Az eddig legszigorúbb abortusztilalmat vezeti be Alabama

2019. május 15. 10:36

Egy kedden elfogadott törvény értelmében csak az anya életét veszélyeztető esetekben fogják engedélyezni a terhesség megszakítását.

A Reuters híre szerint az állam szenátusában 25 igen és 6 nem arányban megszavazott törvény még nem azonnal, hanem csak fél évvel azután léphet hatályba, hogy azt aláírta az állam kormányzója, a republikánus Kay Ivey.

Mint írják, a törvény még a nemi erőszak által megfogant gyermekek esetében sem engedélyezik az abortuszt, csupán azokban az esetekben lehet elvégezni az állam területén a terhesség megszakítását, amikor az anya élete már veszélyben forog. A nemi erőszakról szóló demokrata indítványt tehát elvetette a szenátus republikánus többsége – tudósított a Reuters.

Maga az elfogadott törvényt jogi úton biztosan meg fogja támadni az ACLU nevű jogvédő szervezet, de más szervezetek részéről lehet majd számítani bírósági keresetekre – írja a Reuters.

A cikkben megjegyzik, hogy az elmúlt időszakban 16 államban szigorítottak az abortusztörvényeken, azonban az alabamai a legszigorúbb, ugyanis a többi kimondja, hogy csak meglévő szívhang esetén lehet leállítani az abortuszt.

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/148435

Ajánljuk még a témában