Az egyik legfontosabb célunk a sokszínűség

2019. május 12. 16:59

Siklósi Beatrix
Magyar Nemzet
Szerintem nagyon fontos, hogy ha az emberek különböző módon látnak dolgokat, leüljenek beszélgetni egymással. Interjú.

Tavaly augusztus óta vezeti az ­M5-öt. Mely célok valósultak már meg, illetve mi az, ami kiemelten fontos a csatorna működése kapcsán?

Az egyik legfontosabb célunk a sokszínűség, illetve ezt kiegészíti a csatornához kötődő szlogen is: »Minden, ami érték.« Ez azért lényeges, mert mi nem megyünk le egy bizonyos szint alá, nem fogunk csak azért foglalkozni valamivel, mert különlegesnek tűnik, de tartalmát tekintve nem képvisel értéket. Viszont szívesen látunk mindenkit, aki már letett valamit az asztalra, és olyan nézeteket képvisel, amelyek építő jellegűek és nem rombolnak. Szerintem nagyon fontos, hogy ha az emberek különböző módon látnak dolgokat, leüljenek beszélgetni egymással. Ez sokkal érdekesebb, mint ha mindig mindenki mindenben egyetértene. Ezért szívesen készítünk ilyen jellegű beszélgetéseket: ilyen volt például Máté Gábor és Eperjes Károly izgalmas találkozása, de történelmi kérdésekben is rögzítettünk már érdekes műsorokat történészekkel, akik ütköztették a véleményüket. Csatornaigazgatóként emellett az egyik legfontosabb célkitűzésem, hogy folyamatosan reflektáljunk minden aktuális dologra, hiszen nagyon gazdag a kulturális, tudományos és ismeretterjesztő világunk. Ezt a célt szolgálja az Ez itt a kérdés című napi háttérműsorunk is, amelyben mindig azt a témát dolgozzuk fel, amelyik éppen foglalkoztatja az embereket a kulturális kérdésektől kezdve egészen a tudományos tartalmakig. (…)

Az M5 számos portrét és izgalmas exkluzív interjút is készít. A közeljövőben milyen különleges beszélgetésekre számíthatunk?

Május végén Budapestre érkezik Jordan Peterson politológus, klinikai pszichológus – vele mindenképp szeretnénk egy exkluzív beszélgetést készíteni. Emellett az egyik kollégám a Vatikánban tartózkodik, és interjút készít Federico Lombardival, aki évtizedeken keresztül vezette a Vatikán sajtóirodáját, jó néhány pápát szolgált, így szerintem rendkívül sok érdekességet fog megosztani velünk. A vele készített interjút egyébként a csíksomlyói pápalátogatás alkalmával sugározzuk majd. Talán nem titok, hogy nekünk Böjte Csabával nagyon szoros a kapcsolatunk. Ő most a pápalátogatás kapcsán kiment Rómába egy zarándokcsoporttal, és pápai audiencián is részt vesznek. Erről az útról is készítünk egy műsort, amelyet szintén a csíksomlyói esemény kapcsán fogunk majd sugározni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés