Százezren már biztos ott lesznek a csíksomlyói pápalátogatáson

2019. április 24. 13:02
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.

Az adatok feldolgozása természetesen még tart, egyéni jelentkezők esetén meghaladja a 90 százalékot, míg a csoportoknál az 50 százalékot – közölte a Romkat.ro-ra hivatkozva a Főtér. Azt is ismertetik: ugyan még legalább másfél hét és 13 509 darab regisztráció  feldolgozása van hátra, de az már biztos, hogy a regisztráltak száma meghaladja a 110 ezret, ebből 75 ezren valamilyen csoporttal érkeznek.

Sok egyházi személy is jelen lesz: 362 pap, diakónus, kispap, 161 szerzetesnő, szerzetes, de lesznek mozgáskorlátozottak is, ők 95-e lesznek. A legnagyobb csoport négyezer főnél is többet számlál, egészen pontosan 4092 fős, ők a csíkszeredai Szent Kereszt-plébánia hívei. A megyeszékhely Szent Ágoston-plébániája is nagy számban képviselteti magát, tőlük a Főtér szerint 1618-an regisztráltak.

Sok csángó magyar érkezhet a Szentatya látogatására, a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége 1300 személyt regisztrált, több mint 30 busszal érkeznek. De – akárcsak a búcsú idején – a csíksomlyói pápalátogatáson is egész Kárpát-medencéből érkeznek zarándokok, így Kárpátaljáról, Délvidékről és Felvidékről is jelentkeztek csoportok.

A történelmi eseményen természetesen olyanok is részt vehetnek, akik nem regisztráltak, azonban őket nem engedik be a kordonnal körbevett biztonsági területre, így jóval távolabbról, többnyire kivetítőn követhetik végig a pápai szentmisét.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem gyűlölik, de véleményét a menekültek ügyében nem tartják a pápai csalhatatlanság részének.

A pápa szeretettel közelít mindenki felé, nem akarja még a gyanús 'menekülteket' sem eltávolítani a többiek közül. Jézus meg tudná oldani a helyzetet, mint ahogy a házasságtörő nőt is megmentette, de Júdás árulása ellen nem védekezett.
Egyébként a mi dolgunk az, hogy a megkülönböztessük a jót a rossztól.

A kereszténység a pápa is és a szentek is. Sőt még te is törekedhetnél arra, hogy szentté válj.
Amikor végre Néri Fülöpöt szentté avatták, a rómaiak egészséges humorral kijelentették, hogy a pápa, - XV. Gergely - a Szt. Péterben, "négy spanyolt és egy szentet kanonizált"
A négy spanyol Loyolai Ignác, Xavéri Ferenc, Avilai Teréz, Izidor a munkás. A szent Néri Fülöp volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés