Stabil a bíróságról megszökött, majd tűzharcban elfogott rab állapota

2019. február 15. 12:43
A szökött rabot végül lövöldözés után fogták el Észak-Budapesten.

Fegyveres rab szökött meg a Fővárosi Törvényszékről pénteken – közölte az Index. Értesüléseik szerint a fogvatartott elvette őre fegyverét, pisztolyt szorított a fejéhez, így menekült ki az épületből. Szemtanúk szerint később autóba szállt és sofőrével elhajtott az épülettől.

Az elfogás helyszíne. Fotó: Mihádák Zoltán/MTI

Az Index szerint tele van Budapest rendőrökkel, főként az északi részen magas a készültségi szint: a Váci úton golyóálló mellényes rendőrök állnak, az Árpád-hídon pedig rendőrautók parkolnak és csak egy sávon közlekedhetnek az autók.

Később az MTI azt közölte, a XIV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél fogták el a férfit, miután tűzharcba keveredett a rendőrökkel.

Este a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet orvosigazgató-helyettese, Bodzay Tamás azt közölte az MTI-vel: stabilizálták az ítélethirdetés után megszökött, majd üldözés közben meglőtt rab állapotát. Tájékoztatása szerint a XV. kerületben történt lövöldözésben megsérült középkorú férfit súlyos, életveszélyes állapotban vitték az intézetbe.

Szakszerű ellátása megtörtént, jelenleg az intenzív osztályon ápolják – tette hozzá az osztályvezető főorvos.

A 35 éves Sz. Károly a Fővárosi Törvényszék V. kerületi, Markó utcai épületében ítélethirdetés után támadta meg a biztonsági felügyelőt, akinek a fegyverét is sikerült elvennie. A szökött rab az épületből kiérve megállított egy autót, és vezetőjét fegyverrel kényszerítette arra, hogy segítse a menekülésben. A rendőrség ezután elrendelte a főváros rendőri zárását, és hajszát indított a menekülő férfi elfogására.

A rabot végül a XV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél sikerült feltartóztatni. Mivel a rendőrök felszólítására, majd figyelmeztető lövéseire nem állt meg, a rendőrök többször rálőttek a férfira, majd elfogták. A mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

(MTI)

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hogy fordulhat elő?

"...lövöldözés után a férfit elkapták"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés