ÉLŐ: Lamperth Mónika pihen

2019. január 19. 11:29
Cikkünket folyamatosan frissítjük.

Miközben több vidéki városban és a fővárosban tiltakoznak a túlóratörvény ellen, Lamperth Mónika volt szocialista belügyminiszter pihenéssel tölti a szombatot, mint az Facebook-bejegyzéséből kiderül. „Pihenős nap nap a mai. Sült hurka, kolbász egy kis krumplival, almás-mákos torta. Utána nézem a teniszt, a síelést és még olvasok egy kicsit. Szép napot minden kedves Barátomnak!” – írja.

Amint Lamperth pihenős napjának újabb fejleményeiről értesülünk, cikkünket azonnal frissítjük.

Frissítés (12:20): A MTI egyelőre nem közölt új információkat Lamperth Mónika pihenésével kapcsolatban.

Lamperth Mónika 2010 után fokozatosan kikopott az országos politikából, így fiatalabb olvasóink talán nem is nagyon ismerik őt, érdemes tehát feleleveníteni pályája főbb pontjait.

1981-ben szerzett jogi diplomát a Janus Pannonius Tudományegyetemen, 1981-től Kaposvárott a megyei tanács munkatársa, 1991-től megyei önkormányzati osztályvezető volt. 1987-ben belépett az MSZMP-be, majd 1989-ban átlépett a frissen alakult MSZP-be. 1990-ben az önkormányzati választásokon a kaposvári szocialisták listavezetője volt, majd négy évig frakcióvezetőként tevékenykedett. 1994-ben Somogy megye 1. választókerületéből beválasztották az Országgyűlésbe, 1998-ban az MSZP Országos Elnökségébe is bekerült.

2002-től 2006-ig belügyminiszteri posztot viselt, 2006-tól 2007-ig területfejlesztési miniszter volt, 2007-től 2008-ig pedig szociális és munkaügyi miniszter. 2008-ban Gyurcsány Ferenc az MSZP operatív irányításával bízta meg Lamperthet, aki a pártelnök kabinetfőnökeként dolgozott tovább. 2014-ig volt országgyűlési képviselő, azóta a XV. kerület polgármesteri hivatalának jegyzőjeként dolgozik. 2014-ben azzal került be a hírekbe, hogy  Herényi Károly volt MDF-s képviselővel együtt egy MLM-rendszer keretében potencianövelőket, vérnyomáscsökkentőket, emésztésjavítókat árul.

Frissítés (13:12): Továbbra is teljes a csend Lamperth pihenése körül. 

A Lamperth által említett menü legbonyolultabb darabja kétségkívül az almás-mákos torta. Nagy kérdés, a volt országgyűlési képviselő milyen recept alapján készíti el a finomságot. A sütemény népszerűségén nagyot lendített az, hogy 2012-ben az ország tortája lett Pintér Zsolt veszprémi cukrászmester szabolcsi almás máktortája. A Sütni Jó oldalon a „közepes elkészítési nehézségű” torták közé sorolják a süteményt. A Katalin konyhája blog szerzője is elkészítette a saját verzióját, a Falusi Libák blogon egy „picit egészségesebb változatotismerhetünk meg. A Femina a pillekönnyű, csokoládémázas almás-mákos süti receptjét közli, hangsúlyozva, hogy a sütit teljesen gluténmentesen is el lehet készíteni, ha a lisztet mákkal helyettesítjük.

Frissítés (14:18): Találgatások szerint Lamperthék mostanra elköltötték az ebédjüket, a jegyző asszony pihenését övező totális hírvákuum miatt azonban semmi sem bizonyos. 

Frissítés (15:31): Egészen elképesztő,  hogy az adóforintjainkból fenntartott állami hírügynökség mennyire képtelen ellátni a feladatát: Lamperth-ügyben továbbra sem kapunk semmiféle tájékoztatást.

A Facebookon közzétett szöveg szerint az étkezés után teniszt és síelést néz a politikus. Az Eurosporton 16:00-tól közvetítenek síugrást, majd 18:15-től a férfi lesiklás ismétlése szerepel a programban. Az Eurosport 2-n 17:30-tól kezdve északi összetett versenyt, sífutást, majd szabadstílusú sít sugároznak. Utóbbi csatornán héttől látható az Ausztrál Open közvetítése. Más sportcsatornán a tévéújság szerint nem közvetítenek síelést vagy teniszt. Nagy biztonsággal megállapítható tehát, hogy Lamperth Mónika valamelyik Eurosport-csatornára fog kapcsolni.

Frissítés (16:30): Miközben várjuk, hogy megtudjunk valami konkrétat Lamperth Mónika lustálkodásával kapcsolatban, idézzük fel a volt miniszter karrierjének talán legemlékezetesebb pillanatát. 2003-ban a Sziget Fesztiválon a politikus kemény leckét adott emancipációból egy ortodox zsidó fiatalembernek, aki vallása nőgyűlölő előírásaira hivatkozva nem volt hajlandó kezet fogni vele. A férfi hiába próbálta hajlongással elhárítani a kézfogást, Lamperth egyszerűen figyelmen kívül hagyta a kirekesztő magyarázkodást: szabatos angolsággal bemutatkozott, majd ismét odanyújtotta a kezét a fiatalembernek. #girlpower

Frissítés (17:40):  „Az összefogás szükségességét és az állampolgári jogokért való felelősségteljes kiállás fontosságát hangsúlyozták a munka törvénykönyve módosítása ellen szervezett budapesti tüntetés szónokai szombaton a Várkert Bazárnál.

A Fiatalok a Demokráciáért nevű civil szervezet és a Magyar Szakszervezeti Szövetség Ifjúsági Tagozata rendezvényén elsőként felszólaló Kiss Nikoletta, az ifjúsági tagozat vezetője arról beszélt, hogy fiatal dolgozókért és leendő munkavállalókért vonultak az utcára, mert – mint mondta – nem szeretnének olyan országban élni, ahol az emberek ki vannak szolgáltatva a munkáltatónak és, ahol a bérek nem biztosítják a megélhetést. Kiemelte, közösen kell tenni a tisztességes bérért, munkafeltételekért, valamint a rugalmas nyugdíjrendszerért. Szerinte a munka törvénykönyve nem a dolgozók érdekeit szolgálja.

Molnár Tímea civil aktivista azt hangoztatta, élni kell az állampolgári jogainkkal, hogy szembeszállhassunk azokkal, akik visszaélnek hatalmukkal. Felelősséggel vegyük ki a részünket a jövőnk alakításában, ne maradjunk tétlenek, vegyünk részt az elkövetkezendő választásokon – mondta. Nagy Blanka középiskolás diák azt mondta, hogy a kormány lejáratókampányt indított ellene, mert kritizálni merte őket. Azt híresztelték, hogy több tárgyból bukásra áll, de ez nem igaz. Szerinte a Fidesz bukott meg három dologból: tisztességből, emberségből és őszinteségből. Molnár Áron civil aktivista szabad oktatást és véleménynyilvánítást követelt, és ezért összefogásra szólította fel a Várkert Bazár előtti területet megtöltő tömeget.

A tüntetők között látni lehetett magyar, európai uniós és árpádsávos zászlókat, valamint a Jobbik, az MSZP, az LMP és a Momentum lobogóit. Az Álljon le az ország – Budapest blokád címmel meghirdetett demonstráció résztvevői négy irányból érték el a Várkert Bazárt, a Szabadság híd, a Blaha Lujza tér, a Hősök tere és az Oktogon voltak a gyülekezőhelyek. Több vidéki városban is szerveztek kormányellenes demonstrációkat, ezeket a budapesti tüntetés résztvevői kivetítőn figyelhetik” – számolt be a túlóratörvény és a kormány politikája elleni budapesti tüntetésről az MTI.

Egyszerűen érthetetlen, hogy nem adnak semmiféle felvilágosítást azt illetően, Lamperth Mónika mit csinál ezekben a percekben.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem értem, mi bajotok Lamperth Mónikával? Láthatóan visszavonult a politikától és a politizálástól. Az, hogy hétvégén pihen, szintén nem látok benne semmi kivetnivalót.

A nagyon univerzális három minisztérium élén állt. Röhely.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában