Tüntetés tömeg nélkül

2019. január 19. 10:38

Apáti Bence
Magyar Idők
A nyomorgó népet szombaton is a ruháikon a legdrágább márkák jelzéseit viselő, belvárosi fiatalok fogják vezetni.

„Eljött végre a várva várt nap, a »szrtájk« napja. Mióta az ellenzék vándorsegédszínészei nagy durcásan, egy-egy dühödt és dacos toppantás kíséretében bejelentették, hogy január 19-én olyan országos szrtájkot szerveznek, amibe Orbán azonnal és visszavonhatatlanul belebukik, azóta egy fél ország fészkelődik – egy emberként – azokon a bizonyos tűkön. Biztosan kényelmetlen lehet, na de egy kis tűkön ülés igazán nem rettenthet el egy igaz szrtájkolót és egy még igazabb forradalmárt sem attól, hogy Orbán »velejéig rohadt rendszerének« megdöntésében oroszlánrészt vállaljon, és ilyen apró áldozatokat hozzon.

Persze nem akarunk igazságtalanok lenni, a valóság az, hogy időközben a január 19-i nagy, országos sztrájkról maguk a szervezők is letettek, amihez valószínűleg köze lehet annak a nem éppen elhanyagolható ténynek, hogy a jeles nap szombatra esik. Szombaton pedig tudvalevő, hogy csak a kőfaragók, a balett-táncosok és egyéb művészek hajlamosak dolgozni, így az ellenzéki kreatívok végül valami egészen más irányba kormányozták a rövidesen jéghegynek ütköző, az összellenzéki delegációt szállítmányozó hajójukat. Megszületett tehát a korszakos ötlet, miszerint sztrájk helyett legyenek inkább vonulgatós, út- és hídlezárásokkal megbolondított, dalolgatós szabadtéri foglalkozások. Olyanok még úgysem voltak. Ja, de! Voltak. De majd most még jobbak lesznek!

A nyomorgó népet szombaton is a ruháikon a legdrágább márkák jelzéseit viselő, belvárosi fiatalok fogják vezetni. Az éhséglázadást pedig ez esetben is a négyszázezer forintos okostelefonjaikon, élőben tervezik közvetíteni. Persze kizárólag úgy, hogy a bejelentkezések közben a képernyőn szinte csak és kizárólag a tüntetések első soraiban ordibáló fiatal párttagok arcképe látszik majd. Modern kori Nárciszaink, akik közvetítéseikbe kéretlenül, indokolatlanul és minduntalan beleerőltetik saját arcképüket, egy merőben új és innovatív elemet is elővarázsoltak a Popovics és Soros úr által elkövetett kötelező olvasmányból.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 133 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Tüntetés tömeg nélkül"

Tegnap a nagykanizsai tudósítást látva ugyanez ugrott be nekem is. Mindössze 50 (!!!) ember - gondoljunk bele, volt vagy 10 párt, az MSZP-től és a DK-tól az ún. Jobbikig - főcímként került bele a hírekbe a félpályás útlezárással, úgy, hogy ez az 50 ember szinte mind valamifajta PÁRTFUNKCIONÁRIUS volt... köztük országgyűlési képviselőjelöltek, akik pár hónapja porrá lettek zúzva a választáson...

SZÁNALMAS

Nincs annyi. A budapestiek vidéken vannak utat zárni.

X a stílusért.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés