Ukrajna: Oroszok provokálhatnak a magyarellenes plakátokkal

2018. október 20. 16:23
Az orosz titkosszolgálat munkáját véli felfedezni Ukrajna a szombat reggel Kárpátalján megjelent magyarellenes plakátokban – közölte Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója.

Az orosz titkosszolgálatok provokációjának tartja a Kárpátalja megyei állami közigazgatási hivatal a kárpátaljai magyar politikai vezetők képeit és magyarellenes feliratot tartalmazó óriásplakátok kihelyezését a megye több járásában – közölte Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója szombaton hivatalos honlapján. Bejegyzésében a megyevezető jelezte, a rendvédelmi szervek jelenleg nyomoznak a provokatív cselekmény elkövetői után, de szerinte „a végrehajtás módja és stílusa arra utal, hogy ez is az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) primitív provokációja”.

Megjegyezte, hogy az FSZB az utóbbi években igyekszik egymásra uszítani az ukránokat és magyarokat Kárpátalján. Ennek kapcsán emlékeztetett arra, hogy tavaly áprilisban ismeretlenek szintén az éj leple alatt provokatív magyar feliratokat helyeztek ki a Beregszászi és a Nagyszőlősi járások közigazgatási határán. Azok a feliratok, akárcsak a mostaniak, ukrán nyelvűek voltak, és hibákat tartalmaztak, mert oroszból ültették át őket tükörfordítással – írta Moszkal.

Emlékeztetett arra, hogy az idén februárban kétszer intéztek támadást a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ungvári székháza ellen. Mindkét bűncselekményt felderítették, és megállapították, hogy orosz titkosszolgálatok álltak mögöttük. A kormányzó leszögezte, a hatóságok mindent megtesznek, hogy fényt derítsenek a provokáció hátterére. Szerinte már bebizonyosodott, hogy a hasonló „primitív dolgok” nem működnek Kárpátalján, ezeknek nem ülnek fel sem az ukránok, sem a magyarok.

Szombatra virradóra ismeretlenek Ungvár, Munkács és Beregszász környékén, a főutak mellett összesen mintegy 20 óriásplakátot helyeztek el a kárpátaljai magyar közösség három vezetőjének képeivel, neveivel és őket szakadároknak nevező, a megállításukra felszólító ukrán nyelvű felirattal.

(MTI, Nyitókép: karpatalja.ma)

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Ezek azok az "oroszok", akiket Kijevből irányítanak...?"
"Bár nagyon Soros-bosszú szaga van ezeknek a plakátoknak..."
Á, az lehetetlen.
Mind a húsz plakáton ott van magának V. Putyinnak az aláírása, ráadásul az ujjlenyomatát is megtalálták az ukrán hatóságok.
Pedig G. Soros megtiltotta, hogy Putyint is belekeverjék, ráadásul ő (Soros) is lebukik, mert a magyar kormányon való visszavágásként, bosszújaként értelmezik az egészet.
A szélsőséges magyar nacionalista-rasszista horthysták...
Ilyet egy ártalmatlan öregember sohasem tenne...
Még a végén kitiltják a magyarok az országukból, bizony, ez könnyen meglehet...

"Putyin: Ha nukleáris fegyverrel támadnak ránk, mi a mennybe kerülünk, ők pedig egyszerűen megdöglenek"
Bizony, az Ők-be a G. Sorosok is benne foglaltaknak.
Az utolsó háborúban nem csupán fehér farmerfiúk, meg szőke német autószerelők, orosz bányászok, kolhozlányok pusztulnának el.
Dzsordzs bácsi és a branch kiemelt célpontja lenne az oroszoknak, ez nem kérdés.
Amit tettek Oroszország ellen, az adja ehhez a törvényes alapot.

Nahát, akkor is elkaphatják őket.

Ha ennyire az oroszok iranyitanak mindent a vilagban mint hagymazas viziod szerint akkor nem lenne jobb joba lenni veluk?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés