Putyin: Zsákutcába vezet a Krím hovatartozásának elvitatása

2018. október 18. 17:01
„A Krímben az emberek elmentek a népszavazásra és arra szavaztak, hogy függetlenné akarnak válni, következő lépésként pedig az Oroszországi Föderáció részévé" – mondta az orosz elnök csütörtökön Szocsiban.

Zsákutcába vezetnek azok a kísérletek, amelyek arra irányulnak, hogy elvitassák az Oroszország által Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krím félsziget hovatartozását – hangoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnök  a nemzetközi Valdaj vitaklub csütörtöki tanácskozásán Szocsiban.

„A Krím a mienk. Hogy miért a mienk? Nem azért mert jöttük és elragadtuk. A Krímben az emberek elmentek a népszavazásra és arra szavaztak, hogy függetlenné akarnak válni, következő lépésként pedig az Oroszországi Föderáció részévé" – mondta Putyin, hozzátéve, hogy szerinte „ez az igazi demokrácia".

„Az ezen a területen élő emberek akaratnyilvánításából indulunk ki" – ismételte meg az elnök az ismert Moszkvai álláspontot, rámutatva, hogy a Szerbiáról leválasztott Koszovóban nem rendeztek hasonló referendumot.   

Mint mondta, nem látja jeleit annak, hogy a közeljövőben a Nyugat feloldaná az Oroszország ellen bevezetett szankciókat.

(MTI)

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés