Beindult a nagy fideszes buzivita

2018. június 8. 9:10

Jámbor András
Mérce
Most éppen nem Soros Györgyön pörög a Fidesz körüli sajtó nyilvánossága.

„Most éppen nem Soros Györgyön pörög a Fidesz körüli sajtó nyilvánossága, hanem a 888-tól, a Pesti Srácokon át ívelő vita köti le az ifjú propagandaipari élmunkásokat.

A nagy fideszes buzi-vita.

A téma két helyről táplálkozik. Egyrészt a Magyar Időkben elindult egy cikksorozat amely először a Petőfi irodalmi Múzeum vezetőjét Prőhle Gergelyt vádolta a rendszerellenes elhajlással. A cikkek szerint Prőhle nem fideszes irodalmárokat is meg merészel hívni, vagy műveiket népszerűsíteni a kormány pénzén, ahelyett, hogy végleg leszámolna a liberális métellyel. Majd Ókovács Szilveszterbe, az Operaház igazgatójába szálltak bele azért, mert a Billy Elliot című darabot merészelték az általa vezetett intézményben színpadra állítani, amely a Magyar Idők szerzője szerint a homoszexualitást népszerűsíti.

Mindeközben viszont a Fidesz-propaganda egy másik mélyrétegében Schmidt Máriáék meghívták a nyíltan meleg, sőt a néger farkak szopkodásáról áradozó nemzetközi újjobboldali sztárt, Milot Magyarországra, nem sokkal később pedig a 888 egyik szerzője maga is comingoutolt.

Azóta a 888 egy álneves olvasói levélben szállt bele az ókonzervatívokba egy olyan cikkel, ami úgy állítja be a 888-at, és körét a haladás és a jövő zálogának, hogy az azóta jobb létre szenderült Galamusban is írhatta volna bármilyen elvakult modernista, globalizáció párti, liberális szerző.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jámbor Andrád és a mérce símán kivetíti saját kognitív disszonanciáit a fideszre.

És ebbe most te is beszálltál, pedig nem vagy fideszes.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés