Vlagyimir Putyin fejleszti az orosz hadiflottát

2017. július 30. 14:46
Vlagyimir Putyin az orosz hadiflotta további modernizálására tett ígéretet a vasárnapi szentpétervári haditengerészeti díszszemlén. Az orosz hadihajók részt vesznek a terrorizmus és a kalózkodás elleni harcban is.

Az orosz hadiflotta további modernizálására és átfogó állami támogatására tett ígéretet a vasárnapi szentpétervári haditengerészeti díszszemlén Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Putyin a flotta történelmi háborús győzelmeinek és Oroszország haditengerészeti nagyhatalmi státusának méltatása mellett hangoztatta, hogy az orosz hadihajók részt vesznek az olyan, új kihívások elleni harcban is mint a terrorizmus és a kalózkodás. A felvonuláson több mint ötezer tengerész, mintegy félszáz hadihajó és tengeralattjáró, valamint a haditengerészet légierejének 40 repülőgépe és helikoptere vett részt. A nézők előtt a Néva folyón egyebek között felvonult a Pjotr Velikij rakétahordozó nehézcirkáló és a világ legnagyobb nukleáris meghajtású tengeralattjárója, a Dmitrij Donszkoj, valamint az Ivan Gren partraszálló hajó.

Az Északi, a Balti és a Fekete-tengeri Flotta, valamint a Kaszpi Flottilla hajóinak Putyin által fogadott parádéján jelen volt Szergej Sojgu védelmi miniszter és Vlagyimir Koroljov tengernagy, az orosz haditengerészet főparancsnoka is. Az orosz haditengerészet napja alkalmából megtartott díszszemlén részt vett több kínai hadihajó is, amelyek az elmúlt napokban az orosz flottával együtt hajtottak végre egy, a Balti-tengeren megrendezett hadgyakorlatot.

(MTI)

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"No. 3. Vagy 3O éve próbálkoznak repülőgép anyahajóval. Nem megy ez sem. Volt egy, azt is eladták Kinának. "

Repülőgép hordozok, országok megredszabályozására alkalmas eszközök, de egy katonailag fejletteb hatalom elleni bevetésük, mint. pld. Kína, vagy Oroszország ellen, szinte tuti, hogy a legközelebbi kikötőjük a tengerfenék lenne. És ez fordítva is igaz. Mert fejlett rakétatechnikával rendelkező ellenfél számára könnyű célpont. Ezért van az, hogy a repülőgéphordozókat az oroszok nem erőltetik. A világ nincs befolyásuk allat, így szükségtelen azt ilyesmivel védeni.

"No. 5. Maradnak a beltengeri flottácskák, mint a Balti, Fekete tengeri és az Északi."

Megmosolyogtato. Rakétahordozó atom cirkáloikkal és tengeralattjéroikkal bármelyik tengert ellenőrizni tudják.

http://www.honvedelem.hu/cikk/..

No azért ott vannak az elvtársak a Földközi tengeren is. Nem véletlenül támogatják annyira az Aszad vezette rezsimet, mert a szíriai Latakija nekik minden pénzt megér.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés