Több százan mentették ki pénzüket az utolsó pillanatban a Quaestorból

2016. október 14. 13:12
Egy 333 elemű listát tett közzé az N1 TV, amelyen állításuk szerint azok szerepelnek, akik a Quaestor bedőlése előtti utolsó pillanatban vették ki a pénzüket. Összesen több mint 6,5 milliárd forintról van szó, melyek között vannak igen érdekesek is.

Nyilvánosságra hozott egy 333 elemű listát az N1 TV, melyen állítólag azok szerepelnek, akik az utolsó pillanatban vették ki megtakarításukat a Quaestorból, teljes névvel viszont csak azok szerepelnek rajta, akik több mint 10 millió forintot mentettek ki. 

Ez a több száz cég és magánszemély összesen több mint 6,5 milliárd forintot vett ki a brókercégből. A legnagyobb összeget – mint ismert – a külügyminisztériumhoz tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház mentette ki, amelyet azzal magyaráztak, hogy a külügy csak figyelte a piaci folyamatokat, de cáfolták, hogy bennfentes infóik lettek volna.

Az N1 TV egy volt ügyészségi sofőrt is hírbe hozott a pénzmozgásokkal; ahogy a Questor korábbi kommunikációs igazgatójának férje is 15 millió forintot vett ki a lista szerint.

Frissítés – helyreigazítás:

A legfőbb ügyészség lapunkhoz eljutott közleményében az áll: valótlanul jelent meg a hírekben, hogy az ügyészség egyik gépjárművezetője, aki tavalyig a Legfőbb Ügyészségen dolgozott, 200 milliót vehetett ki a cégből a Quaestor csőd napján. „A valóság ezzel szemben az, hogy a listán szereplő személyek közül egy névazonosságot mutató személy valóban dolgozott gépjárművezetőként a Legfőbb Ügyészségen, azonban  a hírekkel ellentétben  a munkaviszonya több mint 5 évvel ezelőtt megszűnt és azóta nem áll egyetlen ügyészi szervnél sem alkalmazásban” – közölte az ügyészség.

 

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A lista, amit az N1 TV nyílvonáságra hozott hivatalosan, jogszerűen nem juthatott hozzá, mert banktitoknak minősül. Remélem az ügyészség megvizsgálja és banktitok sértése miatt pert indít. Ugyanezt megtehetik a listán szereplők, külön-külön és együttesen is.

Ez egy excel táblázat. A pénzintézet a nyilvántartásait nem excel táblázatban mutatja ki. Így ezek az adatok máshonnan származnak. Ha feltételezzük, hogy ez egy tartozás elszámolás kimutatása lehet, akkor lehetséges, hogy a felszámoló által készített vagyonmérleg melléklete. A banktitok és üzleti titok azonban a felszámolóra is vonatkozik. Ha ezt megsértik bűncselekménynek számít.

A Buda-Cash bedöglése után - ahogy ezt a vs.hu is hozta - http://vs.hu/gazdasag/osszes/a..!s3 - megrohanták a Quaestort, hogy kivegyék a pénzüket. Ebben az időszakban azonban a kötvényeket nem tudta a Quaestor értékesíteni, így nem tudott fizetni. Feltehető, hogy nem azon a napon kérték a kötvény tulajdonosok a pénzüket, hanem már korábban, csak március 9.-én tudtak annyi pénzt összeszedni, hogy fizetni tudjanak. Egyenleg pedig azért van, mert csak részteljesítéséket tudtak eszközölni. 2015. március 9.-én pedig óncsődöt jelentettek.

Így ezek a kimutatások semmit mást nem igazolnak csak azt, hogy a Buda-Cash bedöglése után a kötvény tulajdonosok megrohanták a céget, aki csak részteljesítéseket tudott eszközölni.

Továbbá alapos gyanú van arra, hogy a lista bűncselekmény következtében került a TV birtokába.

Dolgoztam kereskedelmi banknál vezető beosztásban és közel 10 évig egyéni vállalkozóként pályázati, befektetési, hitelezési tanácsadói munkát végeztem ügyfeleim megelégedésére.
Így talán valamivel több a tapasztalatom, mint a fórumon lévő egypár hőzöngőnek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában