Harckészültség

Putyin ismét harckészültségbe helyezte az orosz hadsereget

2016. augusztus 25. 14:06
Az augusztus 25. és 31. közötti időszakra teljes harckészültségbe helyezte a déli, valamint részlegesen a nyugati és a központi katonai körzet, az Északi Flotta, a légi és űrerők, illetve a légideszant parancsnokságának egységeit Vlagyimir Putyin orosz elnök. A védelmi miniszter szerint az ellenőrzés célja a gyakorlás.

Újabb váratlan harckészültség-ellenőrzést rendelt el az orosz fegyveres erőknél csütörtökön Vlagyimir Putyin elnök. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter közölte, hogy az augusztus 25. és 31. közötti időszakra teljes harckészültségbe helyezték a déli, valamint részlegesen a nyugati és a központi katonai körzet, az Északi Flotta, a légi és űrerők, illetve a légideszant parancsnokságának egységeit.

Sojgu szerint az ellenőrzés célja, hogy a fegyveres erők gyakorolják az Oroszországi Föderáció „érdekeinek védelmére való közvetlen felkészülés teljes ciklusát” a biztonsági kockázatok növekedésének esetére, valamint az, hogy ellenőrizzék a hadsereg délnyugati irányú harckészültségének fokozását. Az orosz fegyveres erőknél az utóbbi időben gyakoriakká váltak a hasonló ellenőrzések, júliusban például a harci és mobilizációs készséget értékelték. Márciusban a légideszantos egységeknél volt ilyen.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem haboru van, hanem polgarhaboru. Amig a medve ki nem jon a barlangjabol es meg nem unja vegre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés