Na, ugye

2015. november 25. 10:51
Orbánnak megint lett egy naugyéja. Ennek azonban – ellentétben a magyar válogatott sikerére vonatkozóval – senki sem örülhet. Jobb lett volna, ha az ébredéshez nem lett volna szükség géppisztolyok dörrenésére a Bataclanban. Ha nem kellett volna meghalnia 130 embernek.

1. Na, ugye.

2. A francia kormányfő közölte: le kell zárni Európa határait. Több migráns nem jöhet. S mire is hivatkozott Manuel Valls? Többek között azokra az értesülésekre, amelyek szerint legalább két párizsi merénylő Görögországon és Szerbián át, menekültként jutott Nyugat-Európába. 

3. Mára tehát Orbánnak megint lett egy naugyéja. Ennek azonban – ellentétben a magyar válogatott sikerére vonatkozóval – senki sem örülhet. Azok hozzátartozói a legkevésbé, akik azon a szerencsétlen péntek 13-án meghaltak. Mi sem örülünk, amiért a franciák betapasztott füllel alukáltak kora nyártól mostanáig. Amiért hiába mondtuk, hogy ebből baj lesz. A Bataclan bárban leadott géppisztolysorozatok fülsüketítő dörrenéseit már nem lehetett nem meghallani. A francia kormány is felébredt rájuk, kinyitotta a szemét és meglátta a nyilvánvalót. 

Ez most mégsem az öröm, s főleg nem a káröröm ideje. 

Jobb lett volna, ha ehhez nem kell meghalnia 130 embernek. 

4. Ami most kérdés és fontos: a német reakció. Amint Valls is kiemelte: nem ők hívták a migránsokat. Igaza van. Angela Merkel felelőssége felmérhetetlen. Igen, áttételesen annak a 130-nak a haláláért is visel részfelelősséget. Ha ezek után továbbra sem, még francia nyomásra, még a hónapokkal ezelőtt önnön humanitásával nagyképűsködő, most sírva-ríva szigorító Svédország példáját látva sem mondja ki, hogy vége a Willkommenskulturnak, ha inkább kényezteti magát őt éltető migránsok videóival, akkor megint csak igaza lesz Valls-nak. „Ha ezt nem tesszük meg, a népek azt fogják mondani: elég Európából!”

5. Európából persze sosem lesz elegem, amíg lesz, az Unió viszont más tészta. Helyzet van. Európai helyzet. S miközben fenntartjuk azt a gittegyletet, megoldás nincs. Pedig nem az uborka görbületének meg a csirkeketrec méretének pontos szabályozását várom el Brüsszeltől, hanem például azt, hogy a menekültügyi eljárásokat egységesítse. Rossz vicc, hogy más a menekültség kritériuma a németeknél mint nálunk, hogy az embercsempészet van, ahol humanitárius tettnek számít, más tagországban meg bűncselekmény. Ha Schengent még meg lehet menteni – és nekünk érdekünk, hogy Schengen megmaradjon –, az csak úgy fog menni, ha bizonyos szint fölött egyetlen ország sem dönthet a többi beleegyezése nélkül bevándorlók fogadásáról. Mégis, hogyan lehet joga ehhez mondjuk Merkelnek? Nyílt belső határok esetén mégis milyen alapon? Ja, hogy további szuverenitás-feladással járna, ha nem dönthetne mindenki maga arról: mondjuk országa lakosságának egy százalékánál nagyobb tömeget befogad-e? Igen. És? Hagyjuk már ezt a kétbites, „Több Európa vagy kevesebb Európa?”-megközelítést. Ami közös érdek, abban legyen több, ott lépjünk egységesen (európai menekültügy, közös határőrség), ami meg nem közös érdek, ott hagyjuk békén egymást (nochmal: uborka).

6. Na, ugye.

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tényleg nincs ok kárörömre, de most már azt várjuk,hogy a Bundesmutti is valljon színt végre.
Ne szégyen bevallani, ha tévedtünk.

A franciáknak és a svédeknek nincs egy-egy saját, különbejáratú Soros Gyurijuk, aki elmagyarázná nekik, hogy a rossz miért is jó nekik?
A véleményvezéreknek is visszakozniuk kéne már!

Szóval, akkor ez a három ember indította útjára a menekültek áradatát? Ez a három ember érte el, hogy Merkel tehetetlen bábként hülyeségeket cselekedjen, aminek már Európa látja a kárát?

Ha úgy nézzük, akkor az egyesítés, Bismarck óta Németország legfőbb célja az Európa feletti uralom. Ennek erőszakos kísérlete eddig két háborút produkált.

A cél maradt, viszont az eszközök változtak. Centralizált EU, az euro bevezetése, majd a migráció mára már nyílt támogatása, fokozása. Ebből is háború lehet, ha másként nem országokon belüli etnikai háborúk sokasága.

Ebbe harmadszor is belebukhat Németország, és persze vele együtt Európa.

igazad van, de mivel nálunk még van "ész" ezért nekünk le kell kaksizni a nagyok politikai hülyeségeit és a sakát utunkat kell járni

akkor nem lesz baj

;-)

Nocsak, felmented Hitlert? Ez újdonság.

A dolog azért ott kezdődött, amikor Németország és a Monarchia túl erős lett a többiek számára. A szarajevói merényletre, mint provokációra valóban, ezért volt szükség.

De nem volt szükség a háború után káoszba hanyatló Németország megalázására, ami szükségszerűen eredményezte a nácik hatalomra jutását, és akkor már ők kezdték a háborút, ugyanazokért a geopolitikai célokért.

Most miért lenne másképpen? Minden hatalomnak meg vannak az évszázadokra visszanyúló prioritásai, így a németeknek is. Hogy csak őket említsem.

ebben tévedsz

pont ellenkezőleg

Németország gazdasági zsugorodása, stagnálása az elkerülhetetlen

felélték az emberanyagukat előre

Van egy másik megoldás is.
Ha egy tagállam kijelenti, hogy ő márpedig nem fogad be menekülteket, akkor nem fogad be, ha pedig egy másik hajlandó erre, akkor annál a nagykövetségnél, ahol éppen vannak a menekültek, el lehessen intézni a papírjaikat, és akkor már mehetnek is.
Ez egyrészt felmentést adhat azoknak a tagállamoknak, akik "útban" vannak a befogadni hajlandó tagállammak, másrészt így mindenkinek kényelmesebb, mert tisztázott, egyértelmű jogi helyzet alakul ki.

A németek nem mernek szólni nekik.
A görögök a migránsokra mint turistákra tekintenek, növelik a bevételt.

http://www.tagesschau.de/ausla..

Szóval,a félreértéseket elkerüledő: véleményem hasonló, de ki mit milyen nyelven mondott .
"L'Europe doit dire qu'elle ne peut plus accueillir autant de migrants, ce n'est pas possible. Le contrôle des frontières extérieures de l'UE [Union Européenne] est essentiel pour le futur de l'UE : si nous ne le faisons pas, alors les peuples vont dire: ca suffit l'Europe!"

Ob Premierminister Valls in dem Gespräch indirekt einen Aufnahmestopp für Flüchtlinge gefordert hat, ist weiterhin fraglich.

Most ugyanaz van, mint amikor Frau Merkel meghívta a világ migránsait, de utána " rosszúl értelmezték a mondatait"..
****
Ha székely bácsi valamit rosszul mond a törvény előtt, azért öt évet is kaphat...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés