Évértékelés

Orbán Viktor: Eszménk vezércsillaga a polgári Magyarország

2015. február 27. 16:03
Zászlónk magasan lobog, eszménk vezércsillaga a polgári Magyarország, ebben nem lesz változás száz évig – mondta Orbán Viktor pénteki évértékelőjében. A miniszterelnök szerint 2010 óta a nemzeti politika van a középpontban, miközben Magyarország példa lett a nemzetközi világban. Orbán hangsúlyozta: a mértéktartás fontos, tudnunk kell, hol vannak a korlátaink. Beszédét úgy zárta: akkor lesz itt polgári Magyarország, ha mindenki dolgozik érte, akinek fontos.

A Várkert Bazárban tartotta idei évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök. Beszédét Balog Zoltán konferálta fel, aki G. Fodor Gábor politikai gondolkodó szavaira is reagált. Balog kiállt a polgári értékrend, a polgári Magyarország eszméje mellett, és „okoskodónak” nevezte azt, aki terméknek tartja ezt. Polgárnak lenni magatartás – idézte Egyesületük alapító okiratát. Az emberi élet nem merül ki a fogyasztásban. A jólét nem csak fogyasztási javakat, hanem összetartozást és ünnepeket jelent – tette hozzá a miniszter.

Mádl Dalma asszony köszöntése után Orbán Viktor rögtön kitért Balog Zoltán megjegyzéseire. Orbán hangsúlyozta: „zászlónk magasan lobog, eszménk vezércsillaga a polgári Magyarország, ebben nem lesz változás száz évig”. A miniszterelnök szerint sem egyéni sem csoportérdek nem kerülhet a haza szzolgálata elé. Minden kereszténydemokratának fontos tanácsként fogalmazta meg: „ne azzal törődjetek, hogy Isten a mi oldalunkon áll-e, hanem hogy mi Isten oldalán állunk-e”.

Az évértékelő helyszínéül szolgáló Várkert Bazárt Orbán az egyik legkülönlegesebb épületnek tartja, ami évtizedekig pusztult, de most újra tündököl – szerinte akár a kormányzás szimbóluma is lehetne.

A miniszterelnök külpolitikai témákkal is foglalkozott. Úgy látja, komoly kérdések magasodnak az európai civilizáció és a vezetők előtt. Hiányoznak a megnyugtató válaszok, de talán a kérdéseket sem értjük. Feltette a kérdést: mai korunk a 2008-as válsághoz tartozik, vagy ez már az azutáni új világ? Úgy válaszolt: „reméljük, hogy előbbi, és jönni fog a változás”. Ha nem így lesz, hiába a szabad világ tágassága és mesés kultúrája, Európa hátrább fog szorulni.

Orbán emlékeztetett: Európa keleti felén fegyverek ropognak, délen megszorításokat vezetnek be és szélsőséges pártok emelkednek fel. Terrorszervezetek toboroznak, újabb kori népvándorlások ostromolják a kontinenst, s mindez olyan gazdasági helyzetben történik, amikor az emberek úgy érzik, hogy ha egyáltalán meg tudják tartani a munkájukat, egyre többet kell dolgozni egyre kevesebb pénzért

A kormányfő feltette a kérdést: be kell-e fogadni azokat, akik olyan céllal érkeznek, hogy romboljanak? Megakadályozhatjuk-e a hidegháború szellemét, hogy Oroszország ismét elsodródjon? Magyarország érdekeivel összhangban, elkötelezett NATO- és EU-tagként kell fellépni. „Maradjunk biztonságos hely, és közben teremtsük meg a magyarok számára az érvényesülés lehetőségét”.

Orbán Viktor szerint szuverén, önálló külpolitikára van szükség, ehhez sikerek kellenek. A kormányfő emlékeztetett: hadseregünk nem alkalmas arra, hogy a szuverén külpolitika sikerének alapja legyen, pedig fegyverkezés folyik régiónkban.

A miniszterelnök visszautalt arra: 2010-ben, nehéz helyzetünkben alkalmazkodó és követő külpolitikát folytattunk, de mostanra megváltozott a helyzet, Magyarország gazdasági sikertörténet lett. Nem nézhetjük a partvonalról, hogy mások döntsenek, kezdeményező külpolitikába kezdtünk. „Öregek a tanácsba, fiatalok a csatába!” – mondta Orbán, aki szerint véget ért a védekező külpolitika korszaka. Ugyanakkor hozzátette: a mértéktartás így is fontos, tudnunk kell, hol vannak a korlátaink, hogy ne járjunk úgy, mint a Micimackóban Tigris, aki túlzásba vitte az ugrálást.

Orbán szerint a külföldtől vagy féltünk, vagy lenéztük őket, de már nem méltó hozzánk ez a gondolkodásmód és ösztönvilág: egyenrangúak vagyunk a többiekkel. A világ ezt méltányolja és elismeri. Az elmúlt hetekben egy államfő, három miniszterelnök és kilenc külügyér járt nálunk. Feltettük Magyarországot a diplomácia térképére.

A miniszterelnök úgy látja: megadtuk a választ a legfontosabb kérdésekre. Mi előrébb tartunk másokhoz képest. Sokan elfalazzák magukat, de mi úgy látjuk, a válság előtti világ már nem tér vissza. Orbán Viktor szerint ugyanakkor a múltból is van, amit meg kell tartani, például a demokráciát, annak is a „jelzők nélküli” változatát. A kormányfő szerint elengedtük a neoliberális megszorítási politikát, a multikulti téveszméjét, mielőtt menekülttábor lettünk volna. Vállaltuk a méltatlan támadást, de feladtuk a politikai korrektséget feladtuk. „Politikailag inkorrektek vagyunk – van józan eszünk.”

A magyar emberek olcsó rezsit akarnak és kiszabadulni a devizahitelek rabságából. Bencze Györgyre visszaemlékezve azt mondta: a liberálisok nagyon toleránsak, csak a fasisztákkal szemben kérlelhetetlenek. „Ja, hogy rajtuk kívül mindenki fasiszta...” Orbán szerint a liberálisok kétféle véleményt ismernek: a sajátjukat és a helytelent.

A miniszterelnök azt mondta, 2010-től új az irány, ez a nemzeti politika. Ismerjük az osztrák és bajor modellt, remélhetőleg mi is kiérdemeljük a „magyar modell” minősítést. Vannak vívmányok és eredményeink, melyek további munkára biztatnak.

Orbán felsorolta: tavaly több gyermek született, mint a megelőző öt évben. A termékenységi mutató '97 óta nem volt ilyen magas. A házasságok száma nő, ellentétben a 2010 előtti időszakkal. A terhességmegszakítások száma csökken. Megnőtt a magyarok szemében az élet értéke – ez is lépés a polgári Magyarország felé.A kormányfő szerint a külföld sokáig nem tudta eldönteni, hogy sikerpélda vagy fekete bárány Magyarország.

A devizahitelek forintosítása egyszerre mentette meg a devizahiteleseket és a bankrendszert – ezt Matolcsy Györgynek köszönte meg a miniszterelnök.

Szerinte a magyarok olyan fajta, akik Brüsszelbe járnak magukat feljelenteni, de végül úrrá lesznek a gondjaikon; akik rosszul bírják a kettős mércét; és akik nem ácsingóznak a németek pénzére, nem szorulnak mentőcsomagra.

Orbán elmondta, a foglalkoztatás rekordokat dönt, minden adóból több folyik be az államkasszába, mert már nem éri meg eltitkolni a jövedelmeket. Kiemelte, hogy 3,5 százalékkal nőtt a gazdaság – ami „az európai élmezőnyébe röpített minket”. Eközben nem nőttek az árak, 50 éve először. Az infláció a szegények rejtett adója – tette hozzá.

A kormányfő azzal folytatta, hogy a nyugdíjak értéke megőrzésének feladatát – amit személyesen vállalt 2010-ben – elvégezték, a Bajnai-kormány által elvett 13. havi nyugdíjat pedig lassan visszaadják.

„Sikerek oda, eredmények ide, nem árt a szerénység” - figyelmeztetett Orbán, aki felelevenítette egyik Erdogan török államfővel folytatott beszélgetését, melyből az ő olvasatában az derült ki, hogy csak szolgák lehetünk a saját hazánkban, ha nincs meg a függetlenség.

A gazdaságunk eddig csak külső eladósodás mellett volt képes növekedni, de hosszú évtizedek után végre nem adósságból növekszik a magyar gazdaság – mondta. Szerinte ez több mint áttörés, és több mint jó kormányzás – annak eredménye, hogy  a magyar társadalom felnőtt a feladathoz. Még akkor is, ha az ellenzék szerint a siker csak átmeneti, vagy csak szerencse. De Orbán úgy véli, ők még sokáig árulhatják a petrezselymet.

Orbán feltette a kérdést: Miért is harcolunk? Hogy a szocialisták ne térjenek vissza. Egy olyan országot akarunk, ahol mindenki sikeres. Van egy olyan tömeg, amely ezt még nem érte el: a dolgozó emberek. Kell, hogy legyen átjárás az „emeletek” között. A miniszterelnök szerint olyan döntéseket kell hozni, hogy mindenki meg tudjon élni a munkájából, mindenki lássa a munkája eredményét és tudjon tervezni. Ezért emelkednek a támogatások, a kétgyermekesek támogatásától a béremelésig. Meg kell védeni az embereket attól, hogy kihasználják és becsapják őket azok, akik nyerészkednek. Orbán hangsúlyozta: meg fogjuk védeni a rezsicsökkentést a körmönfont brüsszeli trükköktől.

A miniszterelnök szerint a dolgozó embereket be kell engedni a polgári társadalomba. De nem a szocialisták módszerével, hitelből osztogatott segélyekkel, hanem a gazdaság növekedésével.

Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarországnak fel kell készülnie az új kihívásokra: a klímaváltozásra, a tudományos és technológiai fejlődésre. Minden iparágat a teljes átalakítás kényszere fenyeget. A változás élére kell állnunk. Biztosítani kell, hogy a polgárok rendelkezzenek az ehhez szükséges eszközökkel.

A kormányfő kitért a veszprémi időközi választásra, amit elveszített a Fidesz jelöltje. „Veszprémben simán vesztettünk.” A dolog előnye szerinte: ha egy „független szoci” jelölt győzhet a kétharmad felett, akkor a választási rendszer jó és a demokráciával nincs gond, ahogy a sajtószabadsággal sincs. „A kétharmad is elesett: megnyugodhatnak külföldön, jó demokraták lettünk, mert ott az a jó, aki gyenge.” Veszprém kapcsán Orbán úgy vélekedett: „híveink egy része nem állt ki mellettünk, bizonyára elégedetlenek”. Több konzultációra, egyeztetésre lesz szükség. Talán nem harcolunk eléggé. A nyugodt kormányzás „álom, álom, édes álom”. Orbán szerint folyamatosan kíméletlen támadások, negatív kampány alatt fogunk állni. „Így járt pórul az Antall-kormány és így jöttek vissza a szocik.”

Orbán Viktor szerint „a végén még azok vádolnak korrupcióval és arroganciával, akik szétlopták az országot, akik az évszázad felelőtlenségét követték el”.

A miniszterelnök zárszavában arról beszélt: akkor lesz itt polgári Magyarország, ha mindenki dolgozik érte, akinek fontos. „Ha valami mást szeretnénk, mondjuk meg egymásnak egyenesen. Aki azt hiszi, hogy a demokráciában van végső győzelem, téved. Minden nap újra és újra meg kell küzdeni a polgári Magyarországért.”

Fotók: MTI.

Összesen 421 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mosson fület , s örüljön a sokféle gyarapodásnak !

A "szokásos" szuper Orbán beszéd , melynek a valódi súlyát a temérdek elvégzett munka és a már egyre inkább érezhető eredmények sokasága adja ! Köszönjük miniszterelenök úr !

Válaszok:
Schollander | 2015. február 27. 16:29

Vicces, ahogy vergődnek itt a fideszfób/orbánfób nickek. :))

Válaszok:
péterx | 2015. február 27. 16:36

Hallotta , ugye : van még feladat...A reális eredmények sokaságát viszont ismerje el !

Igen.

És ahogy elnézem Őt,
most még valahogy még szebb lett
a miniszterelnök úr.

Te is látod, ugye?

Csak a Fidesz!
(:–)))

Válaszok:
péterx | 2015. február 27. 16:37

1.Persze , mert Ön csak a kommunista sémát ismeri , s ezt vetíti ki...
2.Ha 1%-ban pozitíve olyan kreatív lesz mint Orbán , akkor gúnyolja a beszédét ...

Egyet nem értek, ez sok a nagyeszü miért nem az ATV-t nézi és élveszkedik a szintén nagyagyuak elemzésén.

Mellesleg Orbán az utobbi ídők egyik legjobb összeszedett és ráadásúl célratörő Évértékelője Volt. Az arányokat nagyon megtartotta ami ennek a müfajnak a sajátosága.

Sokan ezt a müfajt összekeverik egy nagyöllési szonoklattal, vagy kampánybeszéddel.

Hallottunk más sok utánzot olyan hibába esni, mikor akarták az Orbán által behozott müfajt elöszőr leutálni, majd utánozni a silánynak minősült. Ennek az az oka, hogy nem értik az Évértékelőt, mint politikai terméket és müfajt.

Ébresztő Magyarország!

Ha legalább Ön jelentős lenne , jönne a Célpont stábja . De Ön nem jelentős ...

Igen , s a vergődés a posványban újabb süllyedést eredményez , majd teljes fulladást : már most fuldokolnak dühükben ...

Igen .

Válaszok:
Schollander | 2015. február 27. 20:23

".. Orbán hangsúlyozta: meg fogjuk védeni a rezsicsökkentést a körmönfont brüsszeli trükköktől..."

A hazaiakkal mi lesz??? Nálunk hála a rezsicsökkentésnek most mondta fel a közeli város önkormányzati cége a környező településekkel így a mienkkel is a szemétszállítást, várjuk, hogy a katasztrófavédelem kijelöljön valakit, hogy elvigye a
szemetünket, meg a környező településekét is. Folyamatosan mínuszt termeltek, és még állítólag a 2013-as állami kompenzációt sem kapták meg.

Világos, korrekt, határozott beszéd, üzenet, határokon túlra, s belülre is.

Mindenki érthet belőle, a hívek és az ellenségek, az Orbánt eltiporni szándékozó külföldiek és hazai lakájaik.

Orbán mellett eltörpülnek a többiek, politikai gnómok, törpék, piaci kofák, akik dadognak, makognak, kiabálnak, fejükön csörgősipkával bohóckodnak, kelletik magukat az embervásáron, a messziről jött felvásárlók előtt, akik árulják önmagukat és a hazájukat, akik harminc ezüstért bárkinek eladják lelküket.

Végre egy magyar miniszterelnök aki mer beszélni az egyébként alig pislákoló nemzeti szuverenitásról, aki számára nem Európa - lásd Ferit - , hanem Magyarország teljesít jobban.


Aki számára nem a seggnyalás, a hajbókolás, a megfelelés, a besimulás, az idegen érdekek kiszolgálása az elsődleges, akinek van értelmezhető politikai krédója.

Persze sokan fel fognak hördülni a nemzeti, keresztény Magyarországon, s beszéde más súlyponti elemein. Amikor Cameron beszélt a keresztény Angliáról, ott is visítottak az idegenek.

Orbán nem az a politikus, akit a cselédlépcsőn engednek be a házba. A gerincesség, az önállóság, a nemzeti gyökerek táplálta szenvedély, program egy idő után tiszteletet kell, hogy kiváltson. Vagy még nagyobb félelmet.

Orbánnak még van üzenete a magyarság, a társadalom számára. Még fel akarja emelni a magyarok fejét, ki akarja egyenesíteni a gerincünket, rá kíván ébreszteni bennünket arra, hogy nem lehet hagyni, hogy eltapossanak, hogy cselédként kezeljenek az EU-ban és Amerikában.

Ha jól körülnézek az EU-ban jelenleg nincs még egy ilyen határozott, a nemzet iránt ennyire elkötelezett államférfi.

Szerencsére látja azt is, hogy léket kapott a hajó, hol kell kijavítani, azt, hogy a magyarságnak fel kell ébrednie , nem szabad megengednie az országot kiárusító, nyomorba döntő hazaáruló, idegen ballib hatalomba való visszakerülését.

Orbán a magyaroknak üzent, azon velünk élőknek, akik képesek tisztelni keresztény/keresztyén hagyományainkat, történelmünket,kultúránkat, őseinket,akik megbecsülik azt, hogy velünk élhetnek.

Hosszú idő óta nem tudott ilyen jó beszédet tartani. Nekünk magyaroknak meg tényleg fel kell ébrednünk, fel kell ismernünk a nemzet ellenségeit, az idegen zsoldban lázítókat.

1.Igen , vannak kiemelkedő eredmények is / Mészáros , Tiborcz /
2.Hallotta / ? / az általános gazdasági eredményeket is : a legjobb szociálpolitika a jó gazdasági működés !

Elszámoltatás?

Kendepétereztél egyet, egészségedre.

Hát,Miniszterelnök úr,ezt végre el kéne dönteni: plebejus vagy polgári. Egybites ügy ez tényleg,s valóban valahova állni kéne, mert ez így leginkább csak....politikai termék.

".. Orbán hangsúlyozta: meg fogjuk védeni a rezsicsökkentést a körmönfont brüsszeli trükköktől..."

Azért a rohadt Brüsszelnek köszönhetően elég jól hízik a Lőrinc barát meg a többiek.


http://444.hu/2015/02/26/orban..

Kedve Területvédő bajtárs,

Ez egy klinika, mi lehet egy átlagos kórházban:

http://www.delmagyar.hu/szeged..

Végigolvastam.

Egyik fele sima hazugság, másik fele csúsztatás.

Viszont két igazságot véltem benne felfedezni:

1. Veszprémben tényleg simán kikapott a fidesz.
2. A Várkert Bazár tényleg pontosan olyan, mint az elmúlt ~ 15 év kormányzása.

"..a kórházak adósságlistáját például 4,2 milliárdnyi kifizetetlen számlával toronymagasan a Honvédkórház vezeti,.."

http://hirlevel.egov.hu/2015/0..

Figyu már ki beszélt itt erről???Veszprémben egy sima sztk-s laborra két hét a várakozási idő. Nem látsz összefüggést pl. ezzel meg a veszprémi bukásotokkal??? Nagy baj.

"..Veszprémben a vérvételre is várólista van.."

http://index.hu/belfold/2015/0..

Én, Te Ő Mi Ti Ők.Mi az adófizetők, kedves barátom. mi vállaltuk át önként és dalolva.

GFG ma büszke magára, a legmagasabb helyről kapott üzenetet. Amúgy GFG nagy gondolkodó, de abba a hibába esett először, hogy az áprilisi választások másnapján elkezdett haknizni ATV-kbe, ott még rendben volt egy Lovas Zoltánt helyre rakni. De aztán elkezdett sokat bloggolni végül interjúkat adni. MaNcs vazz, nincs lejjebb..

"és az illiberális jelzővel mi lesz?"

azon elrugóznak a zelemzők..

Gáti Karcsi 5 pontjából az első négy nem jött be. Tonképp az 5., a polgárháború sem, csak ez még nem verifikálódott, mert ahhoz nem fűzött határidőt. Pár monitort meg tintapatront bebasztak pártházba, az még nem a Téli Palota ostroma.

"Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarországnak fel kell készülnie az új kihívásokra: a klímaváltozásra, a tudományos és technológiai fejlődésre. Minden iparágat a teljes átalakítás kényszere fenyeget. A változás élére kell állnunk. Biztosítani kell, hogy a polgárok rendelkezzenek az ehhez szükséges eszközökkel. "

Ez nem lesz egyszerű ügy.
Ide tartozik elsősorban a mezőgazdaság, az egészségügy és a bevándorlás-politika reformja.
A "Kész vicc" baloldal erre képtelen lesz.

Gondolom majd a Jobbik kap még ezt azt a moszkvai központi könyvtárból.

Paprika Kinga gondoskodik zabigyerekéről is, vagy csak agitátorkodik?

A "nincstelen" Rékakinga hiányolta Orbán mosolyát (ATV bohóc műsor) .
Csak szólok, hogy van róla kép!

Paprikakinga addig jár az ATV stúdióba, míg egyszer meg lesz baszva végre..

"náóútárius"
Ó, persze!
Ha lenne legalább nyolc általánosod!
(Fogadjunk, nem tudod, miért) !

Na jó, kapsz tőlem egy pluszt!

Mindig élvezettel olvasom a hozzászólásaidat.

Ha valaki képet akar a magyar bal-libek "intellektuális" színvonaláról", itt megkaphatja.
Az itteni 293 hsz., néhánytól eltekintve Türelem, Balbakó, s még néhány - kínos pontossággal rögzíti a magyar bal-lib mandineres éezbeli, mentális képességeit.
Csak így tovább, emberek!
"Pengeélesen" cáfoltátok OV minden szavát...

Vajna transzba került az évértékelő alatt:

https://www.youtube.com/watch?..

Válaszok:
Morgen | 2015. február 27. 20:11

Nem. Nincs rendben.
Ha az illeberilizmus után a politikai inkorrektség lesz az következő vezérfonál, akkor valami nagyon nincs rendben.
Mert az inkorrektség és a józan ész nagyon nem ugyanaz.
Maximum egy osztrák pszichiátrián...

nem volt léggitározás..

Orbánnak, a Fidesznek azt a kesztyűt kell felvennie, amit az ellenzék elébe dobott. S ez mit jelent, dokumentált, elismert - idézzem a nyilatkozatokat az ATV-től kezdve egyéb fórumokig? - külső anyagi támogatást, Sorostól, a norvégoktól, az amerikaiaktól.

Lehet, hogy mindez Ön számára morálisan elfogadható, de akkor el kell fogadnia, hogy a társadalom többsége számára pedig egyet jelent a hazaárulással.

Amennyiben Ön számára a ballib értelmiség hazánkat külföldön lejárató tevékenysége, a nemzeti oldali értelmiség napi mocskolása elfogadható, akkor megint nincs miről beszélnünk.

De a leglényegesebb. Ki akadályozta meg Önöket abban, hogy a kormányzati munkájukkal elnyerjék a választók bizalmát, akár az enyémet is? Nem éltek ezzel a lehetőséggel, most nem Önöket választották, s ahogyan elnézem az Önök politikai térfelét, nincs semmi ok az optimizmusra.

A baloldal ma nem létezik Magyarországon, így baloldali program sem. Csak a hatalomból kiesett, baloldali padsorokban ülő sértett politikusok.

Így viszont engedtessék meg a jobboldali értelmiségnek, hogy valós alternatíva hiányában a számára tetszőbb formációra adja a voksát, s fogadja el, jóval több kritikai éllel, mint Ön gondolná a Fidesz politikáját.

Öntől még nem olvastam a saját oldalát érintő kritikai megjegyzéseket. Tőlem viszont gyakran olvashat ilyent.

Az ő naptárában ma Álmos napja van.
Lehet, tegnap Tímea nap volt. :-))

"Összes ballib itt hörög. Mint egy komcsi faliújság. Egyesek, pl. arlet nevű ötször-hatszor irkál, mint egy fordított Mikes Kelemen. Azt hiszik, ha a sivár ostobaságot ismételgetik, hatásosabb. Ötödik éve recseg a lemezük, de nem csüggednek. Sebaj, írják ki a frusztrációjukat. Tiszta terápia a Mandi."


Meg kell becsülni őket! :-)))))
Ők a jobboldal ATV-je!

A kétharmadba is besegítettek ezek a csimbókok.

A kapitalizmusban hosszú folyamat , mire a dolgozói képviselet megerősödik.
Elsősorban a kapitalistával kell egyezkedniük, ehhez erős szakszervezetre van szükség, ami most nincs.
Megjegyzem, Minden erőfeszítés ellenére még nem lehet ráfogni az ország gazdaságára, hogy a klasszikus kapitalizmus szabályai szerint működne.
"Nem is olyan régen" léteztek nálunk kapitalisták, de a társadalom "jótevői" messzire űzték őket, a gyáraikat, boltjaikat államosították.
Egy erősen globalizált világban, ahol látszik a tőkések harca , nem biztos, hogy minden szövetségesünk érdekelt abban, hogy mi magunk is erős kapitalista államot hozzunk létre. Minél tovább tart az átmeneti állapot, annál nehezebb a nem vagyonos réteg helyzete.
Elő kell állítani a hazai "kapitalistákat", majd törvényekkel rá kell venni őket, hogy ne máshol kamatoztassák a pénzüket, hanem helyben létesítsenek munkahelyteremtő beruházásokat.
Ha megnézzük, ennek a folyamatnak az elején tartunk.
Mint a mádi izreelita.
Elűzték azokat a kapitalistákat, akik már tudnának működtetni egy erős társadalmat, majd akik elűzték őket, most próbálkoznak.
A pártok harca is erről szól.

Jó,
mindenki tudja,
hogy az Orbán csak a magáé, szerencsés balbakó,
de azért
én is gyönyörködhetek benne egy kicsit...

Lássa, kivel van dolga,
az alábbit magának küldöm, balbakó.
Rakjon ki magának
valami szépet ezekből:

csak/magyaroknak/bankokat/erősödik/
/elszámoltatjuk/Fidesz/Magyarország/jobban/a/
/tiszteletet

(:–)))

Kedves Uram!

Örülök, hogy megtisztelt a figyelmével. Nem szoktam önmagamat lájkolni. Szívesem olvasom egyet nem értése bővebb alátámasztását.

"Orbán LEGFONTOSABB FELADATA, HOGY A FIZETÉSEKET ÉS A NYUGDÍJAKAT A NYUGAT-EURÓPAI SZÍNTRE EMELJE MAGYARORSZÁGON!"

Megint hitel, eladósódás, infláció, káosz? Emeld TE inkább! Az albérlet maradhat zuglói szinten, vagy londonit szeretnél?

"Itt állunk 25 évvel a "rendszerváltás" után és a fizetések, nyugdíjak még mindig ott tartanak, ahol 1945 kommunista fizetései, nyugdíjai."

Hát így ment el 70 év látod.. 45 januárra, vagy 45 decemberre vetítve? Mert 45-ben még nem volt kommunizmus, de már kaptuk a nyakunkba..

"Hogyan alapítson egy fiatalember 71.000 forintból családot ???"
Elárulom a 4 000 éves titkot: nézzen ki egy szimpatikus nőt és vegye elő a cerkát! Ha vörösbor is dukál, akkor csak akad.

"Például ha a jelenlegi kormány eldöntené, hogy mit akarnakó a vasárnapi bérpótlékkal. Az nagyon jó lenne."

Irigylem a problémáid..

Lám van élet az agyhalál után!!

Önt nem tekintem intellektuális téren partneremnek. Értelmes gondolatokat még nem olvastam Öntől, csak semmit mondó cinikus oldalvágásokat, ennyire futja. Csak azt nem értem, hogy mire ez a hübrisz.

Ezek a permanens Orbánozók.
Mindegy, hogy kormányon van-e a Fidesz, vagy sem, ők azért kapják a pénzt, hogy hozzáhülyüljenek a feladathoz.

Nekem sem tetszik, sőt az időzítés sem véletlen, de sok mindent megmagyaráz,pl. miért nem akarják a nyilvánosságra hozatalt a témában. Amúgy meg ez lesz, szépen fogja adagolni szerintem a Jobbik az ilyen ügyeket. Gondolom majd a szovjet elvtársak is segítenek benne ha kell.

Most hallgatom Orbánt!
Eddig minden szavával egyetértek.

Ez a nagy szovjet szerelem a fidesz de különösen a jobbik részéről büdös, annyi szent.

Hú, micsoda ballib buli van itt!

Mit turbékoltok itt egymásnak?

"A zsidesznek vége, a hazaáruló MDF sorsára fog jutni"

Nem figyelsz Zázrivecz elnök úrra?
Most hirdette meg, hogy ők az új MDF (meg Sziriza :D ). Az antalli "nyugodt erő".

:DDD

Hofi után szabadon: Húha anyád.....

1.)
Fáj ez nekem, de nagyon,
hogy ilyeneket ír, kedves balbakó.

Azért is,
mert maga mindig annyira rokonszenves volt nekem,
de legfőképpen azért,
mert maga egy szövegben képtelen felismerni
a gúnyt.

2.)
A maga "logikája", a "következtetései" sajnos,
egyelőre még nem érik el az akváriumos rendőrvicc hősének "logikáját",
de egy "megcsontosodott, orbánista, heteroszexuális, honfi" joggal bízhat a fejlődésében.

Csak a Fidesz!
(:–)))

Úgy látom, maga elfáradt, balbakó.
Ilyen állapotban lesérülhet.

Kérjen cserét.

(:–)))

Ma már nem tudlak kezelni.

Beírjalak hétfőre?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés