Csalás

Öt pártot vádol csalással egy aktivista

2014. március 24. 16:31
Feljelentést tett egy aláírásokat gyűjtő aktivista, mivel nem akart részt venni a csalásban – írja a hvg.hu. Marek Bertram öt pártről számolt be, akik egymás között cserélgették az íveket. Marek szerint a csalásban a JESZ, a KTI, a SZAVA, az MCP és a Zöldek Pártja lehet érintett.

A Nemzeti Választási Iroda előtt tartott sajtótájékoztatót az a Magyarországi Cigány Pártnak aláírást gyűjtő korábbi aktivista, aki választási csalás miatt feljelentést tett a rendőrségen – írja a hvg.hu. Marek Bertram szerint egyes pártok cserélgették egymás között a szavazóíveket.

Az egyetemista szerint ismeretlen tettesek mellett pártok ellen, így a KTI, a JESZ, az MCP, a SZAVA és a Zöldek Pártja ellen is feljelentést tettek. Marek szerint őket a JESZ és a KTI kereste meg, ő ekkor tett feljelentést, mivel a csalásban nem akart részt venni.

A 444 korábban megírta, hogy a kisebb pártok ilyen módszerekkel szerezhettek aláírásokat egyes kerületekben. A témával a Mandiner is foglalkozott korábban.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez netto hülyeség.

Nem a választási törvény tehet a visszaélésről, hanem a szélhámos visszaélők.
Most majd lakolnak. Akit elkpanak, az felel, aki nem tud elszámolni, az visszafizet mindent.

Máskor pont a fidesz-kritikusok szajkózzák, hogy nem szabad túlzott szigorral korlátozni a visszaélésre is aklamat adó kezdeményezéseket.

Válaszok:
kalotaszeg | 2014. március 24. 16:52

... most meg tördelik a kezüket, mint Gyurcsány a Kálmánolgánál, hogy hogymert ennyi másik márt indulni. RAJTUNK KÍVÜL!! Pedig mi már létrehoztunk legalább 5 kamupártot a nagy Összefogásra. És most nézze meg az ember: jobbról megelőznek !!!

Hüpp, hüpp, hüpp, csúnya fidesz!

most nem azert mondom, de az az otszaz alairas tenyleg olyan lehetetlen korulmeny hogy csalni kell?
Akinek ennyi nem jon ossze, az hogy gondolja a parlamenti kuszobot megugrani?

Ez lenne az a hiteles Marek Bertalan?
Vajon milyen politikai formációt képvisel?

"Marek Bertram, egy dunakeszi végzős középiskolás azt mondta: a kormány az egész generációjukat lejáratta azzal, hogy azt akarja elhitetni, a tiltakozó diákok az ellenzéki pártok marionettbábui. A diák szerint "ez a kormány csak akkor tesz gesztusokat, amikor már országos szintű az ellenállás", majd azt mondta: "önök elvesztették a 2014-es választásokat". A közönség ezután kezdte el skandálni azt, hogy "megbuktatok, megbuktatok".
http://index.hu/belfold/2012/1..

Lehet, hogy történt csalás, csak az a kérdés ki csalt és miért.

Nekem ez a srác nagyon gyanús, s arra gondolok a valódi cél a Szili Katalin párt kigolyózása, félreállítása, mivel tartanak tőle, hogy annyi szavazót el tudna vinni az összefogdosottaktól, hogy nem tudják teljesíteni a küszöbértéket. Felvetődhet az is, hogy az aláírásgyűjtők között volt tégla, aki "hamisított" aláírásgyűjtő lapot juttatott el Szili pártjához, vagy a többi párthoz. Ebben az esetben még az is elképzelhető, hogy a többi párt mellékes és a fő csapás a Szili pártjára irányul.

Állítottam, hogy nem volt csalás? Nem állítottam, mint ahogy azt sem, hogy volt.
Tőlem kérdezed, hogy mi van? Te nem tudsz válaszolni? Szívesen segítek. A bejelentés alapján meg fogják vizsgálni, és amennyiben megállapítást nyer a csalás emiatt nem lesz meg a szükséges ajánlat akkor törölni fogják a jelöltek listájából. Az esetleges hamisítás pedig bűnycslekmény és ez az igazságszolgáltatásra tartozik.

Ez is lehet, hogy benne van, de nagyobb értelmét látom annak amit írtam. Ne fejtsed Szili Katalin mint házelnök a szavazók többségél ismert személy, az MSZP szimpatizánsoknál még nagyobb mértékben. Ha megnézed a szimpátia indexét amikor házelnök volt mindig az első öt közé került. A listájukon is sok az ismert név. Ennek alapján van mitől tartani az összefogdosásoknak.

Ez volt a vesztésre álló baloldal utlsó dobása - csalunk, aztán óbégatunk, hogy nem volt tiszta a választas.


Tundiillik kizarólag nekik kedvez az, ha volt visszaélés.

Bocs, de olyan nincs, hogy egy polgár csak egy pártnak írhat alá! Egy szabad államban annyi pártot támogathatok az indulásban, amennyit akarok.

A visszaélést máshogy kell kivédeni. A probléma nem az ajanlás, hanem a hamísitott aláirások, ill, a beszedett aláírásokkal való seftelés.

Ennek úgy lehetne elejét venni, hogy az új pártok nem kapnak állami pénzt a kampányra, illetve csak minimumot - és utólag, a rájuk adott konkrét szavazatokhoz képest, lesz a kártérítés.

(Persze, ha ezt veszik törvénybe, akkor nagy a sivákolás a baloldalon, hogy nem adnak esélyt az új pártoknak.)

Dehogynem, tesznek.
Akit rajtakapnak, az fizet. Tájékozódj.

"Az egyfordulós választási rendszer és a számtalan párt/jelölt indítását megkönnyítő rendszer elvileg kizárják egymást:"

Ezt honnan veszed?
Németországban egyfordulós a választás, mindenkinek két szavazata van, úgy mint itt. És akárhányan indulhatnak. Indultak is rendesen 2013-ban. (34 párt)
Ha érdekel, lapozz bele.
http://www.bundestagswahl-bw.d..

"A Fidesz cinkelt lapokkal játszik és a választás ugyan formailag szabad lesz, de nem lesz tisztességes és hiteles."


Hiteles attól lesz egy választás – és kizárólag attól -, hogy minden amber oda teszi az X-et, ahová akarja. Szabadon és titkosan.

Az jut be a parlamentbe, aki megugorja a küszöböt. Az alakít kormányt, aki többséget szerzett.

Hogy morálisan mi lett volna építőbb a kampányban, a reklámban stb., az más lapra tartozik, ott valóban van mit kifogásolni (minden oldalon).

De hogy a választási RENDSZER egy bizonyos pártnak kedvezne, az egy demagóg (auto)szuggesztió.

Mégis csak az lenne a megoldás, hogy ott állíthasson jelöltet egy párt ha van X számú tagja. Ezzel nem kellene ez az ajánlás.
Az X-ben csak meg lehetne egyezni.
A támogatás mértéke meg legyen sokkal de sokkal kevesebb.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés