Mikortól kap német bért a magyar munkás? 2015. január elsejétől!

2013. szeptember 26. 9:29
Bajnai Gordon elárulta Havas Henriknek, hogyan és mikortól zárkóztatnák fel a magyar béreket a németországiakhoz.

Bajnai Gordon az ATV Voks című műsorának vendége volt 2013. szeptember 17-én, ahol a következő választ adta a műsorvezető kérdésére:

Havas Henrik: Orbán Viktor azt mondta, hogyha Németországban ötszörös bért fizetnek, akkor oda megy a magyar vendégmunkás. Mit tud Ön arra mondani, mikor lesz az, hogy belátható időn belül, ha nemis ötödannyit keres egy magyar munkás, mint egy német kollégája, de legalább megközelítően annyit?

Bajnai Gordon: Megmondom: 2015. január elsejétől. Ugyanis ha 2014 közepén elkezdünk kormányozni, akkor azonnal eltöröljük azt az igazságtalan adórendszert, amelyet Orbán Viktor vezetett be Magyarországon, ami a legjobban kereső, felső 10 százaléknak többet ad, de mindenki mástól, 10 emberből 9-től elvett. Helyette egy olyan rendszert vezetünk be, ami a minimálbértől messze az átlagbér fölötti szintig azonnal érzékelhetően több pénzt hagy majd a munkavállalók zsebében. Akkor lehet, hogy többen maradnak itthon, és többen látnak itthon perspektívát.

(Az interjúra olvasónk, László hívta fel a figyelmünket. Köszönjük.)

Összesen 127 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezen most miért csodálkozol? Bajnai szerint, ha lúd legyen kövér, majd a beszállító fizet, ráfizet. Jelen esetben a szavazó. Egyszerű Ő , mint a faék, csak érteni kell a pislogását és figyelni másodpercenként a csapásszámokat.

"Mikortól kap német bért a magyar munkás? "

Ha van arcátlan okoskodás, akkor ez annak a csúcsa.

Majd akkor, ha nálad dolgozik?
Amikor a csávókák újra hatalomra törnek?
Vagy amikor a német munkás magyar bérért fog gürizni?

Ennel en jobban bizom Merkelben es a nemet gazdasagban...

Egyebkent igen pont akkor fog a magyar melos nemet berert dolgozni, amikor ti hatalomra kerultok. Azaz soha a budos eletbe...

Most már nem csak Kínát hagyjuk le, hanem Németországot is. Nice!!!!

Vicc, igérgetések földje Magyarország!

A jövő hónapban zászlót bont Szili Katalin pártja és úgy lesöpri a balliberális egybesülteket, mint a tájfun a háztetőket. Bajnai meg mehet a vadlibákkal délre. Már most kezdhet csomagolni.

Csak a vak komondor nem látja, hogy Bajnai színészkedik. Megjátssza a szépfiút, a haragost, hogy Gyurcsánnyal nem közösködik, amikor jól látható, ezer szál köti őket össze. Amennyiben nem így lenne sohasem került volna be a kormányba és soha nem lett volna miniszterelnök. A három triumvirátus Gyurcsány-Simor-Bajnai. A világháló segítségével bárki utána nézhet a közös kapcsolataiknak. Ezen túl Bajnai mindig végrehajtó személy volt, most is ezt teszi, valakinek, valakiknek az érdekében. Le kell bontani a színfalat és rögtön láthatóvá és érthetővé vállnak a történések.

Te a visegrádi országokat hozod fel? Oké! Akkor nézd meg azt is, hogy hol tartottak 2002-ig és mit csináltak 2002-2008 között, amikor leköröztek bennünket. Pedig egyesek szerint ebben az időszakban mindenki bennünket irigyelt, a pannon pumát.

Pontosan nem azt mondod, hanem az ellenkezőjét. Szerintem elsődlegesen abban tévedsz, hogy "meg mostse tertunk vissza a jó útra.", mert az elmúlt 3 évben - figyelembe véve az összes körülményt - hasonló intézkedések vannak folyamatban, mint amilyenek 2000-2001 években voltak. Az adóátrendezés - a jövedelemadó csökkenése, a fogyasztási adó terhére - azt eredményezte, hogy a fogyasztás csökkenése és az ezzel összefüggő termelés csökkenése megállt és ha kisebb mértékben, de elkezd növekedni. A lakóssági megtakarítások nőttek, a tartozás állományuk lényegesen csökkent. Ugyanez igaz a kkv-ra is. Mindez a jövőre jó alapot képez, hogy középtávon beindúlhasson a növekedés. Ezt erősíti a stratégiai ágazatok fokozatos visszaszerzése, a jegybanki irányadó kamat csökkenése. Ez utóbbi a megtakarításokat a befektetések felé tolja, kötvények, állampapírok fedezetére. Így az adósság egyre nagyobb hányadát tudja belső megtakarítás biztosítani. Természetesen a jövőben mindezen finomítani szükséges, amikor a költségvetés helyzete javul.

A Bajnai féle elképzelés azonban újra visszarendezné azt az állapotot amely a lemaradáshoz, az eladósodáshoz vezetett. Ugyanez vonatkozik az MSZP-DK-ra is. Az pedig amit úgy általában a Jobbik akar, kivitelezhetetlen belső források hiányában. Amennyiben külső forrásra támaszkodnánk ez tovább rontaná a helyzetet. A Jobbik és a balliberális oldal elképzelései között sok átfedés van, ha a mázat lebontjuk. Az is igaz, hogy részben a FIDESZ elképzelései is megtalálhatók benne. A világgazdaság javulása is csak közép távon fog bekövetkezni. Így nagyon sok apró, megfontolt lépéssel lehet előrehaladni, melynek során előtérbe kell helyezni az élő munka foglalkoztatást, a jövedelmek kedvezőbb alakulását, az elvonások csökkentését és a megtakarítások ösztönzését. Szerintem csak ez a járható út és minden más oda juttat vissza bennünket, ahova 2006-ban jutottunk és ami 2006-2008 között sem változott, sőt rosszabb lett.

:D
"Gordonka:Amikor a németek bérét leviszik magyarokéra."

Ez pedig akkor valósul meg, ha Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc az SZDSZ-el kormányt alakít Németországban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés