Új Ellenállás: szobrokat táblázott meg az LMP

2012. január 1. 15:42
Január elsején, hajnalban Új Ellenállás feliratú, illetve különböző idézeteket tartalmazó táblákat helyeztek el több budapesti köztéri szoborra az LMP aktivistái. Közülük többeket tetten ért a rendőrség a Hősök terén, és szabálysértési eljárást indított ellenük.

A párt közleménye szerint az LMP aktivistái 2012. január elsején, hajnalban 24 budapesti köztéri szobron helyezték el az Új Ellenállás logóját, illetve olyan transzparenseket, amelyek feliratai egy-egy magyar történelmi alak idézetével reflektálnak az Orbán-rendszer politikájára, és azt hirdetik, hogy „az LMP tagjai, aktivistái, és szimpatizánsai nem a Fidesz országában, hanem egy szabad és demokratikus Magyarországon” akarnak élni. Az LMP ezzel az akcióval akarja felhívni a figyelmet arra, hogy az újév nem csak naptári fordulatot jelent; az alaptörvény életbelépésével a Fidesz betonba önti saját hatalmát. A párt ez ellen az „uralmi törekvés” ellen hirdette meg az Új Ellenállást.

Az akció közben a párt két aktivistája ellen a rendőrség szabálysértési eljárást indított. A hvg.hu úgy tudja, hogy az aktivistákat a Hősök terén érték tetten, miközben táblákat aggattak a szobrokra. A portál értesülései szerint a zuglói rendőrség által indított szabálysértési eljárásba bekapcsolódik az V. és a VI. kerületi rendőrkapitányság is, mivel ezekben a kerületekben is helyeztek el transzparenseket több szoborra. A hvg.hu megkérdezte a BRFK-t, hogy  milyen szabálysértés miatt indult eljárás az aktivistákkal szemben. A rendőrség válaszában csak annyit írt: „2012. január 1-jén három személy Budapesten, a Hősök terén lévő szobrokra több táblát helyezett el. A XIV. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a helyszínen intézkedtek velük szemben. Az esetet a XIV. kerületi Rendőrkapitányság vizsgálja.

FRISSÍTÉS

Szél Bernadett, az LMP választmányi szóvivője az MTI-nek azt mondta, három aktivistájuk ellen indult eljárás.

Az MTI írásban megkereste a BRFK-t is az ügyben. A rendőrség közlése szerint január 1-jén három személy Budapesten, a Hősök terén lévő szobrokra több táblát helyezett el. Velük szemben a XIV. kerületi rendőrkapitányság munkatársai a helyszínen intézkedtek. Az esetet a XIV. kerületi rendőrkapitányság vizsgálja.

Összesen 501 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hol voltak ezek a "partizánok" 2006-ban?

Resistance is useless

Ahogy mindig, erre az akcióra is van egy idevágó jelenet a Brian életéből.
http://www.youtube.com/watch?v..

Ez az az lmp akinek kedveert irogat a fel luke Klinton. Hilary,hogy van Monika? Az,aki nem kepes arra odafigyelni, hogy a ferje bizojyos alkatreszei hova kerulnek,de nalunk a demokraciat felti. A nyugati sajtot a karacsonyra ugy teleraktak hazugaggal,hogy mar azt kerdeztek tolem az ismeroseim,eletveszelyes -e kimenni az utcara.

Hősei? Milyen hősei? Hol hős egy Kossuth?

Igen nehéz évek elé nézzel, úgy látom.
Én most jelenleg a holnapi vizsgám miatt aggódom, de mit jövök én a hétköznapi emberek mindennapi problémáival mikor éppen elbukott a KÖZTÁRSASÁG.
Mélységesen átérzem fájdalmadat, teljesen kilátástalanná vált számomra is minden, elveszett, oda lett. Nem tudom hogyan tovább:(((

Ki a halált érdekelnek ezek a formaiságok?! Hidd el külföldön pont le se szarják hogy mi az ország neve.
Én már annak is örülök, ha nem keverik a Hungary-t a hungry-val.
Tele van a szád gumicsonttal, azért a levegő még remélem valahogy átjut a gumihalmazon keresztül a légutakba.

Führerem, ugyan:D Isten földi helytartója, minimum. Ne fukarkodjunk a jelzőkkel...
Ettől függetlenül ez az ország átnevezés egy újabb gumicsont, amivel lehet titeket hülyíteni és hergelni. amíg olyan dühösek nem lesztek hogy csak na. :@@@ Ilyen dühösek.

A kukák kifejezetten jó évet zártak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés