Mostantól tilos a dohányzás a Parlamentben

2011. augusztus 17. 15:03
Kövér László, az Országgyűlés elnöke augusztus közepétől megszünteti a cigarettázási lehetőséget az Országházban. A Parlamentben összesen kilenc, a Képviselői Irodaházban egy dohányzásra kijelölt hely lesz.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke augusztus közepétől megszünteti a cigarettázási lehetőséget az Országházban annak ellenére, hogy a vonatkozó jogszabály csak 2010. január 1-jével lép életbe. A szabályok megszegése munkavédelmi bírságolást és munkáltatói intézkedést von majd maga után.

A most létrejött végrehajtási utasítás szerint a Parlamentben kilenc, a Képviselői Irodaházban egy dohányzásra kijelölt hely lesz, az Országgyűlés ingatlanainak zárt légterű helyiségeiben, erkélyein és teraszain pedig teljes mértékben tilos lesz ezentúl a cigarettázás. Az Országházban a belső udvarokon három, az épület egyes kapuitól öt méter távolságra pedig hat helyen ad lehetőséget a dohányzásra.

Kijelölt dohányzóhelyet a Képviselői Irodaházban egy helyen, az épület gazdasági udvarában létesítenek - mondta Altorjai Anita az Országgyűlés Hivatala gazdasági főigazgatójának utasításáról, amelyet a hivatal szervei és a parlamenti frakciók is megkaptak.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés