Kamuvideóval zsarolt a Zrínyi volt rektora?

2010. július 30. 8:28
A vádirat szerint összeesküvést szőve, titkosszolgálati kapcsolataira hivatkozva, egy előre megrendezett titkosszolgálati nyomozást kitalálva és arról hamis videofelvételt készítve próbálta megzsarolni Szabó János, a Zrínyi egyetem volt rektora a DHL egyik leányvállalatát.

Előre kitalált krimitörténettel zsarolta a vádirat szerint Szabó János, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem volt vezetője a DHL szállítmányozási cég egyik leányvállalatát, hogy az szerződést bontson meglévő biztonsági cégével és egy másik mellett kötelezze el magát. A Magyar Nemzet információi szerint ebben a rektort egy olyan személy segítette, aki vesztegetésért néhány éve már ült börtönben. Szerepe volt az ügyben a DHL egyik ügyvezetőjének is, aki figyelemmel kísérte, hogy a cég teljesíti-e a zsarolók követeléseit.

Krimibe illő történetet találtak ki ehhez Szabóék, írja a Népszabadság. Azzal a kamusztorival próbálták megzsarolni a DHL-t, hogy Szabó János személyes kapcsolatain keresztül megtudta: a DHL egyes alkalmazottjai fegyverek és kábítószerek illegális kereskedelmére használják a cég logisztikai és szállítási infrastruktúráját. Ezt alátámasztandó Szabóék lejátszottak a DHL vezetőinek egy kisfilmet, melyen az látható, hogy titkosszolgálati tisztek megbeszélést tartanak az ügyben. A film befejezésekor Szabó elmondta a DHL-nek, hogy személyes kapcsolatain keresztül el tudja intézni, hogy ne robbanjon ki botrány - ehhez azonban az kell, hogy a vállalat egy másik biztonsági céggel kössön szerződést.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés