Elfogadták a kettős állampolgárságról szóló törvényt

2010. május 26. 9:44
Az Országgyűlés eredeti formájában fogadta el a kettős állampolgárságról szóló törvényt. Az MSZP-s Gyurcsány Ferenc, Szanyi Tibor és Molnár Csaba nemmel szavazott, az MSZP-s Baracskai József, Oláh Lajos, Vitányi Iván, valamint az LMP-s Dorosz Dávid és Szabó Tímea tartózkodtak.

Eredeti formájában, a módosító indítványokat elvetve fogadta el a parlament a kettős állampolgárságról szóló törvényt. A parlamentben 344 képviselő szavazott igennel, hárman nemmel (Gyurcsány Ferenc, Szanyi Tibor, Molnár Csaba, mind MSZP-s), öten tartózkodtak (az MSZP-s Baracskai József, Oláh Lajos, Vitányi Iván, valamint az LMP-s Dorosz Dávid és Szabó Tímea). A parlament azt is megszavazta, hogy a köztársasági elnök sürgősen hirdesse ki a törvényt (322 igen, 23 nem, 7 tartózkodás).

Balogh Ákos Gergely
2010. May 26. 10:04
Bő öt év telt el 2004. december 5-e óta. Bő öt év alatt óriásit fordult a világ, gyökeresen változott meg a magyar közélet. 2004-ben még két kormánypárt is beleállt a népszavazási „nem” kampányába - ma már ezek közül a kisebbik gyakorlatilag nem is létezik, a nagyobbik pedig romokban hever és kényszeredetten tűri, hogy az Országgyűlés két újonc frakciója őket alázza az állampolgársági törvény vitájában.

2004. december 5-e igazi kijózanító pofonként marad meg az emlékezetünkben. Bizakodjunk: atyai, tanító pofonként, amiből Gyurcsány Ferencen, Molnár Csabán és Szanyi Tiboron kívül mindenki ugyanazt tanulta meg.

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Éljen! A Parlamenti összhang is igen jó hír. Kis lépés a belföldi nemzeti egység felé.

De azért 344 igen, 3 nem és 5 tartózkodás nem hangzik rosszul.

Persze ez a maszop részéről nyílt szakítás a 2004 decembere óta folytatott kormánypolitikával, meg Gyurcsánnyal, de annál jobb. Maszop-nak, de ha így folytatják, holnapután akár még lehet is belőlük valami.

Erre kellett 90 évet várni?

Ennyi az egész.

Na végre!

Azé' Gyurcsány ne nagyon járjon Erdélybe vagy a Felvidékre, nem köszönik meg neki, hogy ilyenkor sem képes legalább Mesterházy-gesztust gyakorolni. Paraszt.

a "jogorvoslat" lehetőségében az is benne van, hogy esetleg egy cserni típusú bíró első és másodfokon elutasítgatja a magyarok kérelmeit az már jogerős, és nehéz ellene tenni, de pl a kínaiakét befogadja és pozitívan ítéli meg - ráadásul pofátlanság lenne becsatornázni őket a hihetetlenül lassú magyar igazságszolgáltatási üzembe

így viszont nem lehet jogerősen elintézni egy családot, ha tud újabb bizonyítékokat csatolni, újra próbálkozhat!

van ebben ráció

Néhány hét múlva világos lesz, hogy mekkora hiba volt ez a döntés. A vereség Szlovákiával szemben már most nyilvánvaló ebben a kérdésben, és csak idő kérdése, hogy Románia és Szerbia kövesse a szlovák példát.

Mi volt a magyar törvény célja?
Az, hogy a külföldön élő magyarok könnyen magyar állampolgársághoz jussanak.

Mi lesz mostantól?
Mostantól egy szlovákiai magyar SEHOGYAN sem juthat magyar állampolgársághoz komoly egyéb következmények (szlovák állampolgárság elvesztése) nélkül.

A magyar törvény visszafelé sült el, a szlovák törvény elérte a célját.

Nem azt kell nézni, hogy ki kivel ért egyet vagy ki mit tekint belügynek, vagy mik az ejrópai normák, mert ezek a kérdések olcsó játékok hülye gyerekeknek, hanem azt kell nézni, hogy ki érte el a célját. Fico elérte, Magyarország pozíciója romlott. (Eddig még úgy-ahogy lehetséges volt egy felvidéki magyar kettős állampolgársága, mostantól lehetetlen.)

"Gondolom a közalkalmazottaknak"

Tanártól az orvosig, a közigazgatásról nem is beszélve - á, semmiség.

"A magánszférában dolgozó szlovákiai magyarok meg élhetnek uniós polgárként a lakhelyükön"

Amíg mondjuk nem születik egy olyan rendelet, hogy a magyar állampolgárok mondjuk turistavízummal 90 napot tölthetnek SK-ban vagya valami hasonló (kérem, ne jöjjön válaszában a teljesen érdektelen ejrópával)

Amúgy pedig csak állampolgárok szavazhatnak ott is.

"Pl. a szlovák hatóságok hivatalosan nem szerezhetnek tudomást arról"

Akkor majd kiderítik nemhivatalosan. Vagy a magyar állampolgárság konspirált lesz, nem lesz tárgyi bizonyítéka, nehogy legyen bármi, amit meg lehet találni egy közúti ellenőrzés vagy házkutatás alkalmával? Érdekes állampolgárság.

"Az MKP már bejelentette, hogy több politikusuk"

Hogy az MKP hülyék gyülekezete, ez nem újdonság. Mire számítanak?

"A szlovák törvény ellenére is tízezres nagyságrendben fogják felvidékiek kérvényezni az állampolgárságot"

Azaz ennyivel csökken a felvidéki magyarok száma. Bravó!

"akiknek semmilyen szankciótól nem kell tartaniuk."

2010.05.26-án. Aztán lesz nagy csodálkozás a következő hetekben, hónapokban.

"Még ha el is veszik valakitől a szlovák állampolgárságát (amiben én egyáltalán nem vagyok biztos), kitoloncolni még nem fogják."

Ha Szlovákia mondjuk 2015-ben már csak 150 ezer magyar nemzetiségű állampolgárral fog rendelkezni, akkor több jogalapja lesz még jobban elnyomni őket.

"Uniós állampolgárként nyugodtan élhet, ahol akar."

Persze, hogyne, majd ejrópa segít, ugye? Mint mindig.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés