Nyilvános Gyurcsány vallomása

2010. április 21. 13:36
Gyurcsány Ferenc nyilvánosságra hozta a Sukoróra tervezett, ott meghiúsult turisztikai beruházással kapcsolatban felvett tanúvallomásának jegyzőkönyvét.

Gyurcsány Ferenc elmondta, hogy a beruházók találkozójukon nem kértek pénzügyi állami támogatást, valamint ájékoztatták a kormányt arról, hogy a beruházás színhelyére vonatkozó eredeti álláspontjukat megváltoztatták és kezdeményezik, hogy új helyen történjen meg a beruházás, és ehhez kérik az állam együttműködését a szükséges földcseréhez.

A volt kormányfő elmondta azt is, hogy a pénzügyminisztérium tájékoztatta a beruházókat a kaszinó koncesszió elnyerésének folyamatáról és arról, hogy ezt nyílt koncessziós tenderben lehet megszerezni. „Az állami vagyongazdálkodásért felelős szervezet képviselői elmondták azt a folyamatot, ahogy egy földcsere végbemehet, nyilatkoztak ennek a folyamatnak időtartamáról, szabályairól, feltételeiről, álláspontjuk az ügyben semleges segítő volt, a Pénzügyminisztérium pedig arról, hogy kész kiírni a pályázatot, hogy el lehessen nyerni egy ilyen koncessziós jogot” - így Gyurcsány.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

tagadta, meg nem emlékezett pár lényeges apróságra
jó kis szakmai előterjesztés lehetett, amikor kiemelt beruházássá minősítették a sukoróit, golfpályával meg szerencsejáték központtal
még egy 9 lyukas pálya is csak szűkne férne a területre, és akkor a kiszolgáló épületekről nem is beszéltünk....
a korrekt földcseréről meg hamarosan meg lesznek a számok, kb 1 milliárdot bukhatott rajta az állam, nem csoda, hogy ez után már nem kértek pénzügyi támogatást a beruházók...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés