Láttam a javaslatot, hogy a főpolgármester egy senki, Vitézy Dávid pedig minden

2024. szeptember 30. 09:45

A Tisza Párt semmiért sem vállal felelősséget, nem akar semmit, nem vesz részt semmiben, de közben minősítget, és a megválasztott főpolgármestert is akadályozná, hogy teljesítse a felelősségét. Interjú.

2024. szeptember 30. 09:45
Karácsony Gergely budapesti főpolgármester
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Telex

Fotó: MTI/Lakatos Péter

„Miért nem?

A Tisza Párt egy olyan furcsa és számomra nehezen értelmezhető politikai stratégiát, de az is lehet, hogy taktikát követ a fővárosban, hogy semmiért sem vállal felelősséget, nem akar semmit, nem vesz részt semmiben, de közben minősítget, és a megválasztott főpolgármestert is akadályozná, hogy teljesítse a felelősségét. Vitézy Dávidba lettek hirtelen szerelmesek, csak és kizárólag őt hajlandók megszavazni főpolgármester-helyettesnek.

Ezt Magyar Péter így kimondta önnek csütörtökön?

Világos volt, hogy jelenleg nincs más, akit támogatnának, de jelölni, nyilvánosan felvállalni még őt sem hajlandó. Nehéz ehhez viszonyulni, miközben számomra természetes lenne, hogy a Tisza Párt jelöljön főpolgármester-helyettest. Elindultak a választáson, a legtöbb mandátumot szerezték, de senki nem azért szavazott rájuk, hogy a zsűriben üldögéljenek, és közben ne vállaljanak felelősséget semmiért. Nem erre kértek felhatalmazást.

Mit mond Magyar, miért nem akarnak helyettest?

Ezt tőle kell megkérdezni.

Ön megkérdezte?

Persze, csak nem tudom értelmezni az álláspontját. Nem nagyon értem, a Tisza Pártban miért gondolják azt, hogy a választópolgárok bizalmát meg lehet szerezni azzal, hogy elhozzák a legtöbb mandátumot az ellenzéki oldalon, majd rájönnek, hogy «Jézus Mária, győztünk», eldobnak kaszát, kapát, és beállnak a Fidesz vesztes főpolgármester-jelöltje mögé. Mit üzen ez 2026-ra? Ha esetlegesen megnyerik az országgyűlési választást, akkor Orbán Viktort kérik fel miniszterelnöknek?

Hogy áll most Vitézy Dávidhoz?

Nehéz ügy. Korábban azt mondtam róla, hogy Budapest veszített egy jó urbanistát, és nyert egy középszerű politikust. Ha vissza tudnánk menni a jó urbanistához, miközben Vitézy része a városvezetésnek is, az megegyezne a választópolgárok akaratával. Ehelyett van egy mestertervük, amit persze letagadnak, de én pontosan tudom, hogy igaz: Vitézy minden hatalmi jogkört magához ragadva kvázi főpolgármesterként vezetné a várost. Ez azt jelentené, hogy a Fidesz vesztes jelöltje veszi át a hatalmat az ellenzéki többségű és értékrendű fővárosban. Ez a választói akarat megpuccsolása lenne, amit teljességgel elfogadhatatlannak tartok. Éppen ezért olyan nem lehet, hogy Vitézy Dávid legyen az egyedüli főpolgármester-helyettes. A megválasztott főpolgármester munkáját nem lehet aláaknázni azzal, hogy az ellenfelével köteles együtt dolgozni, de a saját kollégáira nem számíthat. Ezért azt a javaslatot tettem a pártoknak, hogy Kiss Ambrus maradjon általános, Vitézy pedig legyen városfejlesztési helyettes.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
seherezade-2
2024. szeptember 30. 17:36
Bocs, de miben kéne a Tisza Pártnak részt vennie szeptember 30-án?
Akitlosz
2024. szeptember 30. 17:25
Marakodnak a koncon. 1 településre 1 (fő)polgármester helyettesítésére elegendő 1 alpolgármester.
Kristály
2024. szeptember 30. 17:00
Te a 0.3% párt vagy dkmszppárbeszéd 3% mehetsz a k...a an....a Még wc bácsinak sem vagy jó.
zsolt196969
2024. szeptember 30. 16:32
Na belpesti büdös zsidók ezt akartátok. Most szopjatok... .. Ti szavaztatok meg. Csak senki nem. Meri vállalni. Mindenki azt mondja hogy én nem rá szavaztam... Buta Pesti kis pöcsök. Szopjatok!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!