Az osztrák pártok még csak sápítoznak, de Conchita Wurst máris rátalált az FPÖ ellenszerére

2024. szeptember 30. 16:26

Választási megfejtéssel állt elő a transzvesztita Eurovízió-győztes.

2024. szeptember 30. 16:26
Cancer Convention "Yes!Con

Nyitókép: URSULA DUREN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

 

Teljesen felkavarta az osztrák politikát, hogy 1945 óta most először győzött a választásokon az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) – nem is akárhogy, büszke 29 százalékkal. Az osztrák pártok még csak most igyekeznek magukat ráncba szedni és személyi állományukat úgy igazítani, hogy a szinte lehetetlennek látszó koalíciós puzzle-t sikerüljön kirakni valahogy. Az FPÖ ragaszkodik győztes elnökéhez, Herbert Kickl volt belügyminiszterhez, akit viszont a komplett osztrák politikai establishment személyében is gyűlöl – az Osztrák Néppárt (ÖVP) csak vele személyében, a többi párt az FPÖ egészével is kizárta a koalíciókötést. Az ÖVP ugyanakkor az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) baloldali elhajlással vádolt vezérével, Andreas Bablerrel sem lépne szívesen frigyre, igaz, a párteliten belül is népszerűtlen, a választáson sikertelen Bablert messze könnyebb lesz leváltani, mint Kicklt.

Ezt is ajánljuk a témában

A reménytelen helyzetben csak egy magabiztos hang szól az osztrák közéletben: Conchita Wursté,

valódi nevén Thomas Neuwirthé – a transzvesztita énekesé, aki 2014-ben Rise Like a Phoenix című dalával Ausztria képviseletében megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált.

Conchita az Instagramon jelentkezett megfejtéssel. Szerinte a választási eredmény után „a radikális szeretet lesz az, amire koncentrálni fogok”. Az FPÖ 29 százalékos eredményét úgy értelmezte: „Az a 29 százalék, aki az FPÖ mellett döntött, fél és bizonytalan”, ezért „arra fogok koncentrálni, hogy minden embernek, akivel találkozom, biztonságos teret teremtsek, amelyben nem kell félnie. Egy beszélgetésben sem.” Ennek szerinte politikai hatása van, hiszen „ha az ember valakivel jót tesz, annak jobb lesz a napja, és ezáltal kedvesebb lesz a felebarátjához”. Önvallomás gyanánt hozzátette: „Hát, ilyen vagyok, javíthatatlan, naiv, és hiszek az ember jó természetében”.

Üzenetével Conchita Wurst határozottan kiáll az empátia és az összetartás mellett egy politikai megosztottság jellemezte korban”

– kommentálta az énekes gondolatait a Kronen Zeitung.

Az Instagram-bejelentkezést itt tekintheti meg németül:

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000099
2024. szeptember 30. 18:27
🍓 ️ ­­É­­r­­t­­é­k­­e­­l­d­­­ ­­­a­­ ­­­s­­­z­e­­x­i­­ ­­p­u­n­­c­­i­­m­­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
sober
2024. szeptember 30. 18:23
mondhatjuk azt, h ez egy idióta barom? korunk egyik jelképe! 5 év szibéria, kőbánya majd aztán neglájuk kell e még tövábbi 5 év! ökör!
Obsitos Technikus
2024. szeptember 30. 18:23
Hogy a kurva anyjából került ez a hányás elő?
nemecsekerno_007
2024. szeptember 30. 18:14
INSALLAH. Koncsita.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!