Gyorsan terjed a Covid új variánsa Magyarországon – mutatjuk a tüneteket!

2024. szeptember 27. 09:32

A vírusnak ezen változata ellen még nincs vakcina.

2024. szeptember 27. 09:32

Nyitókép: IGOR STEVANOVIC / AFP

Bár komoly tüneteket nem okoz, de így is nagyon gyorsan terjed Magyarországon a koronavírus. A Covid egy új variánsa érte el hazánkat, az iskolakezdés óta pedig végigsöpör az országon. A vírusnak ezen változata ellen még nincs elérhető vakcina Magyarországon – írja a Világgazdaság.

A lap szerint

az új Covid-variáns köhögést, tüsszögést, orrfolyást, torokfájást és fáradtságot okoz.

Az ATV kérdésére az NNGYK közölte, hogy Magyarországon egyelőre nem elérhető vakcina az új Covid-variáns ellen. Hangsúlyozták, hogy amint az oltás hozzáférhetővé válik, a lakosságot időben értesíteni fogják.

Az új koronavírus-mutáció egész Európában jelen van, és mivel a korábbi járványügyi intézkedések nyomai már eltűntek a városokban, a fertőzés könnyebben terjedhet.

„Ez az új variáns az úgynevezett XEC, és érdekes módon ezt nem Amerikában mutatták ki először, hanem Európában, nevezetesen Olaszországban” – mondta Rusvai Miklós az ATV-nek.

Az is kiderült, hogy az iskolakezdéssel egy időben a koronavírus gyorsan végigsöpör a gyerekeken, akik aztán hazaviszik a vírust.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
salmonella
2024. október 01. 08:07 Szerkesztve
Elment már az sms?
Thanos
2024. szeptember 28. 08:19
Ezekkel a tünetekkel járó őszi állapot változást nem úgy hívták régebben, hogy megfázás, esetleg nátha? Csak kérdezem. Vajon hogy hívják azt, akiknek az az érdeke, hogy nevet adjon egy álproblémának, aztán pénzért - oltás formájában - ad rá megoldást is? Csalónak, más néven gyógyszeriparnak.
alexandrosz-2
2024. szeptember 28. 05:15 Szerkesztve
Megakurvaanyátokatkovidtálibzsideszgecik!
karakter-2
2024. szeptember 27. 14:19
deniel 2024. szeptember 27. 12:38 ... valahogyan túléltem örülök meg nem is. azóta sem derült ki hogy mi történt... --- Majd akkor fog kiderülni, ha megtudjuk kik ölték meg Kennedyt és miért omlott össze a két torony - World Trade Center. Kísérleti alanyok vagyunk a globális multinacionális hatalmak kezében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!