Éleződik a feszültség Karácsony és Magyar között

2024. október 01. 11:33

Ahogyan közeleg a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésének az időpontja, úgy válik egyre feszültebbé a viszony.

2024. október 01. 11:33
null
Kaszab Zoltán
Vasárnap.hu

Nyitókép: Képernyőkép / vasarnap.hu

„Ahogyan közeleg a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésének az időpontja, úgy válik egyre feszültebbé a viszony Karácsony Gergely főpolgármester és a Tisza Párt elnöke, Magyar Péter között. A tét persze nem kicsi.

Nehéz helyzetbe került az önkormányzati választások után a szűk többséggel újraválasztott Karácsony Gergely. A városvezetőnek nemcsak a választóktól kapott felhatalmazása jóval kisebb, mint az előző ciklusban, de a közgyűlésben sincs többsége. 2019 és 2024 között Karácsony viszonylag kényelmes helyzetben volt, hiszen hiába volt sokszor nagyon komoly vita az őt támogató pártok között, a szavazásokon többé-kevésbé működött a fegyelem, így a javaslatai kényelmesen átmentek a közgyűlésen. Most ugyanakkor nem elég, hogy az őt támogató három párt, a DK, az MSZP és a Párbeszéd csupán 7 helyet szerzett meg a 33-ból, az előterjesztések megszavazásához vagy a 10 mandátummal rendelkező Fideszre, vagy a szintén 10 helyet elnyerő Tisza Pártra mindenképpen szüksége van.

A hatalomtechnikai helyezkedés pedig viszonylag hamar, már a nyáron elkezdődött a baloldalon, és közeledve az alakuló üléshez, egyre élesebb.

Magyar Péter érzi a kezében lévő hatalmat, és megpróbál a dolgok alakítója lenni, a háttérből irányítva azt, hogy mi történjen a fővárosban. Ennek köszönhetően egyre élesebb szóváltásba keveredik a főpolgármesterrel, akitől a kiszivárgó információk szerint azt várja, hogy nevezze ki helyettesének Vitézy Dávidot. Hogy a színfalak mögött mi történik, arról keveset tudunk, a felek ugyanis kevés konkrétumot osztanak meg a nyilvánossággal, vagyis a választókkal. A nyilatkozatok alapján azonban a feszültség most már óriási. Vegyük ugyanakkor észre, hogy

Budapesten most is ugyanaz történik, mint amit az elmúlt 5 évben láttunk, és amit 2010 előtt megtapasztaltunk: a város sorsa piszkos hatalmi játszmák során, füstös szobákban dől el. A különbség annyi, hogy az alkudozásoknak most már Magyar Péter is része.

A Tisza Párt vezetőjének tehát úgy tűnik, ebből a szempontból is hamar sikerült felvennie a baloldali tempót. Mert hiába hirdeti folyamatosan ő is az átláthatóságot és a transzparenciát, neki sem sikerült tájékoztatnia legalább azt a rá szavazó több százezer embert arról, hogy milyen céljai és milyen javaslatai vannak a főváros működését illetően. Az elmúlt napok Karácsony, Magyar és Vitézy részéről is csak a vádaskodásról és a pozíciók elosztásáról szóltak.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2024. október 01. 12:41
Ket gazember!
Burdisgarage
2024. október 01. 12:31
Két névbitorló geci.
llnnhegyi
2024. október 01. 12:14
Magyar és Gyurcsány között nő a feszültség! Az Apró maffia vesztésre áll! -:))) Jó az irány!
P.Gy.
2024. október 01. 12:05
Ez még semmi! Még nem is tett feljelentést a kis sértődős.😅 Gondolom eljön még az idő, amikor elmondja majd az igazságot a mi Petink. Amikor kiderül majd, hogy Karácsony is a Tónival szövetkezett, hogy a tökéletességén próbáljon csorbítani.😅😅😅😅😅😅😅
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!