Az egész ország kezd egy gigantikus Blikk-címlappá változni

2024. szeptember 25. 13:02

Azon nem akadok fenn, hogy az egyik titokban rögzíti a társalgásukat, a másik meg látványosan fölháborodik rajta. Arrafelé ez a szokás.

2024. szeptember 25. 13:02
Hont András
Hont András
Facebook

Nyitókép: Képernyőfotó

„Nem mondom, hogy kellemes szembesülni vele, hogy az egész ország kezd egy gigantikus Blikk-címlappá változni, amelyen kreált celebek intimitást nélkülöző magánéletét habosítják. De mit is várok ott, ahol egy reality-szereplőt juttatnak mandátumhoz, akinek pontosan annyi és pontosan ahhoz van képessége, hogy reality-szereplő legyen. 

Bár – ha belegondolok – nincsen ebben semmi új, egyesek tényleg azt hiszik, hogy minden a látszat (vö. Bangóné kurva erős képeivel), és amúgyis világjelenség. Erről szól a Konok által sűrűn emlegetett spektákulum-narratíva. (»Ahol a valóságos világ puszta képekké válik, ott a puszta képek valóságos lényekké változnak, amelyek egyfajta megbabonázott viselkedésre késztetnek.« Debord). 

Evvel együtt nem árt tudni, hogy mindez (szelfikkel, hőmérővel, kürttel és voyeurködéssel) nem politika, hanem a politika imitációja

Ennek ellenére sokan valóságosan csinálnak hülyét magukból. Például érdeklődve figyelem, ahogy a máskor minden szir-szarra ugró Mérő Vera és a teljes nyivákkollektíva a kettős mérce önérzetes hallgatásával faragja meg saját karikatúráját, vagy ahogy képzett, magukat műveltnek gondoló emberek harmadszorra is beszopják, hogy merarogán. 

Azon nem akadok fenn, hogy az egyik titokban rögzíti a társalgásukat, a másik meg látványosan fölháborodik rajta. Arrafelé ez a szokás.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ThunderDan
2024. szeptember 26. 11:51
Megint csak: TŰPONTOS.
becenev
2024. szeptember 26. 01:38
Jó írás, csak a lényegre nem koncentrál, hogy miért lehet ez a jelenség? Attól tartok, hogy a mindenszarizmus szektája ez, amit az elmult 15 ev impotens ellenzéke szított folyamatosan, és ezek a károgásban megőszült emberek most végre szerethetnek valakit, aki nem az Orbán, és ő most hátha… Sajnos ellenzéki sajtó is ludas ebben, és most az értelmesebbje (és nem anarchista, hanem itt képzeli az életét) nem tudja, mit kezdjen ezzel, minden valid gondolat és észérv hatástalan egyelőre.
dryanwolf
2024. szeptember 25. 22:57
Azon nem akadok fenn... Arrafelé ez a szokás. "A Pegasus szoftver, az egy egyszerű szoftver" (spektákulum-narratíva)
Palatin
2024. szeptember 25. 21:31
Az ellenzéki média úgy nyomja elöre Magyar Pétert, ahogy én akartam a fogkréme ma reggel visszatuszkolni a tubusba. Ez már nem propaganda, hanem a propaganda paródiájának a szatírája. Szemtelenség az embereket ennyire ostobának gondolni, mintha azok még ilyen zöldségeket is bekajálnának. No persze vannak olyanok is Lehet, hogy az ellenzéki média Magyar Pétert ezzel a propaganda-paródia-szatírával le akarja járatni. Sokan azt hiszik, hogy az ellenzéki média MP oldalán áll. A médiának nincsenek "értékei", a médiának balhé kell. Ha az a jó balhé, hogy az MP-csürhét ráuszítsuk Orbánra, akkor azt tesszük. De lehet, hogy ez nem lesz örökké jó balhé. Fordulhat a kocka és a jó balhé az lesz, hogy mindent össze-vissza kutyulunk, hogy senki ne ismerje ki magát, hogy mindenki mindenki ellen legyen. A média játssza mindig a legsötétebb szerepet. A média ebböl él, a balhékból, ezért eleve nem írhatja meg az igazat, az túl unalmas, az emberek izgalomra vágynak, az igazság se igazán érdekli öket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!