Lovagkeresztet kapott Fásy Ádám

2024. augusztus 16. 14:15

A művész a díját a Pesti Vigadóban vehette át.

2024. augusztus 16. 14:15

Nyitókép: képernyőfotó/Facebook

Augusztus 20. alkalmából adományozható állami kitüntetéseket és a Népművészet mestere díjakat adott át Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter Zsigó Róberttel és Závogyán Magdolnával, a tárca államtitkáraival pénteken Budapesten, a Pesti Vigadóban.

Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést kapott Fásy Ádám a magas színvonalú munkájáért. Az elismerésről a Kulturális és Innovációs Minisztérium sajtóosztálya adott hírt.

„Augusztus 20. egybeforrt, egyet jelent a keresztény magyar államisággal”– hangsúlyozta a díjak átadása előtt Hankó Balázs, rámutatva arra: a legalább 1100 éve Európa szívében élő magyarságnak kötelessége az elmúlt nemzedékek örökségének ápolása és továbbadása, megemlékezni szentjeiről, történelmi és mindennapi hőseiről.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ünnepről szólva emlékeztetett, keresztény államiságunk két kiemelt szegletköve 1038. augusztus 15. és 1083. augusztus 20., István király halálának és szentté avatásának napja.

Ma sem kisebb a kihívás, mint volt a zivataros századok során, a válasz pedig ugyanaz: állhatatos értékőrzés és bátor értékteremtés, ami egyszerre jelenti keresztény kultúránkat, a fiataloknak hivatást közvetítő tudást, a kreativitásunk által megszülető innovációt és jövőt adó családjainkat – közölte.

Mint hozzátette, ezt kellett a magyar történelem során számos esetben és napjainkban is megvédeni az önkénytől, most pedig „az önkény olyan új formájától, amikor a semmibe vezető abnormalitást akarják mércévé tenni, amikor a keresztény hitből, kultúrából űznek egyesek tréfát”.

Felelősségünk nem lehet más, mint hivatásainkban, a tudományban, a kultúrában, családjainkban keresni, élni és megélni az igazat, a jót, az értéket, a kiválót, a tudást 

– figyelmeztetett, köszönetet mondva a díjazottaknak, amiért ezt a küldetést teljesítik.

(MTI/Mandiner)

 

 

Összesen 209 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evpus
2024. augusztus 17. 13:46
Mire kapta? Arra, hogy nincs hangja, de énekelni próbál?
Kaszas39
2024. augusztus 17. 09:10
Ez a Fideszes kultúrpolitika legalja, eddig se volt vmi fényes de ez katasztrofális! Mi jön ezután Márió vagy bunyós Pityu?
rockercicc
2024. augusztus 17. 00:27
Szánalmas..
Pelso j.
2024. augusztus 16. 19:48
Helyes, hisz személyisége, művészi tevékenysége abszolút karám kompatibilis.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!