„Ugyanezt a muszlimokkal meg nem mernék tenni” – kiakadt a kalocsai érsek az olimpia transzokkal teli megnyitóján

2024. július 29. 15:03

„Nagy fájdalom ez nekünk” – mondta Bábel Balázs.

2024. július 29. 15:03
null

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Bábel Balázs római katolikus pap, kalocsa-kecskeméti érsek az izsáki Szent Mihály plébániatemplomban bemutatott szentmiséjén beszélt az olimpia megnyitójának egyes elemeiről. Mint ismert, többen felháborodtak és keresztények elleni provokációnak minősítették Az utolsó vacsora című Da Vinci-festmény drag queen paródiáját, a szakállas szőke nők sem nyerték el sokak tetszését.

Ezt is ajánljuk a témában

A katolikus vezető a párizsi eseményeket az eucharisztia szörnyű meggyalázásának nevezte, szavai szerint hiába mentegetőznek a szervezők azzal, hogy egy pogány lakomát akartak megtestesíteni. Az Index kiszúrta a szentmise élő videóját, amelyben Bábel feltette a kérdést: 

miért kell belevinni a gyalázását az eucharisztiának egy sporteseménybe, mikor a pápa maga is üdvözölte azt, hogy legyen a békének, a barátságnak és az összetartozásnak a jele. És ki kell gúnyolni? 

Az érsek elmondta, hogy ez nekik, mint a katolikus egyház tagjainak és a hívőknek is nagy fájdalom, mint fogalmazott, nem csak gonoszság, de nagy gyávaság is volt az előadás. 

Ugyanezt a muszlimokkal meg nem mernék tenni, hogy a szent dolgaikat kigúnyolják, mert számíthatnának arra, mint a Charlie Hebdónál, hogy mindet legyilkolják, aki azt teszi”

– szögezte le. 

Bábel Balázs kijelentette: a keresztények nem bosszúállók, ezért gúnyolják őket, de a Párizsban történtek csak azt bizonyítják, hogy Isten velük van, az eucharisztia szentsége pedig valóban tőle ered.

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2024. július 31. 15:55
Ez a társaság csak az erő nyelvén ért. Amikor pofont kapnak, sírnak, hogy bántják őket, tehát védd meg. Mert ez a demokratikus. Ez a jogállam. Nem, a demokratikusság és a jogállam az emberiség ellenségei elleni harcot jelenti. A moslék elleni harcot jelenti. Ha nem ezt tesszük, nem lesz többé e m b e r.
Aerion
2024. július 31. 15:52
Jelzem, lesz ennek az olimprájdnak egy zárórendezvénye is. Ezen pontosan ugyanaz várható, mint a nyitórendezvényen. A tiltakozás, az elhatárolódás, az utálkozás, a megvetés az EZ ELLEN NEM STRATÉGIA. Gyűjthet valaki százezer aláírást, milliót, száz milliót is, SEMMIT NEM SZÁMÍT, ezeknek. Nem vesznek róla tudomást. Átlépnek rajta. Nemlétezőnek tekintik. Amiről nem akarnak tudni, az nincs. És folytatják, és rátesznek újabb és újabb és újabb lapáttal. Világosan látszik, hogy ez a társaság MI, a maga valójában. Hogy ez mit akar. Hogy mire törekszik. Mi a célja. A cél egy kereszténytelen, istentelen világ, amit a test ural. Csak a test. A külső. A megjelenés. A látszat. Az üresség. A tartalmatlanság. Nem fogják abbahagyni. Nem fognak leállni. Nem fogják a céljaikat módosítani. Mindent olyanná akarnak alakítani, mint ők. Kirakativá. Látszattá. Testté. Ha nincs Isten, nincs lélek, tehát nincs lelkiismeret sem. És akkor mindet lehet. Mindenkivel.
Ad majorem Dei gloriam
2024. július 29. 18:15
Lehet küldözgetni a halálos fenyegetéseket, meg szervezni a terrortámadásokat. A muzulmánokat nem véletlenül nem basztatják. Félnek tőlük, mert az iszlám nem fogatlan oroszlán, mint a kereszténység.
..--..
2024. július 29. 18:07
-zsoltkom- " Ugyanezt a muszlimokkal meg nem mernék tenni " Ha vissza akarja sírni a kereszténység őskorát Bábel Balázs, akkor mielőbb követelje az eredeti kezdő helyzetet, hogy valóságnak megfelelő lehessen a párhuzam. Vagy örüljön annak, hogy vannak olyan erkölcsi fejlett állapotban, hogy nem kell lefejezéssel vagy máglyahalállal büntetniük. Épp elég katolikust hagyott magára a Katolikus Egyház.. " Simon de Montfort hadvezér megkérdezte a pápai legátust, Arnaud Amaury (wd) (Amalric) ciszterci szerzetest, cîteaux-i főapátot, hogy miképpen különböztessék meg a város katolikusait a katharoktól. Ő állítólag[39] ezt válaszolta: "Öljétek meg mindet, Isten megismeri az övéit.""
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!