Hiába a vérlázító botrányok, a paktum megköttetett: szakértőt kérdeztünk Von der Leyen manővereiről

2024. július 17. 16:11

Az elemző tartja, a zöldeknek udvarolt Ursula von der Leyen a magyar soros elnökséggel kapcsolatos kirohanásakor.

2024. július 17. 16:11

Nyitókép: Ursula von der Leyen ott tesz keresztbe Brüsszelben a magyaroknak, ahol csak tud. Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet.

Miközben Ursula von der Leyen minden követ megmozgat, hogy keresztbe tegyen a magyar uniós elnökségnek, legutóbb például bojkottra szólította fel az európai parlament képviselőit, az Európai Bíróság megállapította, hogy

 az Európai Bizottság, melynek Ursula von der Leyen az elnöke, súlyos szabálytalanságokat követett el az covid vakcinavásárlással kapcsolatos szerződéseknél,

a publikált részeknél több szakaszt egyszerűen kivágtak a kontraktusból. Nagy kérdés, hogy az újabb botrány megrendítheti a bizalmat annyira, hogy nem választják újra Ursula von der Leyen-t.

Ezt is ajánljuk a témában

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője úgy látja, Von der Leyennek már minden brüsszeli politikai csoportosulással volt konfliktusa, ám egy hónappal ezelőtt már megszületett a paktum a háborúpárti baloldal pártjai között, hogy őt jelölik és őt is választják majd meg a bizottság elnökének. „Vérforraló dolgokat csinál, például a magyar soros elnökséggel kapcsolatos bojkott is a választási kampányának a része, hiszen ezzel akarja elnyerni a magyar kormány legnagyobb brüsszeli ellenségének, a zöldeknek a támogatását. 

Nekik csinálta a showműsort, amelynek nagyobb a füstje, mint a lángja, hiszen a bojkott csak az informális, nem hivatalos tanácsülésekre vonatkozna”

– fogalmazott a Nézőpont Intézet igazgatója.

Mráz Ágoston Sámuel szerint a covid-szerződésekkel kapcsolatos botrány egy újabb megerősítés arra nézve, hogy ami Brüsszelben folyik, az egyenesen lehangoló. „A brüsszeli bürokraták azzal vádolják Orbán Viktort, hogy megosztja Európát. Mondják azok, akik az Orbán elleni kampányukkal a külvilág felé egy megosztott, döntés- és cselekvőképtelen, veszekedő, a stratégiai gondolkodásra alkalmatlan Európai Unió képét közvetítik a világba” – összegzett az elemző.

 

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. július 17. 18:29
5 éve szavazta meg a Fidesz Von der Leyent.
pollip
2024. július 17. 18:25
Remélem, holnap nem lesz ilyen önelégült a mosolya, mint a képen. Habár a ballib és a zöldek bármit megszavaznak.....
makapaka2
2024. július 17. 18:00
Ennek az emberiségre kártékony, jellemtelen bűnözőnek már régen a börtönben lenne a helye! Ehelyett Poloska Peti és csapata is biztosan megszavazza őt holnap. Ezek mind becstelen, lefizetett emberek!
dirkie
2024. július 17. 17:45
Aljas ribi ! Mindig betart Magyarországnak amíg csak lehetősége lesz rá. Leváltani !!, bírósági, belső ellenőrzés /képviselői/, bármi csak kirúgni majd felelősére vonni !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!