Hamarosan eldől Karácsony Gergely sorsa

2024. július 08. 23:02

A tájékoztatás szerint az újraszámlálás folyamatát a nemzetközi megfigyelők mellett a főpolgármester-választás versenyben lévő jelöltjei által megbízott megfigyelők is figyelemmel kísérhetik.

2024. július 08. 23:02
null

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

Kedden kezdődik és a tervek szerint csütörtökig tart a főpolgármester-választás érvényes szavazatainak újraszámlálása, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) várhatóan pénteken dönt az eredményről - közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) az MTI-vel hétfőn.

A közleményben felidézték: 

a Kúria végzése alapján az NVB döntött a főpolgármester-választáson leadott érvényes szavazatok átvizsgálásának és újraszámlálásának módjáról. Ehhez a fővárosi kerületi helyi választási irodák közreműködését veszik igénybe.

Ezt is ajánljuk a témában

Az NVB emellett felkérte a kerületi helyi választási irodákat arra, hogy az újraszámlálást a székhelyükön, egy helyiségben, az NVB egy vagy több tagja jelenlétében tartsák meg.

A közleményhez mellékelt táblázat szerint kedden az I., az V., a VI., a VII., a XVI., a XVII., a XXII. és a XXIII. kerületben vizsgálják át a voksokat. Szerdán a II., a III., a IV., a XI., a XIII., a XIV., a XVIII. és a XXI. kerület következik, csütörtökön pedig a VIII., a IX., a X., a XII., a XV., a XIX. és a XX. kerület.    

Az újraszámlálás sajtónyilvános, azonban előzetes regisztrációhoz kötött

 - írták.

A tájékoztatás szerint az újraszámlálás folyamatát a nemzetközi megfigyelők mellett a főpolgármester-választás versenyben lévő jelöltjei által megbízott megfigyelők is figyelemmel kísérhetik.

A Nemzeti Választási Bizottság várhatóan pénteken dönt a főpolgármester-választás eredményéről

 - áll a közleményben.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó vélemény

undefined

Vitézy Dávid

Facebook

Idézőjel

Karácsony Gergely egy hete „független magyar bíróságként” jellemezte a Kúriát, bízom benne, hogy a mai döntés nyomán a következő kúriai eljáráshoz is hasonló higgadtsággal viszonyul majd.

 

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backdrive
2024. július 09. 07:40
Már a dobozokban vannak a plusz szavazólapok.
Namond
2024. július 09. 05:29
Még jó, hogy Vitézi sorsa biztos. Bár aki a jövőre épít, az homokra épít.
szilvarozsa
2024. július 09. 05:23
Vajon Karigeri megpakolta már a gatyáját? Olyan magyarpetisen?
chief Bromden
2024. július 09. 05:15
Ennek megint az lehet a vége, hogy mi a f@szért vállaltam el. :D Ha meg akar szabadulni a púpjától, le kell mondania. Elbábozza, hogy küzd, de inkább menekülne a csőd elől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!