Június 4-től bárki átsétálhat a Nemzeti Összetartozás Hídján

2024. május 27. 18:46

Egyszerre viszont csak háromszáz ember tartózkodhat a káprázatos üveghídon.

2024. május 27. 18:46

Nyitókép: Facebook

Június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján adják majd át Nemzeti Összetartozás Hídját, amely Sátoraljaújhelyen épült meg és a Szár-hegyet köti össze a Várhegy tetejével – szúrta ki a bejegyzést a Zemplén Kalandpark Facebook-oldalán a HVG. A poszt szerint a kötélhídra alapesetben 5000 forintos jegy megváltása után lehet majd felmenni,

a nyitvatartási ideje pedig megegyezik a kalandparkéval: 10 és 19 óra között lesz látogatható.

A jegyeket a Várhegy parkolójában a Vár látogatóközpontban, valamint a két hídfőnél elhelyezett jegyértékesítő automatánál lehet megvenni. Nem kell majd mindenkinek teljes árat fizetnie, a sátoraljaújhelyi és sárospataki lakosok számára 20 százalék kedvezményt biztosítanak, június 5-én pedig ingyenesen próbálhatják ki a hidat.

A látogatók biztonság érdekében 300 főnél egyszerre nem tartózkodhatnak többen a híd zónáján belül, erre számláló fog figyelmeztetni mindkét oldalon. A szerkezet alatt több százan élnek családi házakban. Az év elején történt is egy baleset, a szél megbontotta a járófelület szereléséhez használt deszkázatot a hídon, a fadarabok pedig ráestek egy otthonra. Az ott élő kétgyerekes családnak átmenetileg a nagyszülőkhöz kellett költözniük – olvasható a cikkben.

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. május 27. 21:03
5000 ERT NEM FOGOK ÁTMENNI RAJTA AZ TUTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
T. Péter
2024. május 27. 20:22
"átadásra kerül" Ha nemzeti, nem lehetne esetleg magyarul? Túl nagy kérés?
2024. május 27. 19:24 Szerkesztve
300 és nemzeti összetartozás? Mi ez? Thermophüle? Vagy a Ne nézz fel után a Ne nézz le? Kíváncsi leszek melyik szakad le előbb. A kínai, vagy ez? (Leon hidász egyesület vajon melyiket építtette?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!