Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Célpont: Hagyó és Hunwald szelleme újra kísért a baloldal fővárosi listáján (VIDEÓ)

2024. május 17. 21:31

Vitézy Dávid szerint „Karácsony Gergely listája a múlt listája”.

2024. május 17. 21:31

Nyitókép: Képernyőfotó

A Hír TV Célpont című műsorában többek között szó volt arról, hogy az ellenzék fővárosi választási listáin régi-új szereplők bukkannak fel.

Pár hete eldőlt, mely pártok és jelölő szervezetek indulhatnak azokért a szavazatokért, amik alapján feláll a Fővárosi Közgyűlés. Listát a szervezetek és pártok állíthatnak, akik legalább három polgármester jelöltet indítanak Budapesten.

A következők állhatnak startvonalhoz: Fidesz–KDNP; Mi Hazánk Mozgalom; Momentum; Magyar Kétfarkú Kutya Párt; Munkáspárt; Nép Pártján; DK–MSZP–Párbeszéd szövetség; a Szolidaritás fémjelezte hetedik kerületi összefogás; a Tisza Párt; és Vitézy Dáviddal Budapestért –LMP – hangzott el a műsorban.

Ezt is ajánljuk a témában

Az összeállításban ugyanakkor hangsúlyozták, hogy

a Gyurcsány-korszakot hozná vissza a közgyűlésbe a baloldal listája. 

Például feltűnik a Hagyó Miklós-féle nokiás dobozok emléke, de a Hunwald György fémjelezte időszak is. Közben Gyurcsány Ferenc végleg leuralta a szocialistákat és a Párbeszédet is – hívta fel a figyelmet a műsorvezető, Futó Boglárka.

Kommunikációs hadviselés alakult ki Karácsony Gergely és Vitézy Dávidék között

Méhész András riporter ezután ismertette, kik kerülhetnek be a baloldal listájáról a közgyűlésbe. Mint ismert, első helyen a jelenlegi főpolgármester, az MSZP-DK-Párbeszéd választási szövetség közös jelöltje, Karácsony Gergely áll. „Őt követi a mindig, mindenhol kapcsolatokat látó, az MSZP-ből a DK-ba igazolt Szaniszló Sándor.” Utána következik a főpolgármester-helyettes Tüttő Kata, aki az MSZP EP-listájának a vezetője. A negyedik a Párbeszéd társelnöke Barabás Richárd, majd a Momentumból kiugrott, és a DK fővárosi frakciójába átülő Déri Tibor következik.

De a zuglói polgármester, Horváth Csaba is ott van a listán. Horváth személye azért is érdekes jelenleg, mert részben miatta is alakult ki kommunikációs hadviselés Karácsony Gergely és Vitézy Dávidék között. A főpolgármester ugyanis támadni kezdte kihívójának listáját, azzal a felkiáltással, hogy „lobbistáknak nincs helye a közgyűlésben”, és 

felszólította Vitézyéket, hogy húzzák le a listájukról Hutiray Borbálát, egy közösségi automegosztó vezérigazgatóját 

– sorolták a műsorban.

Vitézy: A Karácsonyra szavaz, az arra szavaz hogy a Hagyó által fémjelzett bűnszervezet újra visszaköltözzön a Városházára

Karácsony egyik kihívója, Vitézy Dávid is kifejtette a baloldali közös listáról a véleményét a Célpontnak. „Ezen a közös listán azt látjuk, hogy olyan politikusokat találunk meg, mint például Hagyó Miklós szocialista, elítélt főpolgármester-helyettes – aki a BKV körüli korrupciós gépezetnek a feje volt – volt kabinetfőnökét.”

A volt BKV-vezér azt is megjegyezte, „a Karácsony által vezetett lista lényegében a múlt listája. Annak a fajta szocialista Városházának a listája, amely 2006 és 2010 között már vezette Budapestet. Hagyó Miklós és az ő büntetőügyei, Horváth Csaba és a körülötte lévő büntetőügyek fémjelzik Karácsony Gergely listáját”.

Aki Karácsony Gergelyre szavaz, az arra szavaz hogy a Hagyó Miklós által fémjelzett korrupciós bűnszervezet újra visszaköltözzön a Városházára” 

– szögezte le az LMP főpolgármester-jelöltje.

Karácsonyt támogatja, de önálló listát állított a Momentum

A Célpontban arra is kitértek, hogy bár Karácsony Gergelyt támogatják, önálló listát állítottak a momentumosok, melyet Donáth Anna vezet. A listán befutó helyet kapott a „kipróbált polgármester”, Soproni Tamás is. S a jelenlegi főpolgármester-helyettes Kerpel-Fronius Gábor is befért az első négybe.

Ezt is ajánljuk a témában

A műsorban megszólalt továbbá Thürer Gyula, a Munkáspárt vezetője is, akik kellő szavazattal bekerülhetnek a Fővárosi Közgyűlésbe. Thürmer hangozatta, „nagy terveik vannak”, megváltoztatnák a fővárosi politikát.

Szentkirályi szerint „ütős” a kormánypártok listája

A műsor stábja megszólaltatta a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjét, Szentkirályi Alexandrát is, aki „ütősnek” tartja a kormánypártok listáját. Mint fogalmazott, „nagyon örülök ennek a listának, mert csupa olyan ember van rajta, akik fiatalok, lendületesek, és már van tapasztalatuk”.

A tapasztalt Sára Botond és Böröcz László mellett feltörekvő fiatalok is bekerülhetnek a közgyűlésbe

Ezt is ajánljuk a témában

Szentkirályi ugyanakkor nem tudott elmenni szó nélkül a jelenlegi városvezetés mellett. Azt üzente Karácsonynak, hogy 

söprögessen a saját háza táján, 

mert ő az, aki olyan levitézlett baloldali politikusokat akar a hátán becipelni a Fővárosi Közgyűlésbe, mint például a nokiás dobozokról elhíresült, volt főpolgármester-helyettes, Hagyó Miklósnak a kabinetfőnöke”.

A vonatkozó összeállítást teljes terjdelmében alább tekintheti meg:


 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iphone-13
2024. május 18. 14:35
vár a sittkó szaros geri. lesz ám segbe kuki lmbtq-s gerike.
atti64
2024. május 18. 11:34
BALOLDALI PATKÁNYOK BASSZÁTOK MEG ANYÁTOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
CirmoS
2024. május 18. 11:01
A dollárcsürhe folyamatosan a csatornából rángatja elő a bukott, leszerepelt patkányokat! Elképesztő, hogy ezeknek milyen vastag bőr van a pofájukon! Hunwald meg Juhász félék....., de 2019- ben is Draskovics... meg Bánó Bandi stb... féle tetveket is előrángatott karógeri, mert a kiürült pénztárcákat fel kellett tölteni!!.. ( ugye máris megvan, hova tűnt a Tarlós által hagyott temérdek pénz! ) A karógeri féle Gyurcsányista csürhe csak a lopás miatt akar nyerni! Ezenkívül csak a pusztulat, rombolás és a csőd marad ezután a libsi söpredék után! Egyetlen hiteles emberük sincs! Ezért kotornak, keresgélnek a csatornába.. A gondolkodásra képtelen, fogatlan alkoholista buta fővárosi prolisöpredéknek pedig fogalma sincs semmiről, így marad a nyírtassi tahó!
states-2
2024. május 18. 07:42
A komcsi csürhe annyit változott Demszky óta, hogy Karógeri és maffiája még korruptabb, még többet lop.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!