Félkarú rablókkal üzletelt Magyar Péter pártjának alapítója

2024. április 11. 08:05

Nem véletlenül igyekezett elhatárolódni az ellenzék újabb vezére saját pártjának alapítóitól.

2024. április 11. 08:05
Opposition Figure Peter Magyar Holds March In Budapest

Nyitókép: Janos Kummer/Getty Images

Nincs jó híre Egerben és környékén annak a Deák Boldizsárnak, akinek kamupártjára rácsatlakozva igyekszik indulni a 2024-es európai parlamenti választásokon Magyar Péter  – írta a Magyar Nemzet. 

A baloldal új sztárja a minap jelentette be, hogy a Tisztelet és Szabadság (Tisza) Párt égisze alatt kíván részt venni a megmérettetésen. Rögtön kiderült azonban, hogy valódi kamupártba sikerült bevásárolnia magát Magyarnak. A Tisza Pártot gründoló két férfi – Deák Boldizsár és Szabó Attila – kezdeti ígérgetése ellenére ugyanis alakulatuk

még csak jelölteket sem volt képes kiállítani a 2022-es országgyűlési választásokon.

Ezt is ajánljuk a témában

A kamupárt egyik alapítója az a Deák Boldizsár, aki mindenféle kétesgyanús ügyletekbe belefogó üzletember hírében áll Egerben és környékén. A régióból származó információink szerint a férfi sokáig a kaszinóbizniszben utazott, és a legkiszolgáltatottabbakat kifosztó automata játékgépek 2012-es betiltása után orrolt meg a kormánypárokra.

A Kisalföld című regionális lap már 1993 januárjában arról cikkezett, hogy Deák Boldizsár kaszinót nyitott Győrben. Az erősen reklámszagú írásban Magyar Péter újdonsült párttársa úgy fogalmazott: „A megyében egyedül nálunk van American Poker (öt ilyen gép van a játékteremben) és aki ebbe belekóstol, az biztos visszajáró vendégünk lesz.” Ezután Deák hosszan ecsetelte, hogy náluk nincs záróra, az ajtajuk éjjel-nappal nyitva áll, és a betérők kedvükre válogathatnak a gyümölcsös automaták és a „félkarú rablók” között.

Nem bántam meg a beleölt milliókat”

– mondta már szűk egy évvel később ugyanannak a lapnak Deák, amikor egy cikkben Magyarország „egyetlen automata rulettjével” dicsekedett.

A Magyar Nemzet szerint a fentiek alapján tehát nem csoda, hogy rosszul érintette Magyar Péter új párttársát, hogy a Fidesz-KDNP 2012 novemberében végleg betiltotta a sok családot a tönk szélére sodró automata nyerőgépeket.

Deák Boldizsárnak egyébként számtalan cég kapcsolódik a nevéhez, amelyek jelentős részét felszámolták. A győri kaszinós kalandot a kilencvenes évek első felében a BelMondó Gold Kft-n keresztül csinálta végig Magyar Péter párttársa, majd később Fortuna Roulette Kft. néven is volt egy szerencsejáték szervezésére szakosodott vállalkozása, amely információink szerint Heves és Nógrád megyékben terítette a nyerőgépeket.

Közös értékrend

A Tisza Párttal való összeborulását Magyar Péter a tőle megszokott ködösítés után hozta nyilvánosságra április 10-én, és Deák előéletét látva talán nem véletlen, hogy rögtön igyekezett is elzárni a sajtót az őt befogadó kamupárt vezetőitől, amikor egy Facebook-bejegyzésben azt írta: „A sajtó képviselőinek jelzem, hogy a párttal és annak indulásával kapcsolatban én nyilatkozom. Kérem, hogy a korábbi alapítókat, civil embereket ne zaklassák feleslegesen.”

A baloldal üdvöskéje hétfőn még azzal dicsekedettaz ATV-ben, hogy több párt is van, amivel összeállhat, és B illetve C opcióval is készül arra az esetre, ha a hatalom – orosz mintára –megpróbálná adminisztratív eszközökkel ellehetetleníteni indulását az európai parlamenti választásokon.

Emlékezetes: sokan várták, hogy Magyar már az április hatodikára szervezett tüntetésén nyilvánosságra hozza, milyen színekben indul majd a nyári voksoláson. Ugyan a nagy bejelentés elmaradt, aznap a 24.hu kérdésre válaszolva Magyar úgy fogalmazott: „Kis pártot szerettem volna, akinek nincsen tevőleges, tényleges, vagy egyébként vállalhatatlan múltja. És a benne lévő szereplők is a mi értékrendünkkel, … meg egyébként az értékrendje is a mienkhez hasonlít.” Ma már azt is tudhatjuk, hogy a baloldal új csodafegyvere egy játékgépeken megtollasodó kamupártvezérben találta meg azt a politikai szövetségest, akivel megegyezik az értékrendje –  írta a lap. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 213 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2024. április 12. 01:08
Rodolfo 10:20 "Belőled még egy senki is lehet" - höhöhö ... no meg "címzetes ezredes", ha eleget sikerült lopnom!
Valodi
2024. április 12. 01:05
Reszelő Aladár 11:09 "milyen emberek jelennek meg majd körülötte" - tökéletesen igazad van! Én azért csak megelőlegezem neki a bizalmat, mint ahogy anno Orbán Viktornak is ...
hasdrubal
2024. április 11. 11:24
A Tisza párt egy bizonyos Deák Boldizsár találmánya, ahogy a cikk is írja. A csávó egy feketeöves politikusbűnöző, megélhetési Fideszes, Demeter Ervin embere volt Egerben, de ott is kitelt az ideje. Egyébként meg a rendszerváltás előtt Sólyom fedőnéven III/III-as ügynök volt by the way. Korábban erről cikkezett a sajtó, pl. az atv oldalán és az alfahíren is volt cikk az ügynökmúltról, de ezek eltűntek csodálatos módon. Az újságírók dolga lenne ennek utánamenni, nem nekem kéne megírni.
Reszelő Aladár
2024. április 11. 11:09
A "hatalom" dehogy fogja gátolni, hogy elinduljon. Sőt, alig várja, hogy nekiálljon leszalámizni az ellenzéket, miközben róla is kiderül, hogy a soros birodalom aktuális frissített terméke. Kierül majd hol jár kiképzésen és milyen emberek jelennek meg majd körülötte, hogy együtt építhessék az Új Magyarországot. Ha pedig összeállt a panoptikum, akkor jöhet a csoportkép.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!