Franciaország
18:002024. június 25.
Lengyelország
Hollandia
18:002024. június 25.
Ausztria

Hihetetlen: az ATV-ben méltatta az ellenzéki újságíró az MCC színvonalát

2024. április 05. 16:28

Gólya Ágnes, a Direkt36 újságírója szerint az MCC „minden rendezvénye átlagon felüli színvonalon történik”.

2024. április 05. 16:28
null
Veszprémy László Bernát
Veszprémy László Bernát

Fotó: ATV Youtube képernyőfotó

Az ATV Start c. műsorának volt a vendége Gólya Ágnes, a Direkt36 újságírója, a téma a Telex nemrég megjelent, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) költéseit vizsgáló cikke volt. Ez ugyebár ugyanaz a cikk, amire Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke is külön posztban reagált.

Krug Emília kérdésére Gólya kifejtette, hogy az MCC teljesen más típusú szakkollégiumi rendszer, mint ami a többi diák számára elérhető. Az újságíró kiemelte, hogy 

az MCC-ben „minden rendezvényük átlagon felüli színvonalon történik.” 

Gólya szerint nem is az a cikknek a legfontosabb része, hogy „ez luxus lenne”, amit a diákokra költenek, mert a tehetséggondozó intézménynek ez a dolga. A gond az újságíró szerint az aránytalanság.

Krug felidézte, hogy a Telex cikksorozatából korábban kiderült, hogy középiskolától fölfelé, 

ha valaki ide szeretne bekerülni, és szorgalmas és dolgozik, akkor részesülhet ezekből a kiváltságokból.

Ezzel Gólya is egyetértett, mondván, az MCC egyre több diákot tud felvenni, a felvételi nem sokban különbözik az általános szakkollégiumi felvételitől.

A műsorvezető jelezte, hogy a Telex megkérdezett egy ellenzéki diákot arról, hogy a kormány ezek szerint mégis képes arra, hogy egy „világszínvonalú szakkollégiumi rendszert annak az oktatói és anyagi hátterével megteremtsen”. A kérdéses diák válasza az volt, hogy ha azt akarják, hogy „magas színvonalú külföldi oktatók érkezzenek”, akkor érthetők a költségek, noha azzal a diák is egyetértett, hogy az anyagiakat lehet és kell firtatni.

Gólya úgy vélte, hogy az MCC teljesen más színvonalat nyújt, mint a többi szakkollégium. 

Bár nem tudták megvizsgálni, hogy a kifizetésekből mennyihez használtak közpénzt, a hátteret tekintve az MCC esetében nemcsak részvénypakettről, de közvetlenül kapott közpénzről és ingatlanokról is beszélhetünk.

Az újságíró szerint viszont nem csak a szép vacsorákról és „jó oktatási programokról” van szó, az MCC-nek más, kiterjedtebb tervei vannak. Nemzetközi diplomáciai hálózatot építenek, konferenciákat szerveznek, a vendégek világnézetileg kötődnek a kormányhoz, és itt összefolyik ennek a költsége az utánpótlás-képzés költségével. 

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-99
2024. június 24. 23:55
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­­­é­­k­­e­l­d­­ ­a­­­ ­s­­­z­e­­x­­­i­­ ­­­p­­u­­­n­­c­­i­­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
a straight cold player
2024. április 08. 23:14
Valamit nagyon jól csinálnak az MCC-ben, ha ennyire fáj a másik oldalon. Az meg kifejezetten szórakoztató amikor tehetségtelen diákokról, propagandista képzőről beszélnek, miközben szépen elhúz mellettük a történelem. Lassan 14 éve hagyja őket állva az általuk lenézett ,,tehetségtelenség", miközben tovább dagonyáznak a felsőbbrendűségük egykor volt akolmeleg tudatának emlékében. Alfölditől Gesztiig. Bár a művészien maszturbálás főrendezője mintha sejtené, hogy ezzel már csak a saját szűk, és egyre kevésbé lényeges körének az elismerésére számíthat...
alphaville
2024. április 05. 19:28
Igen, az MCC magas színvonalon működik. Hogy a libernyákok mit pampognak, érdektelen. Mondhatnám, nyasgem.
tizennyolcfok
2024. április 05. 18:29
...pedig ez a bernát gyerek olyan okosnak tűnt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!