Visszavonulót fújt Magyar Péter Strasbourgban, hiába várták az újságírók

2024. október 08. 15:37

A nemzetközi sajtó képviselői már bent ültek a teremben, mikor értesítették őket, hogy a sajtótájékoztató végül elmarad, még azt sem közölték velük, hogy miért.

2024. október 08. 15:37

Nyitókép korábbi felvétel. Fotó: Mandiner/Földházi Árpád

Az Origo úgy értesült, hogy már a teremben ülve vártak az újságírók Magyar Péterre a kedd 13 órára meghirdetett sajtótájékoztatóján Strasbourgban, ám miután hosszú percekig senki nem jelent meg, telefonálni kezdtek. Ekkor kapták azt a tájékoztatást, hogy 

a Tisza Párt elnöke mégsem áll ki a nyilvánosság elé, a döntést nem indokolták.

Ezzel szemben Orbán Viktor miniszterelnök rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Strasbourgban, az Európai Parlament épületében. 

A magyar kormányfő két órán keresztül válaszolt újságírói kérdésekre az Európai Parlamentben kedd délután,

egy nappal azelőtt, hogy az EP-ben bemutatná a magyar soros elnökség programját.

Ezt is ajánljuk a témában

Újabb botrány gyűrűzik Magyar Péter körül

A lap emlékeztetett, hogy múlt hét óta gyűrűzik a Tisza Párt elnökének diákhiteles botránya, miután a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) szabálytalanságokat tárt fel abból az időszakból, amikor Magyar Péter vezette a Diákhitel Központ Zrt.-t.

Az Átlátszó terjedelmes cikke szerint a KEHI összesen 52 darab, 2018 és 2020 közötti, összesen 1,4 milliárd forint értékű szerződést vizsgált meg részletesen. A vizsgálat szerint több esetben nem volt valós verseny, vagy éppen túlárazás történt. Amikor például a First Voice Kft. elnyerte a 12,1 millió forintos, kérdőíves kutatásról szóló megbízást, egy olyan fordítóirodát is felkértek ajánlattételre, amely nem is tett ajánlatot (mivel vélhetően nem is tudta volna elvégezni a feladatot).

A jelentés kitért még a PlanB Kft.-re is, mely mellett egy olyan cég indult 3 alkalommal is, amely 2002-ben adott le utoljára beszámolót, életjeleket nem mutatott (és azóta megszűnt). 

A PlanB ráadásul drágán is dolgozott: egy 40 oldalas tanulmányt a Z-generációról 4 millió forintért készített el (ez 100 ezer forint/oldalt jelent), 

egy másik esetben pedig 4,4 milliót kért egy 18 diából álló előadásért. De a KEHI szerint egy faültetéssel kapcsolatos projektet is 14,8 millióért végzett el nagyjából 500 ezer forint helyett – derült ki a jelentésből.

Időközben a Média1 megtudta, Magyar Péter öccse, Magyar Márton épp akkor volt a PlanB Magyarország Kft. munkatársa, amikor a cég a testvére vezette Diákhitel Zrt. beszállítója volt. A portál értesülései szerint Magyar Márton 2019 nyarától dolgozott a PlanB-nek, munkahelyéről a közösségi médiában is hírt adott annak idején, igaz, ezt később eltüntette.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szarvasbika
2024. október 08. 18:43
🤣🤣🤣🤣🤣 te fasz! Őket is megostromlod, mert nem "hívtak be"?? Ez még a Jákobnál is ostobább.
Sanyi72
2024. október 08. 18:38
Na fasz EU,egy kis ízelítő az új szponzorált petikétektől!
pollip
2024. október 08. 18:35
Kérdésekre kellett volna válaszolnia. Akár kínos kérdést is kaphatott volna. Nem tehette volna azt meg, amit A M1-en és a Kossuth rádióban, hogy csak úgy monoton hangon hadarja a saját betanult szövegét. Megijedt.......nem kicsit, nagyon, miazhogynagyonis! Alapvető kulturáltság lett volna, hogy legalább szól, hogy nem megy. Ezt sem tette meg.
sexykitty-5000106
2024. október 08. 18:32
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­­é­k­e­l­d­ ­­­a­­­ ­­s­z­­­e­x­i­ ­­­p­­­u­­n­­­c­­­i­­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!