Veesenmayertől Weberig

2024. október 22. 06:46

A szokottnál is nagyobbat megy ezekben a napokban népünk nagy barátja és gyámolítója, Manfred Weber.

2024. október 22. 06:46
null
Pilhál Tamás
Pilhál Tamás
Magyar Nemzet

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

„A viselkedése miatt sokak által csak »Kígyóként« becézett Manfred Weber újfent úgy érzi, az ő dolga megszabni a magyarságnak, milyen kormánya legyen. Azt képzeli, születési előjoga beleszólni a belügyeinkbe. Hogy ki hatalmazta föl ilyesmire, rejtély – talán a fékek és ellensúlyok nagyasszonya, Sargentini, esetleg a midikloriánok.

Jó-jó, választást talán még rendezhetünk, ha engedélyezi a brüsszeli sóhivatal, ám európai értelemben véve mégiscsak az lenne a legjogállamibb, ha egy germán politikus jelölné ki Magyarország következő helytartóját.

Ennek egyébként remek történelmi hagyományai is vannak. Valahogy folyton ide lyukadnak ki. Legutóbb – úgy nyolcvan éve – az akkori helytartó nyakunkra ültetése és a kormányzó fiának szőnyegbe csavarásos elrablása után Weberék nagypapái eltüntették félmillió honfitársunkat. Oda akarok kilyukadni, hogy tökéletesen elegünk van mindenféle helytartókból, különösen azokból, akiket Berlinből szalajtanak. (De a többiből is. Ajánlom Weber és helytartójelöltje figyelmébe Lodovico Gritti esetét.)”

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tegnap
2024. október 22. 09:30
recipdoki 2024. október 22. 07:08 Szófosó faszfej vagy, mint mindig. Az aljasságod, magyargyűlöleted jól kijön, de más értelme nincs annak, amit ideszarsz. Gondolom, a jenki megbízóid szószámra fizetnek. Dödölj bele a kancsal pedofil buzi seggébe.
Tegnap
2024. október 22. 09:29
recipdoki 2024. október 22. 07:08 S
sexykitty-5000121
2024. október 22. 09:21
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­­é­­k­­­e­­l­d­­­ ­a­ ­s­­­z­­­e­­x­­­i­­­ ­­­p­­­u­­n­­­c­­­i­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
satrafa-2
2024. október 22. 09:21
Frédi Franciaországot nem meri kipécézni, mert onnan biztos hatalmas orrost kapna. Nemcsak Orbán, hanem a francia elnök is oka, hogy nem lehetett bizottsági elnök. Franciaországgal vajon miért nem mer ujjat húzni?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!