Úgy vihetett haza ötmillió forintot Magyar Péter szeptemberben, hogy egy napot sem volt a munkahelyén

2024. október 07. 14:48

Mással volt elfoglalva a Tisza Párt elnöke.

2024. október 07. 14:48

Nyitókép: Képernyőfotó

Korábbi ígéretei ellenére nem járt kint a munkahelyén szeptemberben Magyar Péter – mutatott rá a Magyar Nemzet. A lap által áttekintett nyilvános jegyzőkönyvek szerint a Tisza Párt elnöke sem Brüsszelben, sem Strasbourgban nem tette tiszteletét az ősz első hónapjában. Ennek ellenére a Magyar Nemzet számításai szerint több mint ötmillió forintos fizetést kap.

A magyar EP-képviselők, a Tisza Párt képviselői dolgozni fognak, ellentétben az eddigi gyakorlattal”

– mondta Magyar Péter június 18-án. Szintén ugyanezen a napon kijelentette: „mi mindig értetek fogunk dolgozni a nap 24 órájában és a hét 7 napján. (…) Nem mindegy, hogy az ember a nap 24 óráját munkával tölti, vagy egyébként teniszezik kint Brüsszelben, vagy egyébként klubokba meg bárokba jár. Erre is tudok példát mondani. Én nem így fogom múlatni az időt”.

A szeptemberi valóság

Ehhez képest ma már tudható, hogy rögtön az első teljes, brüsszeli és strasbourgi ülésekkel teletűzdelt hónapban távol maradt a munkahelyétől a pártelnök. Szeptemberben Magyar Péter a nyilvános jegyzőkönyvek tanúsága szerint egyáltalán nem járt az Európai Parlament ülésein.

A lap kiszúrta, hogy az Európai Parlament szeptember 4-én tartotta első ülését, Magyar Péter pedig 5-én már inkább a Keleti pályaudvarnál sörözött.

A Tisza Párt elnöke ráadásul az EP alkotmányügyi bizottságának első szeptemberi ülésén sem jelent meg, jóllehet a testületnek nemcsak tagja, hanem alelnöke is. Októberben – szinte napra pontosan egy hónappal az első szeptemberi ülést követően – eddig egyetlen napra ment ki a múlt héten, méghozzá egy brüsszeli szakbizottsági ülésre, majd hétfőn már újra büszkén tudósított strasbourgi kiutazásáról.

Az európai parlamenti képviselők alapfizetése havi nettó 7854 euró, amelyet havi 4950 euró költségtérítés egészít ki.

Magyar korábban úgy írta le az EP-képviselőséget, mint „a legnagyobb kamuállás a világon”. A pártelnök a szeptemberi távollétével együtt is 12 804 euró fizetést kap, azaz több mint 5,1 millió forintot vehet fel.

A Magyar Nemzet kérdéssel fordult a Tisza Párt elnökéhez, hogy miután – korábbi ígéreteivel szembemenve – nem dolgozott szeptember hónapban Brüsszelben, illetve Strasbourgban a munkahelyén, felveszi-e az erre a hónapra járó illetményét.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2024. október 07. 16:58
0rbán hónapokig nem járt be a munkahelyére.
johannluipigus
2024. október 07. 16:48
Most már nem csak szép és facér, de saját erejéből és szorgalmából, tehetségéből gazdag ember lett poloska Peti. Szegénynek mikor lesz ideje válaszolni azokra a levelekre, amiben a nemzet legszebb hölgyei, a Tisza dúskeblű nimfái felajánlkoznak ennek a délceg ifjúnak?
Palatin
2024. október 07. 16:29
Breaking News... Minap azt álmodtam, hogy Magyar Péter felkutatta öseit, hátha van közöttük nemesi címmel rendelkezö köbüki, hogy aztán azzal is elhenceghessen, emelje a vele a saját ázsióját. Hát képzeljétek sikerrel járt. A tatárjárás alatt volt egy Báró Poloskai Magyar Lóránt nevü gyarló kisnemes, aki Muhinál átállt a tatárokhoz és Batu Kán agitproposáig vitte. Kezdetben közkedvelt személy volt a tatárok között, de elbízta magát, túljátszotta a szerepét, hamis hadijelentéseket kürtölt világgá, amit az ellenség aztán kihasznált. Ezért Batu Kán 2 évi szolgálat után ünnepélyesen felmentette, kapott egy láda aranyat, majd ezt követöen felnégyeltette. Így a család négy ágra szakadt, az még nem tisztázott, hogy a mi Petink melyik ágról szakadt le. No erre a durranásra ébredtem.
Csendesgyöngy
2024. október 07. 16:25
"Sok dolga" volt szeptemberben. Ő volt a "legény a gáton", legalább száz szelfit kellett neki csinálni (tiszta lapáttal), hogy az imádóit kielégítse.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!