Nem jött be a Népszava jóslata: hatalmas üzletet kötött a német fegyvergyártó, Magyarország is érintett

2024. október 15. 22:24

A gyártás egy része Németországban és Magyarországon zajlik majd, a végső összeszerelés az olasz La Speziában.

2024. október 15. 22:24
Completion of the Quadriga 2024 NATO exercise

Nyitókép: dpa Picture-Alliance via AFP

Még augusztus végén írta a Népszava, hogy „hiába pörgetné a hadiipart az Orbán-kormány, az orosz befolyás miatt nem lesznek nyugati vevők”. A lap hadiipari forrásokra hivatkozva akkor azt írta: „A potenciális nyugati vevőkörben kockázati tényezőként tekintenek minden, Magyarországgal folytatott védelmi üzletre az Orbán-kormánynál érezhető erős orosz befolyás miatt”.

Úgy tűnik, hogy nem jött be a lap szakértőjének jóslata, ugyanis a Világgazdaság, most arról ír – a német Handelsblattra hivatkozva –, hogy története egyik legnagyobb üzletét kötötte Olaszországban a német Rheinmetall, amely olasz versenytársával, a Leonardóval áll össze. A lap hangsúlyozza, az olaszokkal kötött ügylet kivitelezésében 

a fegyvergyártó magyarországi bázisa is szerepet játszik majd.

A Rheinmetall a Panther KF51 tankok mellett Lynx gyalogsági harcjárműveket gyárt majd az olasz hadsereg számára a kormány gyalogságiharcrendszer-programjának keretében, amely ezer ilyen rendszer beszerzését célozta meg – írja a lap. „Ez egy óriási megrendelés, amelyben majdnem ezer jármű szerepel” – mondta a Handelsblattnak Papperger, aki 23-24 milliárd euróra becsülte a vegyesvállalat értékét. A gyártás egy része Németországban és Magyarországon zajlik majd, a végső összeszerelés az olasz La Speziában.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2024. október 16. 07:31
Figyelitek ugye? A fideszes propaganda "vélemény döngölői" körömszakadtáig védik a "lölők", a "tiborczok", az "orbánrokonság", a "fideszes maffia" nacsalnyikjainak bármilyen hamis érdekét. Egyetlen más vagy nemzeti érdek itt nem érvényesülhet, párbeszéd ki nem alakulhat, göbbelsztóni mai munkásőrei mindent "idejében" megakadályoznak. Egyébiránt a "békeszerető magyar nép" biztosan nem helyesli (az egyeseknek óriás hasznot hozó) fegyvergyártásban, fegyverüzletekben való magyar részvételt. Talán Orbán testvére igen, hiszen ebben az üzletágban kavar. No meg talán a csúcsosfejű miniszter is.
Chekke-Faint
2024. október 16. 06:38
Jé még megvan a népszava? Szólni kéne Ursulának oda a sajtószabadság....
states-2
2024. október 16. 05:24
Népszava? Szabad Nép. Ócska kommunista anakronizmus. Olyan sztálinista őrjöngőkkel, mint például Batka.
states-2
2024. október 16. 03:57
Népszava? Szabad Nép. Ócska kommunista anakronizmus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!