Le Monde: Új terveket kovácsol Orbán és Meloni – az egész EU-ra hatással lehetnek

2024. október 22. 09:56

A francia lap információi szerint azt is tudni lehet, miről tárgyalt legutóbb a két kormányfő.

2024. október 22. 09:56
Giorgia Meloni Prime Minister of Italy spotted talking with Viktor Orban Prime Ministry of Hungary.

A nyitókép illusztráció. Fotó: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Le Monde online felülete is cikkezett közölte a múlt heti uniós csúcsról. A lap beszámolója kitért a Giorgia Meloni (olasz miniszterelnök) által kezdeményezett informális találkozóra is, amelynek célja az volt, hogy a meghívottak az illegális bevándorlással szembeni „innovatív megoldásokról” tárgyaljanak. A jelen lévő állam- és kormányfők között Orbán Viktorra is kitért.

Egyre fontosabb szerepet tölt be Orbán Viktor

A Mandiner is beszámolt róla szombaton, hogy a múlt heti EU-csúcs előtt Ursula von der Leyen reggelin látott vendégül több kormányfőt, akik közül a Neue Zürcher Zeitung kiemelte Orbán Viktort.

Ezen a találkozón pedig találkozhattak azon államok képviselői, akik változást szeretnének az Európai Unió migrációs politikájában.

Az Európai Bizottság elnökének egyeztetésén nem volt jelen Németország és Franciaország, ami a cikk szerzője szerint arra utal, hogy mindkét ország veszített a súlyából.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2024. október 22. 11:29
Melonit sajnos anyagilag zsarolják, és a kislánya meggyilkolásával is fenyegették aljadékok .Ezért nem olyan karakán, mint Orbán Viktor.
Intel
2024. október 22. 10:54
Kissé túloznak az újságírók, mint mindig. Ursula tett egy gesztust, hogy imitálja mennyire demokratikusan uralkodik. Egyszerűen megengedte a leginkább hőbörgőknek, hogy a jelenlétében hőbörögjenek amíg átolvassa a napi sajtót. Amint befejezte, mindenki mehet az útjára és megjelenhetnek az ilyen cikkek. Egyebekben semmi nem változik.
pesti051
2024. október 22. 10:48
A történészek örömére - így örökké lesz munkájuk - az emberiség soha nem tanul a történelméből. Ha az 1780-as években a francia nemességnek lett volna annyi érzéke, esze, hogy kiegyezik a polgári jobboldallal, akkor a fanatikus baloldal nem mészárolja le őket, és még a franciák egy nagy részét. A mostani "régi rend" - von der Leyen, és társai - szintén nem ismeri fel, hogy Európának változni kell, különben bukik. Inkább keresztbe fekszenek a változtatási törekvéseknek. Még csak tárgyalni sem hajlandóak. Sorsuk érzésem szerint politikai bukás lesz.
Reszelő Aladár
2024. október 22. 10:36
Kérem szépen mi az innovatív abban, hogy meg kell védeni a határokat? Mi az újdonság, hogy kinn kell várakozni és nem benn? Ha nincs útlevelem, akkor elzavarnak. De ha bemondom, hogy menekült vagyok, akkor bemehetek, kapok, kaját és szállást, majd jöhet a család is? Nooooormális?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!