Mesterlövészek a tetőn

2024. október 27. 16:24

A miniszterelnök úgy beszélt ’56-ról, hogy rávezessen bennünket a mára.

2024. október 27. 16:24
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

„Még mondja valaki, hogy Orbán Viktor nem fejlődik. Dehogynem: október 23-án úgy beszélt 1956-ról, a forradalomról, hogy lényegében nem arról szónokolt. A hallgatóság már az első mondatok után érezte, hogy amit hall, az voltaképpen nem a múltról szól, sokkal inkább egy paternalisztikus megközelítése a mának. Hogy eközben a háztetőkön mesterlövészek hasaltak, a Millenáris bejáratánál pedig kokárdákat árultak, Orbán fényképével a közepén, csak foszlányokban emlékeztetett a régmúlt időkre; akkoriban nem voltak mesterlövészek, kokárda sem, legfeljebb a képek, egy- személyi kultuszos idők fényképei.

Ezt is ajánljuk a témában

A miniszterelnök úgy beszélt ’56-ról, hogy rávezessen bennünket a mára. Hogy ma ugyanaz van, mint akkor: egy elnyomó birodalom, amelyet magyar kollaboránsokkal működtet a »szovjet«. És ez van 2024-ben is, tudtuk, hogy a Vezér ide fog kilyukadni: a brüsszeli birodalom, amely Magyar Péter révén – a nevet nem mondta ki – akarja érvényesíteni akaratát. Akkor a szovjetek, most az EU ültetne bábkormányt a magyarok nyakába. Márpedig a magyar történelem és ’56 tanulsága is az, hogy a magyarok nem tűrik a rab­igát.

Orbánnak három fontos üzenete volt 1956 kapcsán:a mi magyarok nacionalista zenéje, a háború – nota bene: a világháború veszélye, amelybe nem engedi, hogy belerángassa a birodalom az országot, és hogy »no pasaran!«, azaz Brüsszel nem törhet át, hiába talált erre megfelelő alanyt Magyar Péter személyében. (Ez azért újdonság: lényegében először nevezte valóságos ellenzéknek a Tisza Pártot, még ha az EU – Manfred Weber – ölebe is az elnöke –, először érződött, hogy új kihívóval áll szemben. Sehol egy gyurcsányozás, sehol egy lenéző, gúnyolódó mondat…)

A három üzenet ott ér össze a Fidesz elnökénél, hogy veszélyben a haza, és a hazát csakis ő képes megvédeni, az új ellenzék kiszolgáltatja az országot, csak most nem a szovjeteknek, hanem Brüsszelnek, és ez az ellenzék – az új! – belevinné a magyarokat a világháborúba. Olyannyira, hogy felvonulási területként átengedné az országot a nyugati hadaknak.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Korrupt Kornél
2024. október 27. 19:13
petya nagyon beteg vagy! Pihenj, orvos már úgysem tudna rajtad segíteni. Mint öreg komcsi foglalkozzál inkább a pöcsöddel. Az való neked.
atti64
2024. október 27. 19:13
A FASZOM SE KIVÁNCSI A KOMMUNISTA PATKÁNYOK NÉPSZAVÁJÁRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2024. október 27. 18:38 Szerkesztve
Aki semmit nem ért a világból, az a Népszavába írogat! A Népszava a kommunista demagógia hagyományának megőrzésében kiemelkedőt nyújt.
sexykitty-5000126
2024. október 27. 18:35
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­é­­­k­­e­l­­d­ ­­­a­ ­­s­­z­­e­­­x­i­­ ­­p­u­n­c­­­i­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!