Magyar Péter diákhiteles szerződéseit is kritizálta a feloszlatott Tisza-csoport vezetője

2024. október 04. 19:06

Még szinte meg se száradt a tinta, de már feloszlott Magyar Péter szigeteinek egy része.

2024. október 04. 19:06
null

Nyitókép: Magyar Péter Facebook-oldala

Keményen kritizálta a dombóvári Tisza Sziget megszűnése után Szabó Lóránd volt DK-s politikus Magyar Pétert. Magyar Péter és társai a kezdetektől tudtak Szabó hátteréről – DK-s múltja mellett a 2012-es ítéletről is, amelyben felfüggesztett szabadságvesztést kapott, mivel felbujtóként sikkasztást követett el a Kúria jogerős, harmadfokú ítélete alapján. 

Magyar Péter a júniusi választásokat követően indította el a pártépítést, amelynek része volt az úgynevezett Tisza Szigetek létrehozása. Ezek a „független civil szervezetek” nem pártszervezetek, de Szabó Lóránd esete rávilágított, hogy mégiscsak a párt elnökén, azaz Magyar Péteren áll vagy bukik a működésük.

Szabó Lóránd azután ecsetelte Magyar Péter diszkóbotrányát és a diákhiteles szerződések különös mivoltát, hogy Magyar gyakorlatilag feloszlatta a „független civil” Tisza Szigetet – hiszen Magyar újonnan bejelentett kritériumai közé nem fért be Szabó személye.

„Bűncselekmény és bűncselekmény között óriási különbség van. Viszont gondoljunk bele, szerintetek Magyar Pétert nem fogják elkaszálni a telefonlopásért? Hát aki azt gondolja, hogy pénzbüntetést fog kapni, az nagyon naív. El fogják kaszálni, és pont a választási hadjárat előtt, vagy annak közepén. Nem egy olyan komoly büncselekményről van szó, de maga az eset már ott van rajta” – mondta Szabó a videóban. 

„Ott van aztán a Diákhitel-szerződéscsomag, amit Hadházy Ákos teljesen jogosan boncolgat. Amiben szintén feljelentették Magyar Pétert. Nem gondoljátok, hogy az ügyészség nem fog találni a vélhetően túlárazott, vélhetően szabálytalanul és tartalmában megkérdőjelezhető tanulmányok között olyat, amiért eljárás fog indulni Magyar Péter ellen. Próbál persze bebújni a mentelmi joga mögé, de ilyenkor megvannak azok az esetek, amikor az adott országgyűlés nem vacilál, hanem kiadja a mentelmi jogot, tehát általában magánvádas eljárásban, rágalmazás, vagy valamilyen apró büncselekménynél szokták megtartani, de a lopás, meg az ilyen jellegű dolgok nem tartoznak ide” – fogalmazott Szabó Lóránd. 

Facebook képernyőkép
Facebook képernyőkép

Szabó úgy véli, a Tisza Párt döntései miatt most „lefejezték” a dombóvári Tisza Szigeteket, beleértve a másik csoportot is, amelyet Tigelmann Péter korábbi alpolgármestere alapított.

Valószínűleg történelmet csináltunk, mert mi lehetünk az első (de nem az utolsó) sziget, mely megszűnt” – nyilatkozta a 24.hu-nak Szabó Loránd.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FreeEurope
2024. október 04. 20:38
Tegyük fel a kérdést magunknak! Alkalmas ez az ember miniszterelnöknek? Válaszoljuk is meg! Nem. Miért? A személyisége miatt? Nem amiatt. Lehetne mondani, hogy ő ilyen, egy temperamentumos mp, aki nem tűr ellentmondást. Akkor mi miatt? Azért, mert soha nem dolgozott azért, hogy az legyen, ami. Mindent csak a családi kapcsolatai révén kapott meg. Varga Judittól való válása után se a titkosszolgálat szállt rá, hanem egyszerűen nem maradt ok arra, hogy ott maradjon, ahol volt. Mert a teljesítménye nem indokolta ezt. Most is ez az összes tőkéje. Amit a családi kapcsolataival elért. Egy közepes képességű, de saját jogán valamit elért üzleti vagy politikai ellenfél megeszi reggelire.
sexykitty-5000104
2024. október 04. 20:29
🍓 ️ ­­É­­r­t­é­­­k­­e­­­l­­d­­­ ­­a­­ ­­­s­­z­e­­­x­­­i­­­ ­­p­­­u­­n­c­­i­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Oldalkosár
2024. október 04. 20:26 Szerkesztve
Szigetben nincs helyük a bűnözőknek, csak a párt vezetésében.
Kanmacska
2024. október 04. 20:23
Előbb-utóbb rájönnek a nagymellényűek is, hogy egy szélhámos pszichopatát istenítettek. Már megint.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!