Leleplezték a legnagyobb hazugságot Orbán Viktor és Magyar Péter találkozójáról

2024. október 11. 12:34

A Transzparens Újságírásért Alapítvány tényekkel bizonyítja elemzésében, hogy a hazai ellenzéki média totálisan tévesen állítja be a strasbourgi EP-ülésen történteket Orbán Viktor és Magyar Péter vitájának.

2024. október 11. 12:34
null

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Bár a hazai ellenzéki sajtóban erőteljesen megjelenik az a narratíva, mely szerint az európai parlamenti ülés Orbán Viktor és Magyar Péter vitájáról szólt, a tények ezt nem támasztják alá – mutat rá elemzésében a Transzparens Újságírásért Alapítvány.

A számok azt bizonyítják, hogy a három és fél órás eseményen a magyar miniszterelnök összesen 52 és fél percig beszélt Strasbourgban, míg a Tisza Párt vezetője 7 és fél percig, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pedig 14 percig.

A TUA felhívja arra a figyelmet, hogy a Telex például nem először erősíti Magyar Péter narratíváját a cikkeiben, most „Orbán kontra Magyar – ilyen volt a strasbourgi EP-vita” címmel számolt be az eseményekről. Márpedig valójában az EP-vita során összesen 59 politikus kapott szót a pódiumon, többen pedig a helyükön adtak hangot véleményüknek.

Az Európai Parlament ülésén elhangzottakat aligha nevezhetjük Orbán Viktor és Magyar Péter összecsapásának. A média egy része sokkal jelentőségteljesebbnek állítja be Magyar Péter hét és fél perces beszédét, mint az valójában volt

– szögezte le az elemzés.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanmacska
2024. október 11. 15:18
Genyus minden nap Orbánról, meg ötvenhatról és Orbánról ír. Arról megfeledkezik, hogy egy szaros gatyás, tökvakaró akarja ötvenhat jelképét használni, mint a sajátját!
Palatin
2024. október 11. 14:57
Ha Orbán befogadná az illegális migránsokat számolatlanúl, beleegyezne a vétó eltörlésébe, az LMBTQ-szerinti óvodai gyermeknevelésbe, azaz minden magyar gyermek transzgenderként lépne az iskolába, és áldását adná a brüsszeli birodalomra, akkor nemcsak hogy azonnal hozzávágnák számolatlanul a milliárdokat, hanem ö lenne az unió sztárja, söt az üdvöskéje. Akkor az sem számítanak, hogy mire költi a magyar kormány a pénzt. Orbánt ebben természetesen a veleszületett, megrendíthetetlen hazaszeretete megakadályozza Gyurcsány + MP viszont ezt örömmel megtennék, Fecó ma már a birodalom helytartójaként bohóckodna, ripacskodna elöttünk. Gyurcsány és MP a hatalomért feláldoznák az országot, Fecó ezt már meg is tette. Legmélyebb zsigereikben is toxikus figurák, ök a láncsszemek, amelyek összeköti a múlt gazembereivel a jövö aljas árulóit. MP sem különb, ha feládozza az országot, saját érdekeiért, sokkal rosszabbul fog járni mint Gyurcsány. Mégegy bukást a magyarok nem fognak megbocsátani.
sexykitty-5000108
2024. október 11. 14:57
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­é­k­­­e­­­l­d­ ­­­a­­­ ­­­s­z­­­e­­­x­­­i­­­ ­p­u­­n­­­c­­­i­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
Palatin
2024. október 11. 14:56
Orbán a politikai és diplomáciai rutinja béli többlet-intelligencia, a vele született tisztánlátása, kiváló politikai ösztönei birtokában lazán kivédte a libernyák uniós bürokraták és csatlósaik, sameszeik köpködéseit. Ami a politikai intelligenciát illeti, az unió labdába sem tud rúgni Orbán mellett. Orbán szellemi felsöbbrendüsége szinte megsemmisítö volt, de legalábbis elsöprö. A leaszfaltozott agyú uniós fekáliakeverök lefagytak, amikor Orbán rájuk olvasta a büneiket. És hogyan reagáltak erre az uniós mamelukok? Úgy ahogy egy pancser sakkózó, miután a nagymestertöl kikapott. Lesöpörték a bábukat a tábláról. Orbán demonstrálta, hogy milyen az, ha egy államférfi intelligensen, hozzáértéssel, diplomatikusan, de határozottan és éles logikával kielemzi a problémákat. És mi volt erre az EU parlament reakciója? A matt beadása után egy mozdulattal ledöpötrék a sakkfigurákat a táblákról. Ennyire retardált, undemoktratikus, impotens sóhivatal, mint az EU nincs még egy a világon
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!