Ismét magyarázkodhat Magyar Péter pártja, ha összejön az együttműködés

2024. október 14. 17:18

Úgy tűnik, formálódik Gyurcsány Ferenc és Magyar Péter koalíciója.

2024. október 14. 17:18

„Hónapokon át csak vitázott egymással Gyurcsány Ferenc és Magyar Péter, de az utóbbi időszak során nyilvánvaló lett, hogy az újbaloldal és az óbaloldal vezére közötti összefogás hamarosan valósággá válhat. A DK elnöke nemrég egy interjúban utalt rá, hogy a Tisza Párttal is keresik az együttműködés lehetőségét, míg Magyar Péter segített abban, hogy Gyurcsány embere pozícióhoz jusson a fővárosban”írja a Magyar Nemzet.

A lap felhívta a figyelmet: a DK-vezér a múlt héten a Telexnek adott interjúban a Tisza Párttal való esetleges együttműködés apropóján arról beszélt, hogy mindenkivel keresik az együttműködést, aki Orbán Viktorral szemben áll. Gyurcsány Ferenc úgy vélekedett, hogy továbbra sincs más alternatíva, mint a közös ellenzéki ajánlat.

A Magyar Nemzet szerint a Fővárosi Közgyűlésben már szemmel látható a Gyurcsány–Magyar-koa­líció létrejötte.

A lap ezt arra alapozva állítja, hogy Szentkirályi Alexandra, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője nemrég egy Facebook-videójában jelezte: Magyar Péter javasolta Karácsony Gergelynek, hogy trükközzék ki a közgyűlést, és Kiss Ambrus inkább Budapest főigazgatója legyen, ha a közgyűlés többségét nem tudják Gyurcsány embere mögé tenni és így nem sikerül újra főpolgármester-helyettesnek megválasztatni.

Kiszelly Zoltán, a Századvég politikai elemzési igazgatója a Mandinernek ezzel kapcsolatban kifejtette, Magyar Péternek továbbra is az az érdeke, hogy egy lépés távolságot tartson Gyurcsánytól annak érdekében, hogy megpróbáljon egyedül nyerni 2026-ban.

A politológus rámutatott, ezt már több hirtelen jött politikai vezető is megpróbálta előtte, Bajnai Gordontól Botka Lászlón át Márki-Zay Péterig bezárólag, de egyiküknek sem sikerült. Botka ugyanis nem sokkal azután megbukott, hogy kijelentette, nem működik együtt Gyurcsánnyal, Bajnai és Márki-Zay pedig végül összefogtak a korábbi miniszterelnökkel.

Kiszelly úgy véli, 

Magyar inkább az ellenzéki térfelet rendezte át, de Gyurcsánynak továbbra is sikerült megőriznie egy akkora támogatottságot, amely nélkül Magyar egyedül nem győzhet, így jó esély van rá, hogy előbb-utóbb tényleg összeállnak.

Az elemző megjegyezte: ez azért is elképzelhető mert mind a ketten a globalista érdeket képviselik. 

Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége és Magyar Péter a minap ugyanúgy felállva tapsolták meg Ursula von der Leyent az Európai Parlamentben. Az az Ursula von der Leyent, aki a kötelező betelepítési kvótákat támogatta” 

– fogalmazott Kiszelly.
 

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madre79
2024. október 14. 20:09
Jó lesz vigyázni ezekre 23.-án!
2024. október 14. 20:04 Szerkesztve
Z. "Ismét magyarázkodhat Magyar Péter pártja, ha összejön az együttműködés 2024. október 14. 17:18 Úgy tűnik, formálódik Gyurcsány Ferenc és Magyar Péter koalíciója." A sorosista, prosztó, proli, szaros gatyáju, kamerák előtt faszát gyömöszölő, tolvaj bűnöző, pszichopata, simán lenyomja a szektások torkán a gyurcsánnyal a koalíciót!!! A zombi cselédek meg, levegőt sem mernek venni, nem hogy reklamálni!!! 💯❗
titi77
2024. október 14. 19:49
az analfabéta főpolgi egyszer azt találta mondani:" Istenem,jobban utálom a szocikat,mint a fideszt" mi lett a vége? a jobbik a gyurcsány ellen jött létre. mi lett a vége? a következő fejezetben a poloska meg az alkesz násztáncát ismerhetjük meg.
llnnhegyi
2024. október 14. 19:34
Karácsony Gergely megroggyant főpolgármester a TISZA párt hónalja alatt bujkál. Most éppen az ATV- ben hazudik! Pofátlan ganaj gazember ő is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!