Folytatódik az üzengetés: az MTVA számokat közölt az ellenzéki politikusok meghívásáról

2024. október 06. 13:01

Az MTVA azt állítja, hogy Magyar Péter a beszédében hazudott, és ezt most számokkal is igyekszik alátámasztani.

2024. október 06. 13:01
null

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd 

„A közmédia visszautasítja azokat az erőszakos követeléseket, melyek a törvényi szabályokkal szembeszegülve ismételten kísérletet tesznek arra, hogy beavatkozzanak a közmédia működésébe, a szerkesztői szabadságba, a műsorstruktúrába, és politikai kézi vezérlést akarnak kialakítani a közmédia vonatkozásában. Ez az európai uniós szabályokkal is ellentétes” – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szombaton este.A közlemény szerint a közmédia visszautasítja az MTVA munkatársait érintő atrocitásokat. 

Visszautasítja a gyalázkodást, a fenyegetést. Visszautasítja a folyamatos megalázását a közmédia és más médiumok munkatársainak.

Magyar Péter, büntetőeljárás alá vont európai parlamenti képviselő állításaival szemben a közmédia csak a 2022. évi országgyűlési választásokat követő egy évben (2022. április 3. és 2023. április 2. között) az ellenzéki pártok képviselőit összesen 6764 alkalommal hívta meg televízió- és rádió műsoraiba. Ezekből összesen 161 alkalommal fogadták el a meghívást, 6603 esetben nem jelentek meg - ismertették.

MAGYAR Péter
A Tisza Párt tüntetése a közmédia épülete előtt.  Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A konkrét meghívások a következőképp alakultak, összesen az M1 Ma reggel és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsoraiban, pártokra bontva:

  • A DK 888 meghívást kapott, 1 esetben fogadta el azt, 887 alkalommal nem jelent meg, 1 alkalommal vett részt.
  • A Jobbik 718 meghívást kapott, 16 esetben fogadta el azt, 702 alkalommal nem jelent meg, 16 alkalommal vett részt.
  • Az MSZP 2964 meghívást kapott, 4 esetben fogadta el azt, 2960 alkalommal nem jelent meg, 4 alkalommal vett részt.
  • A Momentum 920 meghívást kapott, 10 esetben fogadta el azt, 910 alkalommal nem jelent meg, 10 alkalommal vett részt.
  • A Mi Hazánk 26 meghívást kapott, 26 esetben fogadta el azt, minden alkalommal megjelent, 26 alkalommal vett részt.
  • A Párbeszéd 666 meghívást kapott, egyetlen esetben sem fogadta el azt, 666 alkalommal nem jelent meg, egyetlen alkalommal sem vett részt.
  • Az LMP 82 meghívást kapott, 60 esetben fogadta el azt, 22 alkalommal nem jelent meg, 60 alkalommal vett részt.
  • Az ISZOMM 36 meghívást kapott, 28 esetben fogadta el azt, 8 alkalommal nem jelent meg, 28 alkalommal vett részt.
  • A Megoldás Mozgalom 12 meghívást kapott, 12 esetben fogadta el azt, minden alkalommal megjelent,12 alkalommal vett részt.
  • A Kétfarkú Kutya Párt 12 meghívást kapott, 2 esetben fogadta el azt, 10 alkalommal nem jelent meg, 2 alkalommal vett részt.
  • A Mindenki Magyarországa Mozgalom 10 meghívást kapott, 2 esetben fogadta el azt, 8 alkalommal nem jelent meg, 2 alkalommal vett részt.
  • A Nép Pártján Mozgalom 430 meghívást kapott, egyetlen esetben sem fogadta el azt, 430 alkalommal nem jelent meg, egyetlen alkalommal sem vett részt.

A közölt adatok írásos dokumentumokkal bizonyíthatók.

Magyar Péter az elmondott beszédében ezzel szemben hazudott, amikor azt állította, hogy az ellenzéki pártok képviselőit nem, vagy nem elegendő alakommal hívta meg a közmédia a műsoraiba. A magyar közmédia, az Európai Unió egyik tagállamának közmédiájaként, egyben az Európai Műsorsugárzók Uniójának (EBU) tagjaként, elfogadhatatlannak tartja, hogy bármely politikai párt, bármilyen eszközökkel nyomást gyakoroljon, vagy nyomásgyakorlási kísérletet tegyen a közmédia bármely csatornájára, vagy bármely médium szerkesztőjére, szerkesztőségére - áll a dokumentumban.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tegnap
2024. október 06. 15:23
A poloska a CIA mágikus országában él, ahol tények, számok mást jelentenek, mint a valóságban. A poloska csak a CIA chatbot-ja.
irmag2
2024. október 06. 14:48
Többször is kell erre az adatközlésre hivatkozni és megismételni.
Fer70
2024. október 06. 14:45
Korrekt kimutatás. Nem gondoltam volna, hogy ennyi meghívás, megjelenés volt. 👍 - majd a Viktor felolvassa ezt jövő szerdán Brüsszelben...😉 Hívják csak őket ezerrel, főleg a tiszásokat, úgysem mennek... Apropó! - ha mégis bemennének az M1-be, akkor most nézhetik-e a hívek, vagy sem, hisz propaganda stop van, vagy mi? 🤔😲😉 + Látható, hogy M.P.-t az Evelin duma, a Diákhitel ügy, Bp. vezetése, a mentelmi ügy stb... bizony keményen varázstalanították! Ezért kellett a stop propaganda dolog, hogy a hívek még kevésbé hallgassák a vele kapcsolatos negatív híreket. Mert ugye a lakájmédiája - Telex, Magyar Hang, Gulyáságyús fasz, Marcikai - nem kérdezi, máshova még nem megy.... Most is azzal nyugtatja magát - + a hívőket - hogy nem voltak ugyan 100.000-en, de 1,5 millióan nézték online... 😅🤣😂 Gondolom ezért nem a Kossuth vagy Hősök terére szervezik az okt. 23.-i rendezvényt, hanem a Mammut elé, a Széna térre, a kanyarba..... 😉
sexykitty-5000104
2024. október 06. 14:43
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­é­­k­­­e­l­­­d­­ ­a­ ­­­s­z­­e­x­­­i­ ­p­­­u­­n­­­c­­­i­­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!