Elképesztő baleset történt Sopronban: háztetőre dőlt egy ötvenöt tonnás daru (VIDEÓ)

2024. október 22. 16:37

A munkagép éppen kő virágládákat emelt be a családi ház udvarára teljesen kinyújtott gémmel, amikor eldőlt.

2024. október 22. 16:37

Nyitókép: TikTok

Munkavégzés közben villanyvezetékre, majd háztetőre dőlt egy ötvenöt tonnás daru hétfő délután Sopronban, a Répcefői soron – számolt be a hírről a Katasztrófavédelem.

A munkagép éppen kő virágládákat emelt be a családi ház udvarára teljesen kinyújtott gémmel, amikor eldőlt.

A gépet egy másik daru segítségével a kerekeire állították, azonban az egyik gém eltört, ezért nem lehetett összecsukni.

A soproni hivatásos tűzoltók a munkálatok ideje alatt biztosították a helyszínt, százméteres körben lezárták a területet, majd eltávolították a lógó cserepeket a sérült háztetőről. Az áramszolgáltatás este nyolcig szünetelt, amely mintegy kétszáz fogyasztót érintett. Az eset során nem sérült meg senki.

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chief Bromden
2024. október 22. 17:41
Elvileg le kellett volna tiltani a daru biztonsági rendszerének. Már ha nem mókolták meg.
5m007h 0p3ra70r
2024. október 22. 17:34
Miért is? Sopronban sok helyen és itt a nevezett utcában is, ami egyébként a 19. században épült ki, kocsikapus házak voltak. Ezekben a házakban több lakás is volt gyakran, mert több generáció, vagy a család és a szolgálók éltek egy ingatlanban. A kocsikapunak szerepe különösen a termények behordásakor volt, kiváltképp a poncihter házaknál szüretkor. A '70-'80-as évek embere ezt módszeresen átépítette, megszűntette, a helyére gyakran garázs került. Így ma ezeken az épületeken csak egy szűk folyosós személybejáró van. A 300Kg-os betonládákat meg daruval kell az udvarra beemelni, mert nincs hol bevinni. Mert ma állítólag már okosabbak vagyunk, mint régen. Hööhö..
sexykitty-5000122
2024. október 22. 17:25
🍓 ️ ­É­­r­t­é­­­k­e­­l­d­­­ ­a­­­ ­­s­z­­­e­­x­i­­­ ­­­p­­­u­­­n­c­­­i­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
zsocc44
2024. október 22. 17:24
Bocs! De nem a daru súlya volt 55 tonna, hanem a teherbírása… azért nem lenne baj egy korrektort alkalmazni, írástudók előnyben!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!