Bejelentette Marozsán Fábián: ez a célja a világranglistán (VIDEÓ)

2024. október 11. 17:40

Marozsán Fábián neve egyre ismerősebben cseng a nemzetközi tenisz-világban – miután az első számú magyar teniszező lett.

2024. október 11. 17:40
null

Nyitókép: Highlights of Hungary / Tumbász Hédi

Elindult a Highlights of Hungary idei évada, amellyel céljuk, hogy a legkiválóbb magyar teljesítményeket díjazzák. A díj jelöltjeit már kiválasztották a Highlights of Hungary nagykövetei, ám a végső döntéshez az Önök szavazatára van szükség.

A közönségszavazás a Highlights of Hungary weboldalán elérhető.

Marozsán Fábián neve egyre ismerősebben cseng a nemzetközi tenisz-világban – miután az első számú magyar teniszező lett. Az alázatos és kitartó sportoló ötéves korában ragadott először teniszütőt, és azóta egyértelműen megmutatta, hogy helye van a legjobbak között. Gyermekkori példaképe Rafael Nadal, aki nemcsak technikai tudásával, hanem hozzáállásával is inspirálta a fiatal magyar teniszezőt. Marozsán Fábián sikerének titka nemcsak tehetségében, hanem hihetetlen kitartásában és fegyelmezettségében rejlik.

A kezdetek

Fábián teniszes karrierje édesapja révén indult el. Ahogy ő maga meséli: 

„Nagyjából 5 éves voltam, amikor elkezdtem teniszezni apukám által, aki amatőr szinten teniszezett. Mindig mentem vele az edzésekre. Nagyon szimpatikus volt a sport nekem.” 

Az első években édesapjától tanulta meg a tenisz alapjait, majd egyre komolyabb szinten kezdte űzni a sportot. Tizenévesen jött el az a pillanat, amikor eldöntötte, hogy a tenisz lesz az ő hivatása: „Talán amikor 14 éves lehettem, akkor fogalmazódott meg bennem először az, hogy szeretnék igazán a tenisz mellett maradni, és szeretném ezt az utat képviselni.”

Az út a profi karrierhez

Marozsán gyorsan a magyar teniszezők élvonalába emelkedett, ám eleinte kortársai, Piros Zsombor és Valkusz Máté árnyékában versenyzett. Azonban az évek során megmutatta, hogy képes túlszárnyalni őket is. Ahogy ő maga fogalmazott: „Bíztam abban, hogy az elvégzett munka előbb-utóbb célt fog hozni, és még eredményesebb tudok majd lenni.”

Fábián egy rendkívül fegyelmezett játékos, akit nemcsak a pályán, hanem azon kívül is a precizitás és a koncentráció jellemez. 

„Reggeltől késő délutánig vagy akár estig a klubban vagyok, és próbálok a lehető legtöbbet edzeni és a legjobbat kihozni magamból” – mondja a mindennapjairól. Amikor nem a tenisz köti le minden idejét, szívesen kapcsolódik ki barátaival, családjával, vagy épp kedvenc hobbijával, az autókkal foglalkozik. A vezetés számára igazi kikapcsolódást jelent: „Eléggé nagy autó fan vagyok, és szeretem vezetni a jó autókat, és ez is kikapcsol engem.”

A sportoló egyértelműen a jelenlegi legjobb versenyzővé vált. Fábián eredményei és mentalitása azt mutatja, hogy hosszú távra tervez a sportágban, és tudatosan építi karrierjét, de mint minden sportolónak, Marozsánnak is voltak nehéz időszakai. „Nekem is volt már nehéz pillanat az életemben, főként ugye a karrieremben” – vallja be őszintén. A legnehezebb időszakokban a családja és a körülötte lévő támogató csapat segítette át őt a mélypontokon „Anyukám, apukám és a párom mindig mellettem álltak és támogattak. Nagyon nagy köszönetet kell, hogy mondjak nekik.”

A vereségekkel nehezen birkózik meg, de tapasztaltabbá válva egyre jobban képes feldolgozni a kudarcokat is.

 „Ahogy idősödöm és egyre tapasztaltabb vagyok, próbálom levonni a következtetéseket és a lehető legjobban kezelni ezeket a dolgokat.” Ugyanakkor az apró sikereket is megünnepli, és ezek az élmények építik tovább az önbizalmát.

Célok és álmok

Marozsán Fábián nem titkolja, hogy a célja egy sikeres, hosszú távú karrier a tenisz világában. „Szeretnék egy nagyon sikeres pályafutást véghezvinni, és remélem, hogy rengeteg időt el tudok tölteni itt, a legmagasabb szinten.” Az apróbb céljai között szerepel, hogy stabil top 100-as játékos legyen, de hosszabb távon a top 30-ba is szeretne bekerülni a jelenleg 49. játékos.

Az egyik legnagyobb büszkesége 

a 2023-as római tornán aratott győzelme Carlos Alcaraz ellen, amely pályafutásának eddigi csúcspontja. 

Azonban nem áll meg itt, hiszen céljai között szerepel, hogy Magyarországot és a sportágat is méltóképpen képviselje nemzetközi szinten. Célja, hogy „gyönyörű győzelmeket hozzak mind az én karrieremnek, mind a hazámnak és a sportágamnak.” Megjegyezte, a párizsi olimpia nem sikerült olyan jól, ám nagy öröm volt számára az olimpián játszani, óriási sikernek élte meg, hogy hazánk színeiben szerepelhetett.

Marozsán Fábián egy igazi példakép a fiatalok számára, aki nemcsak tehetségével, hanem kitartásával és alázatával is kiemelkedik a teniszezők között. Az elkövetkező években biztosan hallani fogunk még róla, hiszen céljai és motivációi egyértelművé teszik, hogy hosszú távon is számolni kell vele a világ teniszpályáin. Ahogy ő maga is mondja: „bízom abban, hogy egy olyan játékos és személy tudok lenni, aki motiválja az embereket, hogy elkezdjenek sportolni, és behozzák az egészséget az életükbe. Nem csak a győzelmek számítanak, rengeteg más motivációm van.”

Nagyköveti méltatás – T.Danny 

Marozsán Fábián a tenisz világában egy kivételes figura, akinek neve egyre inkább összekapcsolódik a magyar sikerekkel és fejlődéssel. Az ő története a kitartás, szorgalom és elhivatottság iskolapéldája: minden nehézséget áthidalva, fáradhatatlan munkával jutott el a legjobbak közé, és ezzel nemcsak a magyar teniszt emelte magasabb szintre, hanem példaképpé vált sokak számára. Fábián nem csupán kiváló sportoló, de nagyszerű ember is, akinek emberi értékeit és sport iránti szenvedélyét gyerekek és felnőttek egyaránt csodálják. Profi hozzáállása és intelligens játéka révén számtalan embert inspirált, hogy teniszütőt ragadjanak, illetve beépítsék életükbe a sportág által közvetített értékeket. A Highlights of Hungary platformján Marozsán Fábián jelölése különösen sokatmondó, hiszen ő testesíti meg az igazi magyar sikertörténetet: az egyén, aki a saját erőfeszítéseivel és hitvallásával ért el kiemelkedő eredményeket. Sikere méltó arra, hogy az egész ország ünnepelje és büszkén tekintsen rá, hiszen példája nemcsak a sportolók, hanem minden magyar ember számára inspirációforrás lehet.

 

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pragmatika
2024. október 11. 18:50
Fábi egy nagy tehetség. Szurkolok neki. Amúgy szimpatikus is. Nem bohóckodik, nem szájal, nem vagdossa az ütőjét, egyszerűen csak játszik. Igen, ő azon Magyar sportolók egyike, akire büszkék lehetünk, hogy magyar színekben képvisel bennünket. És ehhez nem kell hogy folyton győzzön. Egyszerűen a mentalitása teszi szimpatikussá. Amolyan Djokovicsos alkat. Fiatal még, van előtte tér a fejlődéshez.
sexykitty-5000108
2024. október 11. 17:44
🍓 ️ ­É­­r­t­é­k­­­e­­­l­­d­­­ ­­­a­­­ ­­­s­­z­­­e­­x­­­i­ ­­p­­­u­­­n­c­i­m­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!