Akik gyűlölik, ha valaki sikeres

2024. október 28. 17:17

Gyurcsánnyal akadtak rövidke sikereik, de Bajnaival, Dobrevvel, Márki-Zayval nem jött össze, így most Magyarra tettek.

2024. október 28. 17:17
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
Vasárnap.hu

Nyitókép: Magyar Péter/Földházi Árpád

„Senki sem születik gonosznak. Egy folyamat eredménye, ahogyan kudarcaikra vagy ambícióikra építve beszippantja őket a rendszer. Alföldi eredendően is inkább liberális, baloldali beállítottságú, Magyar viszont alapvetően nemzeti-konzervatív környezetből jön. Az eleve meglévő nárcisztikus személyiségvonásai aztán ütközve a felesége sikerességéből fakadó frusztrációkkal (lássuk be, kevés férfi viselné, ha a felesége vele azonos szakmában sokkal többre viszi), szembe fordították a kormánnyal. Ezt lovagolták meg azok a manipulátorok, akik hosszú ideje keresik Orbán kihívóját. Ezt a »keressük meg, kit szeretnénk Magyarország élére állítani«-történelmi játékot más-más korokban különböző szabályokkal játsszák. 

Időnként bejönnek fegyverrel, most még ez a demokratikus előadás dívik, de, ahogy szenvedik el sorra a kudarcokat ezen a terepen, úgy alakítják át. Nyugaton ennek jó példái a hiába győztes rendszerkritikus pártok – Le Pen, AfD, FPÖ –, amelyeket hatalomra nem engednek kerülni.

Gyurcsánnyal akadtak rövidke sikereik, de Bajnaival, Dobrevvel, Márki-Zayval nem jött össze, így most Magyarra tettek. Ő pedig belesodródott ebbe. Lesz egy pillanat, amikor talán megérti, de addigra már – a közben kapott sebek miatt is – a gyűlölet, a revansvágy annyira eltorzítja a személyiségét, hogy már jónak érzi az oldalt. Mert az ember saját magáról ritkán gondolja, hogy rossz. Előbb hiszi el ezt az egész környező világról. És, ha a többiek rosszak, én pedig jó vagyok, akkor bármit megtehetek velük szemben. Így születnek a diktátorok. Akik kicsiben csak a családjukat terrorizálják, de ha lehetőséget kapnak rá, ezt szívesen kiterjesztik egész városokra, országokra is.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cyklon
2024. október 28. 19:08
Isten őrizze Magyarországot az ilyen lepra állatféléktől, mint Patkány Péter, külömben Magyarország az európai liberális fekália áradatba süllyed.
sexykitty-5000128
2024. október 28. 18:40
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­­­é­k­e­l­d­­ ­a­­­ ­­­s­­­z­­e­­­x­i­­ ­­­p­­­u­­n­­­c­­i­­m­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
recipdoki
2024. október 28. 18:38
Ez csak a szátokig érő szartenger szétpancsolása,csak a hullámok lesznek nagyobbak Egyre jobban kedvelem a fogyatékosok szoponcok társasjátékát ,az Orbán Balázs -a Mandiner az MCC szárnyai alatt folytatja majd, de több más médiatermék is új szervezet irányítása alá, illetve tulajdonába kerülhet az átalakítás eredményeként.- Nem volt kérdés a Mandiner sorsa. A Mandinerrel régóta szoros viszont ápoló Orbán Balázs fennhatósága alá kerülhet tehát hivatalosan is a lap. A miniszterelnök politikai igazgatója a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Alapítvány kuratóriumi elnöke. Az MCC történetéről, és a fejlesztésébe, önálló gazdasági szereplővé tételébe ölt százmilliárdos közpénzekről ebben a cikkben lehet bővebben olvasni. "Állva pisálok,ülve kakálok, tisztességbol szarul állok" Hofi.. pénisze oldalt olyan mint a gyogyóintézeti elmebajnokság, fogyatékosoknak szóló, faserdőbe csalogató propaganda höhöö..
llnnhegyi
2024. október 28. 17:54
Mi ez a kevercs? Tetszik MP? Nyald ki neki! Vagy kapd be Hadházy Ákos lófaszát!! Gréczy Zsolt internetes szatír faszeverő gépét! Gyurcsány házaspár hányását! Méghogy sikerek? Apró Antalnak "sikerült kötelet akasztani" barátja nyakába!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!