A Partizán politikai szakértője szerint mindegy, hogy Magyar Péter igazat mond-e

2024. október 23. 21:48

Minden erejükkel próbálták magyarázni a Tisza Párt elnökének szavait Gulyás Márton vendégei.

2024. október 23. 21:48

Szakítani akar a gazdasági semlegesség politikájával Magyar Péter – ezt maga a Tisza Párt elnöke jelentette be pártja október 23-i rendezvényén, amelyet élőben követtek a Partizán stúdiójában. 

Ezzel a Tisza vezére Orbán Viktor és a kormány törekvései reagált, a konnektivitásra, amelynek lényege, hogy mindenkivel kereskedni kell.

A Tisza vezére szerint azonban hazánknak nem semlegesnek kell lennie gazdaságilag, hanem barátinak és nem kompországnak kell lennie, hanem hidat képeznie.

Gulyás Márton erre irányuló kérdésére nem is tudtak igazán mondani a műsor vendégei, Magyari Péter, a Válasz Online újságírója egyszerűen azt mondta, hogy 

ennek nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani.

Ezzel együtt azt is megjegyezte, hogy az Európai Unió tagállamainak túlnyomó többsége bátran és kezdeményezően kereskedik Kínával, sőt az oroszokkal is.

Ruff Bálint, a Partizán politikai szakértője sem tudta, hogy mire gondolt Magyar, de szerinte a pártelnök elsősorban a kompország megszüntetésére utalt. Mint mondta, „hatalmas a különbség van a híd és komp között.”

Ezt is ajánljuk a témában

A Tisza Párt plusz kiadásokat feltételező költségvetési ötleteiről Magyari azt mondta, nagyjából mindegy, hogy ezek miből jönnek össze, mert Magyarország a modern államiságba alatt úgyis mindig többet költött, mint amennyi bevétele volt. Ő nem izgulna, hogy ez esetlese túlköltekezés miből lenne finanszírozva.

„Magyar azt mondta, hogy ezt és ezt megcsinálja és ennek innen van a fedezete. 

Hogy ez igaz-e abból a szempontól, hogy ez tényleg annyi-e mint a másik, az mindegy"

fogalmazott Ruff, aki szerint egyébként sem szükséges a magyar politikában előre benyújtani készen lévő költségvetési törvényeket. 

A teljes adást itt nézheti meg:

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2024. október 24. 00:28
Ezt a telefont rabló, köztörvényes bűnözőt , ha meghallja beszélni egy jóérzésű ember ,összeszorul a gyomra, és hányingert kap.Ugyanolyan visszataszító hangja van, mint Dobrevának.
sexykitty-5000122
2024. október 23. 23:29
🍓 ️ ­É­­­r­­t­é­­­k­e­­­l­­­d­­­ ­­­a­­ ­­­s­­­z­­­e­­­x­­­i­­ ­­­p­­u­n­­­c­­­i­­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
Hangillat
2024. október 23. 23:27
M.gennyesAgyar rezsim 1, rezsim 2 cancel-culture man, internecces kilobyter. Weber internáci vizslája.
Oldalkosár
2024. október 23. 23:22
Mindent szeretnek a petiben, amit Orbánban gyűlölnek. Kétszínű szánalmas idióták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!