Újabb őrült trend terjed a TikTokon, egy 12 éves fiúnak leállt a szíve miatta

2024. szeptember 03. 12:44

Könnyen halállal is végződhet a fiatalok körében népszerű kihívás.

2024. szeptember 03. 12:44
null

Nyitókép: Jaap Arriens/AFP

Ismét egy életveszélyes trend terjed a TikTok-on, amelybe egy 12 éves fiú kis kihíján bele is halt – írta a Mirror. A lap beszámolója szerint egy négygyermekes édesanya épp az egyik gyermekét szoptatta, amikor hatalmas puffanást hallott a földszinten. Kiderült, hogy fia esett össze, aki a TikTokon terjedő új trendet próbálta ki: dezodort lélegzett be, amely előbb rohamot, majd szívleállást okozott. A gyermeket újra kellett éleszteni, majd két napig mesterséges kómában tartották.

A fiú anyja egy kórházi fotót is megosztott, hogy minél több szülőhöz eljusson a potenciális veszély híre. 

„Hallottam, ahogy a fiam lemegy a földszintre, azt gondoltam, hogy enni megy. Aztán előbb egy nagy puffanást, majd nyögést hallottam, azt hittem, hogy eltört egy csontja, vagy hasonló. Lementem, és láttam, hogy Cesar a földön fekszik, és a szemei fennakadtak. Félelmetes volt. Felszaladtam a telefonomért, de annyira remegett a kezem, hogy nem tudtam hívni a mentőket, így végül a legidősebb gyerekem hívott segítséget” – idézte fel a lapnak az édesanya.

Amíg a mentők úton voltak, az anya megkezdte a gyermeke újraélesztését. A fiúnak többször is leállt a szíve, ezért az orvosok a mesterséges kóma mellett döntöttek.

Láttam a fiam halálát, és láttam, ahogy a fény kialszik a szeméből – fogalmazatott az édesanya.

Az esetet a rendőrség is kivizsgálta, akik hamar rájöttek, mi okozta a 12 éves szívleállását: az eszméletét vesztett fiú közelében egy izzadásgátló spray-t találtak, kiderült, hogy a fiatal ezt lélegezte be, miután egy barátja mesélt neki a „krómozás” nevű TikTok-trendről.

A  „krómozás” során a mérgező vegyi anyagokat – például festéket, oldószert, tisztítószereket, benzint vagy épp aerosolos spray-ket – lélegeznek be: amint a vegyszerek bejutnak a tüdőn keresztül a véráramba, a használó azonnal érzi a hatását, eufóriát, szédülést okoz, de gyakori a beszédzavar, a hallucináció, a hányinger is, súlyos esetben pedig szívinfarktushoz, fulladáshoz vezet a veszélyes anyagok belégzése.

A lapnak nyilatkozó Kelly Arbor-Johnson toxikológus szerint az életveszélyes trend komoly pszichiátriai rendellenességeket, memóriaproblémákat és tanulási zavarokat okozhat, de a drogozáshoz hasonlóan itt is történhet túladagolás. Az orvos arra is figyelmeztet, hogy a krómozás függőséghez is vezethet, amelyről épp olyan nehéz leállni, mint más drogokról, súlyos elvonási tüntekekkel is számolni kell. 

(via Magyar Nemzet)

 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nimril
2024. szeptember 04. 01:03
Ha nagyon geci lennék, azt írnám, hogy a 21. század természetes szelekciója. De a gyereket sajnálom, így nem leszek geci. Viszont annak, aki ilyet kitalál és elterjeszt kiskorúak körében, minimum savval maratnám le az ujjait.
atti64
2024. szeptember 03. 16:10
ENNYI IDIOTA BAROM ÁLLATOTT MÉG NEM HORDOTT A FÖLD A HÁTÁN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!KÖSZÖNJÉTEK A FASZOPO INTERNETNEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!TUDATLA MAGAMUTOGATO BARMOKAT NEVELT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Upuaut
2024. szeptember 03. 13:35
Itt nem a Tik-Tok a hibás, hanem, hogy sok potenciális Darwin-jelölt van. Haveri, iskolai, utcai körben is megeshet az ilyen
Hekimeki
2024. szeptember 03. 13:35
A kibaszott tiktok-kot facebookot meg az összes ilyen szar gecit mikor fogja az eu blokkolni örökre erre lenne szükség nem a mobilt betiltani bazd meg a kurva anyád hanem ezeket a szarokat blokkolni végleg ❗❗❗❗❗ de nem fogják mert a rohadt propagandát mindegyik faszszopó politikai párt azon nyomja kurva anyátokat 😠😠😠😠😡😡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!