Tetőzik a kánikula – mutatjuk a részleteket

2024. június 20. 08:04

A következő napokban egy kisebb hidegfront enyhülést hozhat.

2024. június 20. 08:04
Heat Wave Reaches Germany

Nyitókép: Thomas Lohnes / Getty Images

Csütörtökön ismét túlnyomóan napos időre számíthatunk, kevés fátyol- és gomolyfelhővel. A HungaroMet előrejelzése szerin a nap során kisebb koncentrációban szaharai por is lesz felettünk.

Nap közben egy enyhe hidegfront hatására minimálisan mérséklődik majd a meleg. Az északnyugati és északkeleti vármegyékben a napi közbeni középhőmérséklet 25 fok alatt marad, míg másutt jellemzően 25 fok körül vagy afelett alakul. 

A déli tájakon akár a 27 fokot is elérheti a hőmérséklet.

Fontos megjegyezni, hogy front idején a szív- és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. Emellett ilyenkor a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A hőmérséklet ingadozására érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás és szédülés is előfordulhat. A krónikus betegségek tünetei, például ízületi fájdalmak, szintén felerősödhetnek ilyenkor.

***

 

 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. június 20. 08:08
45 celsius fokon mi a picsát kell még részletezni. Spórolni lehet a főzéssel, a fűtéssel, a gázzal, (Ki kell a cikkíró tojásait a napra tenni és kész is a reggeli beetető anyag )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!